Du förgiftas!

 

Sveriges befolkning använde år 2009 mellan 15 000-20 000 olika kemikalier. Samma år släpptes enligt beräkningar ungefär 30 miljoner ton miljö- och hälsofarliga ämnen ut i naturen. De flesta av oss använder dagligen kemikalier av olika slag. Det kan vara tvättmedel, rengöringsmedel, diskmedel, bil- eller båtvårdsprodukter, färger m.m.” (Länk och mer fakta här!)

Människor får diabetes och cancer. Alltfler drabbas även av allergier, fetma, autism och ADHD. Forskare anser att detta inte helt går att förklara med traditionella modeller eller förbättrad diagnostik. Vetenskap visar att mannens spermieproduktion halverats på 50 år. Bebispojkar föds med missbildade könsorgan. Mannens reproduktion är med andra ord hotad. Forskare drar slutsatsen att detta i hög grad kan bero på industrisamhällets kemikalier”. (Länk och mer fakta här!)

Det är på sikt inte bara Abborren och andra fiskar som drabbas av den kemikaliecocktail vi nyttjar och släpper ut i naturen:

Abborren byter kön i kemikaliebad!

Det är amerikanska forskare som studerat fiskarna i den stora Potamac-floden och konstaterat att åttio procent av abborrar av hankön uppvisar hormonella karaktärsdrag som påminner om honor. Exempelvis har de börjat producera ägg.

Forskarna tror att fiskarna fått i sig medicinrester från bland annat p-piller och andra kemikalier från bekämpningsmedel och konstgödsel. De tror att det är blandningen av olika kemikalier från industri och hushåll orsakar förändringarna.

Liknande påverkan har upptäckts i en tredjedel av de övriga 110 amerikanska vattendrag som undersökts av fiskbiologer vid US Geological Survey.”

 

även du och dina barn riskerar att drabbas. Så vad du luras att konsumera bör du se över och fundera på!

 

 

 

Annonser
Det här inlägget postades i Allmänt om politik., Natur och miljö.. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Du förgiftas!

 1. Svante skriver:

  http://naturochmiljo.huset.fi/sve/arkiv/artiklar_i_finlands_/artikel-10310-4781.html
  Lite om forskning i vårt grannland Finland, som har med fisk att göra. Fast du kanske redan läst det.
  Svante

 2. arrami54 skriver:

  Detta hade jag inte läst! Så…tack!
  Problemet i sig är känt och ökande, illavarslande nog. Det finns en gräns för hur mycket kemikalier, medicin m.m. vi kan släppa ut, och enligt många forskare närmar vi oss gränsen för ekologiska kollapser snabbt.

 3. Svante skriver:

  Jag har någonstans läst om liknande fenomen utanför Henriksdals reningsverk i Stockholm men det var nog 10 – 12 år sedan.
  Svante

 4. arrami54 skriver:

  …jo, tyvärr är det gamla nyheter. Ingen, framförallt inte politikerna, bryr sig.

 5. Ping: …mer angående fördumningspandemin. | runor

 6. Ping: …de ”farliga djuren” och fördumningspandemin. | Varghjärta

Kommentarsfältet är stängt.