…det här med döden.

 

En ”tuff” fråga som skrämmer många och som är religionernas främsta grogrund, men döden är bara livets oundvikliga slut, motsats…och ”alla vill till himlen”:

 

…och det goda ”efter-livet”…men det är bara egoismens naiva dröm, den om ett evigt liv. Dum och fantasifull religion, är bara dum och fantasifull religion…döden är ett evigt slut, ett evigt ”ingentinget”, en evig omedveten sömn där våra atomer återgår till kretsloppet.

Vi är bara en ytterst känslig kemiskt/biologisk balans mellan celler i samarbete, atomer som möts i komplicerade bindningar…för att när döden bryter livets välbalanserade samarbete återgå till kretsloppet igen…atomer som en gång kom från för längesedan döda stjärnor. Vår ”själ/ande” är bara kemiskt/biologiskt sparade minnen i vår hjärna, när vi dör tonar också själen omedelbart bort…och även ”kärleken” är en kemiskt biologisk  betingad process!

Vem vill egentligen leva för evigt, bland djuret människan…? Ursäkta mig, men ett dummare, naivare och mer lättjefullt plundrande djur är väl svårt att finna…därtill oerhört oetiskt! Inte fan förtjänar vi epitetet ”homo sapiens” = ”den visa människan”? Snarare speglas mänskligheten i dag bäst i bilden av en totalt ”hispig” man!

…och den ”hispige” mannen följer en intressant ekonomisk ”lag”: ”Eftersom mer pengar med automatik leder till ökande påfrestningar för miljö och klimat genom att vi kan konsumera allt mer, så kan man säga att det är så pittoreskt ordnat att vi med lånade pengar skapade ur intet kan bli så rika på siffror att vi får råd att ta kål på planeten.”


I en tid då Facebook blivit ett substitut för verkliga möten, en symbol för ekonomismens kortsiktiga kåthet, i falska möten där dofter, leenden och blixtrande leende humorbaserad ironi går oss förbi, blir tillvaron falsk och inte minst tonad av vår inneboende och i dag välutvecklade narcissism.

Vi lever i en tid då många av våra vackraste vänner, medresenärer i tiden, hotas av utrotning…det gäller tigern, lejonen, jaguarerna och den så, av många, hatade vargen. Listan på utrotningshotade djur, växter blir lång…väldigt lång.

…vi är bara okunniga djur som tror vi har minst tre planeter vi kan plundra!

 

Nej, nu tänker du fel, jag är varken bitter eller deprimerad, bara intelligent och mätt på ”homo sapiens” alla tossiga idéer! Försök motbevisa mig och du faller platt, likt en liten evertebrat i rovdjurets käftar.

Har du fyllt 40-50 plus, förbered dig, skriv ditt testamente, din sista vilja!

Detta är min sista önskan, främst riktad till mina älskade barn och vänner…sörj inte, gläds för att jag slapp fotsatt fysisk plåga. Gläds över er existens, mina vackra barn och lika underbara vänner! Men lova mig en sak, visa aldrig min konst i Ljungby, inte efter min död, tack!

 

 

Bränn min kropp och sprid askan, ingen minnessten tack, ingen sten med inskriptionen: ” Här vilar sig mig.” (det är bara slöseri!) och ingen ”traditionell” begravning…ingen annons, min död är lika o-offentlig som mitt liv i dag…jag valde själv väg och har vandrat fri och i samma frihet vill jag bli minnen och glömd.

 

 

…jag tror inte på en överutskrivning av antibiotika eller silver, en ”död” värld där människan är det överlevande djuret, är inte en värld jag vill leva i. Ni får ursäkta, men en värld överbefolkad av djuret homo sapiens, är inte en värld för mig och ärligt talat ber jag ”Gud” (trots att jag inte tror h*n existerar) om en pandemi som utrotar 98% av mänskligheten, det är nämligen moder jords (Gaias) enda chans att överleva.

 

 

Visst, jag kommer minuterna innan evighetens sömn, likt du… att inse saknaden,  mina barn, några övrigt goa människor, mina fyrfotade vänner…

 

 

… och den svenska våren!

