Det kallas ”tillväxt”…

 

…men är raka vägen till katastrofen. Kina börjar nu öppet erkänna problemen med sin miljökatastrof och att vattenbristen/miljöförstörelsen är på väg att bli ohanterlig. Problemen är kända, men av någon anledning är det tystnad som råder…det är den tysta katastrofen som tornar upp sig och hotar många hundra miljoner människor.

 

Kina har stora problem med förorenat vatten. I mer än hälften av 200 undersökta städer är grundvattnet av mycket dålig kvalitet. Var fjärde flod i Kina har sitt vatten så starkt förorenat att det inte kan användas som dricksvatten och var sjunde har så dåligt vatten att det endast kan användas i jordbruket.”

 

Jag, liksom många andra har skrivit om det förr, men media är tysta, idag handlar allt om en sjuk ekonomi som till varje pris skall räddas och alla ylar om mer tillväxt…men den idén (religionen) borde ha nått vägs ände i går.

(Media (tittytainment-media) söver folket med idrott (t.ex. fotbolls-EM), kändisskvaller, bantningstips, ”Idol” m.m. och allehanda triviala ting…och de gör så medvetet!).

Det går inte att få ständig tillväxt i en värld med ändliga resurser, det går inte att förstöra klimatet, fiska ut haven och släppa ut miljontals ton ”gift” i ekosystemen utan risk att de en dag havererar.

Det är hög tid att förstå vad som sker, vi ser alla utvecklingens negativa linje, men förstånd är idag en ”dåres” idé!

Klimatförnekarna bildar en mur mot kunskap och förstånd, de ropar på mer tillväxt, mer produktion, de ber om ekonomisk tillväxt för att gynna fåtalet på alla andras bekostnad, framtidens barn och t.o.m. moder jord är ”collateral damage”. En vidrig tanke, är den religiösa vanföreställningen att det väntar ett paradis i himlen efter döden, så det kvittar vad vi gör här, bara vi ber och är ”gudfruktiga”…men de lurar sig själva i sin giriga egoism och tillber mammon. Främst är detta tydligt i den religiöst högerkristna supermakten USA. Även i Sverige finns det många dylika och en del tror t.o.m.  ”Gud” ingriper (citerar ur Aftonbladets kommentarsfält):

”Heidi Edenflor · Rudbeckianska Gymnasiet
Gud kommer att ingripa INNAN ekosystemet kollapsar. Det har han lovat i sitt ord Bibeln, som alltid har gått och går i uppfyllelse. Han kommer att störta dem i fördärvet som fördärvar jorden, lovar han i Uppenbarelseboken 11:18. Jorden kommer att bestå och vara befolkad av rättfärdiga människor för evigt, är ett annat löfte (Psalm 37:29). Det är bara de onda som ska sopas bort (Psalm 37:10, 11).”

…jag vet inte om jag skall skratta eller gråta?

Det finns inte mycket förstånd bland ”tillväxtivrarna”, de är dumma små djur, så långt ifrån den visa människan (homo sapiens) man kan komma egentligen…men de tror motsatsen om sig själva och tron rår ingen kunskap på. ”Klimatförändringar, miljöförstöring och befolkningstillväxt kan leda till en kollaps av ekosystemet redan det här århundradet, varnar 22 framstående forskare i tidskriften Nature.” …om de har rätt? Givetvis förnekas detta och vi väljer politiker som till vardags och ständigt, är de främsta förnekarna.

…men tänk om forskarna har rätt? Kan du se dina barn i ögonen, dina framtida barnbarn och deras barn och säga: ” – Er skiter vi i, bara vi har det ”gott ställt” nu! …kan du?

Är svaret ja, är du absolut ingenting värd i mina ögon, absolut ingenting…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det här inlägget postades i Allmänt om politik., Natur och miljö.. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Det kallas ”tillväxt”…

 1. Britta skriver:

  Det känns som om alla är insnärjda i något som har gått lite för långt. Vi borde stanna upp ett tag – och tänka efter…
  Kram!

 2. arrami54 skriver:

  …jo, vi är alla ”insnärjda” i behovs och konsumtionsmönster vi INTE behöver, allt för tillväxten och den kortsiktiga ekonomiska vinstens skull…och priset framtidens barn betalar blir brutalt.
  Kram.

 3. Ping: Makten och ”stekta varghjärtan”. | Varghjärta

 4. Ping: Du förgiftas! | Varghjärta

 5. Ping: …vår ömtåliga planet. | Varghjärta

Kommentarsfältet är stängt.