… Breivik och Sveriges högerextrema.

 

”Rättegången mot Anders Behring Breivik är rättssamhällets sätt att hantera en av de mest grymma våldshandlingar Norge sett i fredstid. Det säger statsminister Jens Stoltenberg inför rättegångsstarten på måndag.”

Anders Breivik angrepp demokratin och demokratin svarar med att låta rättssystemet döma honom, och det är så en demokrati skall fungera.  Eftersom han erkännt och massmordet är styrkt bortom allt rimligt tvivel så förutsätter jag att han får strängast möjliga straff. En dag kanske han inser det sjuka i sina vanföreställningar och inser fullt ut vad han gjort, vilket fruktansvärt brott han begått…och då kommer skulden, skammen förmodligen att knäcka honom, vilket blir ett långt kännbarare straff än det dödsstraff en del vill se.

…och förhoppningsvis lägger sig samma skuld och skam över alla de högerextrema rasistiska/främlingsfientliga gruppernas små själar;  som alla bär en ton av Breivik, Mengele m.fl. av historiens värsta…

 

Hittade följande suveräna kommentar inne hos Jinge, signaturen Jens O skriver:

Oavsett Breiviks mentala hälsotillstånd slås man ändå av hur typisk han är för sitt åsiktskollektiv, inklusive vännerna i Sverige. Att hävda ”nödvärnsrätt” är precis sådant man, i lite olika omskrivningar och sammanhang, brukar kunna läsa i dessa människors debattinlägg och nätkommentarer. ”Kulturen” är ju på väg att ”gå under”, så då måste man få ”försvara” den.

Jag vet att det redan sagts många gånger men det tål att upprepas. Det enda sätt på vilket Breivik skiljer sig från en genomsnittlig högerextrem är själva handlingens fullföljande. Han GJORDE det som alla hans åsiktsfränder bara tänker, pratar om och/eller knåpar ihop moraliskt rättfärdigande argument för. En avgörande skillnad, tycker de högerextrema, ilskna över att behöva bli associerade till en terrorist. Men är den verkligen så stor? ”

Svaret är: NEJ!

Var man än läser deras propaganda (lika sjuk som Breiviks) så hittar man en tydlig ton av Breiviks själ hos dem alla. (Studera t.ex. sajten Avpixlat en tid och du finner många dylika små störda själar).

 

Det är en demokratisk plikt att i alla lägen motargumentera dem.  Så hedrar vi bäst alla dem Breivik dödade.


 

Detta inlägg publicerades i Allmänt om politik., Min syn på SD!. Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till … Breivik och Sveriges högerextrema.

 1. HEMIMAMMA skriver:

  Väl rutet. Delar på fejjan.

 2. arrami54 skriver:

  …väl formulerat av Jens O vill jag hävda. 😉

 3. Svante skriver:

  http://svantelarvig.wordpress.com/2012/04/12/svante-om-nazism/
  Kan denna lilla länk vara relevant här.
  Svante

 4. arrami54 skriver:

  …helt sjukt förslag från dessa s.k. ”Sannfinländare”! Och majoriteten av finnarna skäms djupt över förslaget!

 5. Svante skriver:

  Jag vet inte om det är sant, jag har en vän från Finland, som säger att det är så Finländare tycker. Med detta inte sagt att han tycker så, men jag tror att han är besviken.
  Svante

 6. arrami54 skriver:

  Det finns säkert finländare som tycker så…men de flesta är nog som din vän, besvikna över förslaget. Det finns en obegåvad och ointelligent del av varje befolkning, världen över, som har en oetisk egoism på de mänskliga kackerlackornas nivå…så har det alltid varit och kommer alltid att vara. Breivik är bara en av alla dessa sjuka själar och den enda skillnaden är att han är en av dem som gick från ord till handling.

 7. Pingback: Den svenska skoldebatten – Dewey, demokrati och metodik « Fredriks blogg

 8. Pingback: …det blir till att bygga många nya psykiatriska sjukhus! | Varghjärta

Kommentarer är stängda.