…även apor planerar ”terror”!

 

Läser med ett stort leende en artikel i DN: ”Schimpansen Santino i Furuviksparken utanför Gävle uppmärksammades av medier runt om i världen när det visade sig att han i förväg samlade stenar för att kasta på besökare. En ny studie visar att Santino är betydligt mer uppfinningsrik än vad man först trodde.”

Där ser man, även apor planerar och genomför terror! Nu är inte terrorn lika farlig som den människor genomför, men tänk om Santino haft tillgång till handgranater…men så aggressiv är kanske inte Santino? De individer som förnekar evolutionen och djurs förmåga att ”tänka”, planera och genomföra sin plan bör verkligen tänka om!

Alla högre däggdjur är medvetna, självmedvetna, ”tänker” (även om de inte gör det som vi!), planerar och genomför sina planer och att förneka att vi är primater, väldigt lika schimpanserna, är bara ren okunnighet, eller religiöst betingad idioti! Elefanter till och med begraver sina döda genom att täcka över dem med löv och kvistar. De sörjer också mycket över sina döda och stannar vid ”graven” i flera timmar. De minns även och kan stanna vid platsen där någon nära dog för en stunds reflekterande, årtionden efter dödsfallet.

Att Peter Mangs, Breivik m.fl. ”apor” är lika Santino är omöjligt att bortförklara, (men kring dem läser man inte med ett leende!) nu är inte Santino sjuk (personlighetsstörd) eller drabbad av dårars rasistiska världsbild…att Santino planerar ”terror” är högst begripligt, skulle du vilja sitta i en ”bur” och bli betittad av andra primater? Exakt, du skulle också bli förbannad och försvara din ”frihet”, integritet…

”– Rent ovetenskapligt tycker jag han ser riktigt förbannad ut, och är det förmodligen, och ibland tycker man sig se att han har kul när han har kastat, säger Mathias Osvath till SR.”

Givetvis har Santino kul, samtidigt som han med all rätt är något förbannad på oss, som håller honom inlåst och medvetet försöker utrota alla hans artfränder! Personligen applåderar jag Santino, men önskar han fick rutten frukt att kasta istället…skaderisken blir mindre då!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

🙂

 

Annonser
Det här inlägget postades i Min syn på SD!, Natur och miljö.. Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till …även apor planerar ”terror”!

 1. Svante skriver:

  Detta med stenkastning på djurparker är inte ovanligt, på Kolmården kastar Schimpanserna också sten eller lösa föremål de hittar på publiken, om veterinären Röken finns i publiken så nog har t.o.m. apor något att tänka med, i många fall mer än vissa individer bland Homosapiens. Du får själv räkna ut vilka jag menar.
  Svante

 2. arrami54 skriver:

  …exakt! Schimpanser brukar demonstrera sitt ogillande, nu tror jag inte veterinär Röken var speciellt utsatt och han har väl gått i pension (?). 😉

  …jodå, jag förstår vad du menar och även mitt inlägg avslöjar en ganska tydlig association till vissa politiska gruppers tankeförmåga.

 3. Svante skriver:

  Kul med samsyn 🙂
  Svante

 4. arrami54 skriver:

  …jo, men ibland är motstånd kul också! 😉

 5. Svante skriver:

  Jag har hört att motstånd kan vara bra, men det var från de som satt på ASEA, och gjorde motstånd, de kunde försörja hela familjen på detta.
  Svante

 6. arrami54 skriver:

  …ja, inkomstbringande motstånd är inte fel! 🙂

 7. mariadesuede skriver:

  Nog är de intelligenta alltid…

  Fast korpar är ju ocksà intelligenta, som vi redan har pratat om, en viss art använder tom verktyg för att komma àt saker… Ödlor har visat sig vara intelligenta, kommer inte ihàg arten. En schimpans är duktig pà rättstavning, en hane som är 5 àr… Etc…

  Örnkramar ♥

 8. arrami54 skriver:

  …jo, många djur löser problem. Hade en katt som lärde sig öppna lådor, tunga byrålådor t.o.m! Han öppnad också dörrar och satte på vattenkranen när han var törstig, han var därtill en utpräglad och duktig ”tjuv”… 🙂

  Kram.

Kommentarsfältet är stängt.