 

 

…men mänskligheten generellt,… inte en chans, den är inte värd att saknas!

…och nej tack, er sympati och billigt falska medlidande är inget jag vill ha…då det liksom det mesta av det sociala spelet är lögn och egoismens förbannade dikt! Ärligt talat förstår jag överhuvudtaget inte dem som spelar så ”billigt”…och efterstävar en allt lyxigare ”limousin”…

…och har jag en bön till ”Gud” så lyder den: ” – Snälla ”Gud”, radera ut 98% av mänskligheten snarast tack! Det är endast så mångfalden av liv på moder jord har en reell chans att överleva! ”

…jo, jag förstår att ”bönen” provocerar dig och att vi givetvis bör välja det ”goda alternativet” att inte be ”Gud” om någonting så dumt och fortsätta som vi gör…;-)…

 

 

 

 

Det här inlägget postades i ...det är om hösten drömmar dör..., Religionskritik. Bokmärk permalänken.

16 kommentarer till …det här med döden.

 1. HEMIMAMMA skriver:

  Har du ”tur” så uppfyller han din önskan innan året är slut…

  Oavsett om du kommer att sakna oss, så kommer jag i alla fall att sakna DIG oavsett vad du tycker om saken och om du inte vill tro på silver eller GU(L)D, så är det en sak för ditt samvete.

  Men du är själv en sjumiljardedel av mänskligheten och är därmed knuten till oss andra via dina barns arv… och jag hoppas att dina barn för ett bättre arv vidare efter dig?

  Och du har FEL – vissa i mänskligheten är värda att saknas.

  De som kämpade för att göra den till en bättre plats. Mandela, Gandhi, King, Palme Erlander osv osv, så döm gärna ut de som förtjänar det, men dra inte alla över en kam…

  och för mig är inte döden en tuff fråga – det är min andra natur – precis som döden är för livet.

 2. arrami54 skriver:

  Döden är en tuff fråga för alla, inte bara för dig…och dem du räknade upp, hur många tilläts leva?
  Jag vet väl att jag bara är en sjumiljarderdel av mänskligheten, har inga brister vad det gäller ödmjuk insikt om det…men rätten att uttrycka min åsikt är inte mindre än någon annans…eller?
  …och han, hur vet du att det inte är en hon? 🙂
  Sen vet jag inte vad du menar med att mina barn skulle ge ett ”bättre” arv, tolkar det som att du tycker mitt är kass!

  Död och liv är lika naturliga motsatser som dag och natt, mörker och ljus, sommar och vinter…eller komplementfärgernas kontrastverkan. Det handlar om balans, vilket många glömt helt!

  Kram…och krya på dig! 😉

 3. HEMIMAMMA skriver:

  Nej jag menar tvärtom: att du fostrat dem väl att respektera Moder Jord och lämnar alltså en bättre värld bakom dig än den var när du kom…

  Och inte är din rätt mindre att uttrycka dig.

  Varför tolkar du mina ord negativt? Om du ser på dem med mina välvilliga ögon vad läser du då?

  Hemikram

 4. arrami54 skriver:

  …okej, förstår hur du tänker…bara tolkade fel och tolkade dig nog varken negativt, eller positivt bara tolkade med en ton av ”trötthet”! 😉

  Har det generellt någon betydelse om några få hundra miljoner barn inser att vårt ekologiska ”fotavtryck” måste minska…om det ekologiska ”fotavtrycket” så destruktivt samtidigt generellt ökar kraftigt världen över?
  Alla vill ju till himlen och åka limousin…;-)…den generellt svenska materialistiska nivån kräver fler än tre planeter på lite sikt…hur löser vi det?

  Det är nog så idag att människors dröm generellt står i kraftig konflikt med moder jord…en konflikt som är olöslig om vi fortsätter som vi gör, nämligen blint rusa mot stupet.

  Globalt ser jag inte minsta tendens till reell förändring, jag ser bara att djuret homo sapiens springer för fullt, men det hjälper inte att vi springer…när vi springer åt fel håll!
  😉

  Kram.

