…a modest proposal!

 

Ett anspråkslöst förslag, ( A modest Proposal), är en satirisk artikel skriven av författaren Jonathan Swift 1729, artikelrubriken var i sin fulla längd:

”Ett anspråkslöst förslag för att hindra fattigas barn från att bli en börda för sina föräldrar eller landet och göra dem nyttiga för allmänheten”.

Jonathan Swifts förslag går ut på att de fattiga kan förbättra sin ekonomiska situation genom att sälja sina barn som delikatesser till rika människor. Swift för en omsorgsfull argumentation för sitt förslag, där han beskriver olika sätt att tillreda barnen och avvisar risken för att förslaget skulle leda till att Irland avfolkas. Skriften är sarkastiskt ironisk och inte menad att tas på allvar, dock missade många människor syftet med artikeln och Swift kritiserades skarpt för sitt inhumana förslag. (Ironi är svårt!)

(Tänk om Swift känt till dagens illegala organhandel, vi säljer inte våra barn som mat, däremot säljs t.ex. njurar ganska allmänt!).

Dagens svenska politiska ledning, går inte lika långt som herr Swift, de stannar vid att blunda för problemet…fattigdom och sociala klyftor finns inte i Sverige! Världen över betraktar ledande makthavare fattigdomen exakt på samma sätt.

…får jag komma med ett anspråkslöst förslag? (Ironivarning utfärdas!)


Att det behövs en förändring är uppenbart, vi måste motverka sociala klyftor, klimatförändringar, negativ miljöpåverkan m.m. Så låt oss ”ta bort” den eller de två procent som är rikast, och majoriteten av makthavarna (de gör ingen nytta, de bara lever som planetens vidrigaste parasiter!). Det är de rikaste som skall beskattas hårdast, för verklig välfärd och nödvändig omställning till ett ekologiskt hållbart system:

 

Orden ”ta bort” ovan skall tolkas: = höj skatten kraftigt för dem! När de läser detta stiger deras blodtryck så kraftigt, att hjärtinfarkten blir explosiv. (De självdör alltså av skräck!) Så låt oss sedan använda dem, inte som mat/delikatesser (de är ofta äldre män, gummor och smakar nog inget vidare!), utan som biologiskt nedbrytbart gödningsmedel, fiskmat m.m….kanske även till biogas? Förmögenheterna som frigörs fördelas rättvist bland världens fattigaste och långsiktigt…alla skulle då leva på en hyfsad välståndsnivå.

Nog skulle mitt anspråkslösa förslag vara en god början till en verklig förändring?


(PS: Läs de blåmarkerade länkarna, lyssna på föredraget (videon) annars missar ni ironins sakliga grund…och det bör ni inte göra! 🙂  DS.)

 

Annonser
Det här inlägget postades i Allmänt om politik., Natur och miljö.. Bokmärk permalänken.

12 kommentarer till …a modest proposal!

 1. Svante skriver:

  Förlåt mig att kommentaren inte handlar om ditt inlägg, jag skickar detta bara som upplysning.
  http://helahalsingland.se/insant/insandare/1.4758758-antligen-bjorn-pa-nara-hall
  Svante

 2. arrami54 skriver:

  Det är lugnt Svante, jag bara tackar för din länk.
  Tycker det låter oerhört korkat att mata björnarna, kopplar de ihop människor med mat kan de bli farligt närgångna. Det låter som ett oerhört dumt experiment!

 3. Svante skriver:

  Vad jag hört är att det ska bli björnsafari, och den som ska sköta det vill vara säker på att kunna visa upp Björnar.
  Svante

 4. arrami54 skriver:

  …och vem har gett tillstånd till detta, länsstyrelsen, naturvårdsverket…?

 5. Svante skriver:

  Vad jag får fram av insändaren ska det vara Länstyrelsen som tillåtit detta förfarande.
  Svante

 6. arrami54 skriver:

  …vet och visst är det glädjande!

 7. arrami54 skriver:

  …det var nog inte helt genomtänkt av den handläggaren på Länsstyrelsen!
  http://www.dn.se/nyheter/sverige/uppmaning-lamna-bjornarna-i-fred

 8. Svante skriver:

  Du har sett det förut, men tror jag fått till det tack vare din länk till DN.
  http://svantelarvig.wordpress.com/2012/06/01/svante-och-rovdjur/
  Svante

 9. arrami54 skriver:

  Helt rätt tänkt Svante! 🙂

 10. Svante skriver:

  Här är jag fel ute igen, men har jag skämt ut mig. http://svantelarvig.wordpress.com/2012/06/02/svante-om-vargdebatten/
  Svante

 11. arrami54 skriver:

  …jo du, Centerpartiet, inte fan är de gröna, bara okunniga och rovdjurshatare. Insändaren är minst sagt korkad, skyddsjaktsrätten finns, så undantaget gäller även Sverige…de vill bara utrota vargen, likt LRF och alla tossiga små hobbybönder som har lite får! 😉 Du svarade dem bra!

Kommentarsfältet är stängt.