…Europa repriserar nazismens hat.

 

Högerextrema Gyllene gryning fick sju procent i det grekiska valet. Partiet kallas ibland nynazistiskt, och symbolspråket ligger nära Hitlers tyska nazistparti. Partisympatisörer klär sig i svarta skjortor, och emblemet, en antik meanderslinga, liknar nazisternas svastika.

Att det främlingsfientliga Gyllene grynings framgångar är en direkt följd av Greklands brutala ekonomiska kris är uppenbart.”… skriver DN, att det finns paralleller till Sveriges SD är lika uppenbart även om SD:s retorik är offentligt lite mildare. ”Jinge” skriver som vanligt bra om SD och hans tydliga varning för vad Kent Ekeroth sysslar med är högst befogad:

Uppdrag Granskning/SVT:”Anders Behring Breivik hämtade idéer från Counterjihad, en rörelse som hävdar att Europa befinner i krig mot islam och där profiler talar om avrättningar av politiker och om muslimer som ”måste tas bort”. En av rörelsens centralgestalter är – SD-riksdagsmannen Kent Ekeroth…

Det är i den här rörelsen, där det uppmanas till våld och väpnat motstånd, som den profilerade SD-riksdagsmannen Kent Ekeroth pekas ut som en centralgestalt.

Kent Ekeroth är som internationell sekreterare den person Sverigedemokraterna skickar på uppdrag runt i världen för att representera partiet.”

Det är inte fruktan vi skall känna, däremot är det hög tid att med alla demokratins krafter bekämpa den högerextrema vågen som drar över Europa.

 

 

…någon skrev att ” vargen är här”, men den liknelsen ogillar jag, sanningen är att det än så länge, är en liten rabiessmittad kanin!

PS: Inlägget ”Vargen är här” är i övrigt bra! DS.

 

 

Detta inlägg publicerades i Min syn på SD!. Bokmärk permalänken.

11 kommentarer till …Europa repriserar nazismens hat.

 1. Svante skriver:

  http://www.youtube.com/watch?v=Ih0EUGHl2z0 När jag blir nedslagen, så brukar jag leta upp något positivt, och denna lilla flicka Gunhild Carling från 1984 ger bra vibbar, och hon spelar och sjunger fortfarande, med länken kommer fler framträdanden med henne. Vad som händer ute i Europa är mycket oroande.
  Svante

 2. arrami54 skriver:

  Europas utveckling är oroande…och ja, lite glad-jazz piggar alltid upp! 😉

 3. Nilsson skriver:

  Vilket enfaldigt nonsens, om en galning hämtar inspiration är det då inspiratören som är skyldig till galningens galenskap? Är det vänsterns fel att Amalthea mannen mördade strejkbrytare? Vad har SD att göra med Gyllene gryning, vet du ens vad SD skriver i sitt valprogram? Vad skriver Gyllene gryning.
  SD är antagligen inte mer reaktionära än vad tyska kristdemokraterna, franska konservativa, holländska konservativa,eller norska konservativa är.

 4. arrami54 skriver:

  Handlingen/handlingarna får galningarna stå för ensamma, men inspiratörerna är alltid etiskt medskyldiga. Det finns likheter mellan SD och Gyllene gryning, nämligen det invandrar och flykting hat man ser hos båda. …och som jag skrev i inlägget finns det en tonskillnad mellan dessa båda organisationer, men i grunden har de fler likheter än skillnader. Att SD är en dålig kopia på svenska kristdemokrater om man undantar främlingsfientligheten är känt och det är inte konservativa krafter de samarbetar med, utan Europas övriga främlingsfientliga och nationalistiska grupperingar.
  …och ja, herr Nilsson, jag har bl.a. SD:s stadgar och deras valmanifest liggande här hemma, de kom som en oväntad gåva från en ”ingenjör K Johansson” i Västerås. 😉
  Vad det gäller ”enfaldigt nonsens” bör ni nog spegla er själv under en lång period av reflektion, ni lär finna både enfald, naivitet, dumhet och okunnighet i en utsträckning som bör skrämma, även om ni sannolikt aldrig når någon högre etisk medvetandenivå!

 5. arrami54 skriver:

  Har läst och svarat så här: ”Du har helt rätt, epitetet den visa människan förtjänar vi inte! Men nog är vi ca dubbelt så gamla, 200 000 år i vår nuvarande utvecklingsform, grundarten människa uppstod för ca sju miljoner år sedan och förmodligen är vi äldre än så”. 😉

 6. festinalente1 skriver:

  Så fort det dyker upp personer som handgripligen verkställer det som de invandrar-, främlings- eller islamfientliga förespråkarna tar varje tillfälle att predika, kallas denna förbrytare för ”en ensam galning”. En person som endast har en galen verklighetsuppfattning.
  Skulle denna galning istället vara muslim, är det ett bevis på att islamiseringen är på väg att utrota den västliga världen. Den ”kristne” kallas för ”ensam galning” medan motsvarande muslim ingår i de islamistiska självmordbombare som ska förinta alla ”orena”.

 7. arrami54 skriver:

  Exakt, den främlingsfientlige som tar till våld, likt Breivik, är samma andas barn som de muslimska terrorbombarna, samma galna politisk idévärld, men med två olika utgångspunkt. De främlingsfientliga rasisterna som går till handgripligheter är lika mycket politiska terrorister som islamisterna…och Breivik skall inte ursäktas med galenskap, han är en son av de idéer de främlingsfientliga sprider!

 8. mariadesuede skriver:

  Visste du att François Hollande har sina rötter i den högerextremistiska rörelsen genom sin far? Mer vet jag inte om det, men jag funderar pà hur det ser ut bakom kulisserna…

  Örnkramar ♥

 9. arrami54 skriver:

  …jo, jag vet…men förhoppningsvis tänker han själv och är inte en klon av sin far? 😉

  Kram.

 10. Pingback: SD ökar…skrämmande nog! | Varghjärta

Kommentarer är stängda.