 5. kalebass skriver:

  Jag håller med dig, fullständigt ! Människan är sannerligen inte skapelsens krona. Vi är inte färdigutvecklade överhuvudtaget. Rusar vi på så är det inte troligt att vi hinner bli det heller… Något drastiskt måste hända. Det är sant att det finns undantag bland oss, men dom blir inte långlivade, som sagt! Angående döden sa Konfucius detta;”Vi vet ännu inte vad livet är, hur ska vi då kunna veta något om döden?” Motsatspar, javisst, och den livsviktiga balansen ! Ying o yang.

 6. arrami54 skriver:

  ”Något drastiskt måste hända” skriver du, rätt och det lär det göra. Vi har redan haft två världskrig, men personligen tror jag vi får se ett till…det finns många som redan idag försöker peka ut ”fienden” igen, det är alltid så det börjar, historiskt, de långa lömska kiven. De sinande tillgångarna, lär spela in…
  Mänskligheten lär överleva, om inte någon dåre startar ett kärnvapenkrig…och vi lär få se extrema naturkatastrofer, delvis orsakade av oss själva genom vår negativa miljö-/klimatpåverkan.
  Du nämner balans, ordet är viktigt då det beskriver ekosystemens grund, men också livet generellt…vi t.ex. är bara en ytterst känslig kemiskt/biologisk balans mellan celler i samarbete, atomer som möts i komplicerade bindningar…för att när döden bryter livets välbalanserade samarbete återgå till kretsloppet igen…atomer som en gång kom från för längesedan döda stjärnor.
  Balansen i livets samarbete är också livets grund, den dag vi inser vikten av balans, samarbete…kan vi på allvar börja tala om att hoppet lever…
  Det handlar inte bara om att vi lever på vår egoistiska mentala/ekonomiska grund, utan främst om hur vi lever…och fortsätter vi tro att vi har flera planeter att plundra lär balansen stanna vid en idé och vi blir vår egen största fiende.

  Ying och Yang.

 7. kalebass skriver:

  Det är riktigt, vår tid påminner mycket om tiden före andra världskriget. Men något tredje världskrig tror jag inte det blir…( fast vissa tycker att vi redan är där.) Den universiella balansen tror jag inte människan rubbar, Den klarar sig utmärkt utan oss. Den tanken tror jag är den svåraste för människan att ta till sig. Att vi inte skulle vara skapelsens krona. Vi är enbart stjärnstoft. Vackert ord !

 8. arrami54 skriver:

  …stjärnstoft är ett vackert ord! 🙂

  …det kanske inte blir krig, vi får hoppas…men om Israel anfaller Iran och omkringliggande länder agerar…mot Israel…vad händer då?

  Inte är vi skapelsens krona inte, ej heller ”Guds avbild”…även om jag personligen kan tycka en kvinna är ”skapelsens krona” och den enda som kan ta ner en ”hispig” man på jorden igen, men det är nog en debatt på ett helt annat plan! 😉

  Ha en skön kväll, nu går jag med hunger och raska steg mot en hägrande middag! 😉

 9. Svante skriver:

  http://www.adressa.no/nyheter/nordtrondelag/article1825025.ece
  Lite hopp finns det. I alla fall i Norge.
  Svante

 10. arrami54 skriver:

  …söt historia och visst finns det en ton av skönhet hos många människor, men generellt är hoppet litet…mycket litet. Mänskligheten utvecklas långsamt, vi vet i princip alla att vår livsstil är fel och destruktiv…men egoism, girighet och lättja dominerar mänsklighetens ”hjärta” och vi lär tveklöst plundra ut vår planet och förstöra framtiden för våra barnbarnsbarn.

 11. Alice Tross skriver:

  Håller fullständigt med dig! Jag har själv tänkt i dessa banor…världens egoism och jakt efter prylar medans sopberget ökar i höjden, är inget annat än en sjukt ekonomiskt system medans klyftorna ökar mellan fattig och rik varje dag, leder till förfall och utrotning. Måtte det ske snart, för människan måste bort från vår planet!

