…ovanligt korkat herr Reinfeldt!

 

Fredrik Reinfeldts uttalande om ”etniska svenskar i mitten av livet” och att de har låg arbetslöshet är inte bara ett slarvigt uttalande, det är direkt korkat. Herr Reinfeldt blundar uppenbarligen för fakta och tycks bara bry sig om den grupp han själv tillhör   …och SD lär jubla över hans uttalande!

”Det är enligt personuppgiftslagen förbjudet att föra statistik uppdelad på etnicitet. Den uppdelning som finns på Statistiska centralbyrån för arbetslösheten är mellan de som är födda utomlands och de som är födda i Sverige.”

Men följer vi hans retorik så skulle det också betyda att Alliansregeringen överhuvudtaget ingenting gjort för att motverka massarbetslösheten, under de år de haft makten…vilket iochförsig är ett styrkt faktum… då bilden var exakt densamma innan de kom till makten:

2006 var arbetslösheten bland inrikesfödda 25—54 år 3,3 procent sista kvartalet. Motsvarande siffra första kvartalet 2012 är 3,8 procent. För utrikesfödda var arbetslösheten under 2006 års sista kvartal 11,2 procent och 14,8 procent första kvartalet 2012. För båda grupperna sammantaget var arbetslösheten 4,5 procent 2006 och 5,8 2012.

Siffrorna visar alltså att den problembild som Fredrik Reinfeldt lyfter fram i stort sett var densamma 2006, då allianspartierna beskrev situationen som massarbetslöshet. Även då var arbetslösheten påtagligt mycket lägre i gruppen inrikesfödda 25—54 år än för utrikesfödda.

Det är trist att vår statsminister sysslar med retoriskt svammel, än mer trist att han uppenbarligen är korkad och tycks vilja se en retorik som bygger på ”vi mot dem”.

Hans människosyn tycks ”grumligt osund”: det är sjuka mot friska, svenskar mot invandrare, arbetslösa mot dem som arbetar o.s.v….med andra ord tärande mot närande.

”Reinfeldts jobbfiasko är ingen etnisk fråga.

I stället beror misslyckandet på den politik han ­genomfört, som nu prövats i både låg- och hög­konjunktur. Sänkt skatt, längre krogmoms och hårdare tag mot sjuka och arbetslösa fungerar bevisligen inte för att lösa arbetslösheten.”

 

 

Annonser
Det här inlägget postades i Allmänt om politik.. Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till …ovanligt korkat herr Reinfeldt!

 1. Kan inte annat än hålla med Arrami. Det här var en ordentlig fadäs som Reinfeldt lyckades med. Detta kommer skada förtroendet för honom tror jag. Reaktionen i de sociala medierna som med rätta var väldigt stark talar väl för det också. Fredrik

 2. arrami54 skriver:

  …jo, någonting så korkat måste skada förtroendet…vad blir det nästa gång?: ” – Bland etniska svenskar i åldern 2-4 år har vi ingen brottslighet!”…ett uttalande som liknar och förtydligar hur djävla dumt han uttryckte sig, herr Reinfeldt!

 3. Svante skriver:

  Här får du en smart moderat till.
  http://svantelarvig.wordpress.com/2012/05/15/svante-om-skola-2/
  Svante

 4. arrami54 skriver:

  …jo, det var verkligen ett korkat påstående att: ”Örfilar är världens mest framgångsrika pedagogiska metod.”…men enligt vad som framkommer i artikeln får han förhoppningsvis sparken, och utan en fysisk tillrättavisning. 🙂

 5. Ping: Moderat politiker och rektor jämför Löfven med Breivik och kallar örfilar för bästa pedagogiska metoden i #skolan | Fredriks blogg

 6. HEMIMAMMA skriver:

  Åh vad vi har väntat på detta… att stormästaren själv har avslöjats utan huva… *hehe*

  Inte bara småtomtarna…

  Hemikram och tack för skrattet !!

 7. arrami54 skriver:

  Varsågod!
  Nog har vi vetat vad som gömt sig i hans sinne tidigare, men det är sällsynt att han erkänner sina primitiva tankegångar bakom ”hästskitspolitiken” så öppet!

  Kram. 😉

Kommentarsfältet är stängt.