 12. arrami54 skriver:

  Jo, mänskligheten är sjuk, inte minst är diagnosen ”oetiskt narcissistiskt egoistisk” artbetingad i dag, fan vet om den inte är genetiskt dominant? 😉
  Men som människa möter tanken samtidigt motstånd hos mig (och er alla)…vi människor älskar ju samtidigt människor! Svaret och problemet, ligger väl främst i att vi styrs/leds av dessa sjuka symtombärare enligt min diagnos ovan, världen ägs till hälften av två procent av människorna…vi får kanske börja med att ta bort dem och majoriteten av våra ledare, förbjuda religion annat än i privat tanke och tro….m.m.
  Redan nu blir min tanke så revolutionär att SÄPO får skrämmselhicka! 😉
  Det som behövs är en ”sund” revolt, en strikt begränsning av individernas rätt att förbruka mer än vad jorden ger i tillväxtränta, en strikt begränsning av förmögenhetsbildningen och en aktiv fördelningspolitik….de rika måste bli ”fattigare” och de fattiga ”rikare”, enligt en formel som bygger på ekologisk hållbarhet…
  …men vi inser alla tankens politiska omöjlighet, så slutinsikten blir den du formulerar i din avslutande rad av ord! 🙂

 13. Urban Medin skriver:

  Men han var i alla fall snäll. Tänk dig bara tanken om någon säger så sedan man kilat vidare, han var iaf snäll. Vaddå iaf? Sedan då?

  Nej detsamma här, ingen minnessten eller något annat bevis eller ens plats att besöka.
  De som minns en efter, får sakna en på sina egna sätt. Ingen plats att sköta med att kostnad för hyra och gravvård.
  Minnen blir allt längre bort, endast en förnimmelse för att sedan försvinna helt.
  Vi tror att vi är något förmer än allt annat och så fel vi har här!
  Jag tror dock att glädjen finns i att ha fått känna personer ifråga, talat med dem och kännt vänskap med. Detsamma med djur, växter, årstider och god mat..?
  Ah, börjar bli hungrig känner jag. 🙂

  Det här med att leva för evigt.
  Möjligen att man kanske inte får ro, förrän man är glömd?
  Bra vore om det stämde med hitler, men då kommer man genast att tänka på Jesus och vad har han gjort för ont?
  Nej det blir bakvänt på något sätt hur man än tänker, så jag håller nog på din filosofi att det när det en gång är slut, så får det vara det. Hoppqas kan man alltid.
  Enormt fina tavlor och bilden med trädet, är det ett äppelträd eller körsbär?
  Jag tror äpple, men körsbärsträden här ser exakt lika ut och det är så vackert.
  Kan inte människan se, se det? Antagligen inte, träden är nog mest ivägen!
  Trevlig Söndag 😉

 14. arrami54 skriver:

  …fullständig ro får din själ först när du är glömd, det är ju först då du är död! 😉

  Trädet är helt riktigt ett äppelträd, otroligt vackert dessutom…min själ vilar sig i detta träd några stunder varje dag. Min vackra ”vita varg” betar förnöjt av gräset som växer under det, gräs gör gott för hennes matsmältning och hon har fått en ny favorit att beta denna försommar, späda Alm-blad…de är lite söta och smakrika dessutom. Jag tvättade några och smakade…du vet, är man född nyfiken, så är man född nyfiken! 🙂

  Detsamma, ha det bättre än bra nu!

 15. Svante skriver:

  Jag har under några dagar gått igenom en tvåkilospåse med mynt från hela världen, som pappa sparade, och försökt lista ut vilket land de kommer från. Jag har visat några utan att ta reda på händelser det år de gavs ut, men från och med idag har jag letat upp några händelser från det år de kommer ifrån, dessa två kommer från Sverige, och ingår inte i pappas påse. Tror du jag lär mig något nyttigt med att försöka få en historia från alla utländska mynt. http://svantelarvig.wordpress.com/2012/05/20/svante-med-lite-historia-igen
  Svante

 16. arrami54 skriver:

  Intressant historielektion och visst är det kul med gamla mynt från hela världen…de är vackra och berättar sin del av historien! 😉

Kommentarsfältet är stängt.