…civilisation, ytterligare en illusion?

Den ständiga krisen i civilisationens krackelerade tunna fernissa avslöjar oss ständigt som falska spelare i lika falska masker av etisk skönhet?

Etik är en falsk illusion och det oetiska jagets egoism blommar ständigt fullt ut…detta oavsett ur vilket perspektiv man studerar oss, vi som sägs vara ”Guds avbild”.

Djuret människan är många gånger oerhört lik vargen på alla områden, vi är likt dem ett familjeflockdjur (i bästa fall) och är oerhört handikappade i större grupperingar, eftersom samarbetstankens goda principer alltid faller sönder i gruppegoismens strid mot dem, de där andra…

…det är därför det alltid är kris och kaos i samhället, klyftor och motsättningar bygger vi ständigt, tydligen totalt omedvetna och okunniga om att ”civilisationen” alltid faller samman när vi ställs mot dem.

Det har ingen betydelse om det är lågkonjunktur (ekonomisk kris), eller en spelad/konstruerad dylik, eller t.ex. ett fartyg som går under, som Titanic…vår etik är densamma, nämligen ” Var och en för sig själv!” Myten om att kvinnor och barn går först, är bevisligen bara en myt…om inte ”kaptenen” hotar att låta skjuta de män som bryter mot ordern att rädda kvinnor och barn först.

Många reagerar endast enligt det primitiva ”jagets” revirhävdande princip, likt vargen jagar de undan dem, de andra, som har fräckheten att kräva sin rätt, eller ber om hjälp…som t.ex. ensamkommande flyktingbarn. Enligt Sverigedemokrater och andra primitiva varelser är dessa barn ett hot mot nationen, en massinvandring som hotar att förstöra vårt samhälle och som sprider islamistisk terror. De unga pojkar som oftast kommer (det kom 2 393 ensamkommande flyktingbarn under året 2010) , i åldersspannet 16 till 18 år, utmålas som ”ljugande skäggiga män” och det fåtal anhöriga som senare återförenas med dessa barn, hela 456 år 2010, utmålas likartat som ett hot.

När ni läser den hat-retorik t.ex. Sverigedemokrater sprider, var vaksam, det lurar ett monster bakom orden…ett ”monster” vi sett förr och som visar sitt fula tryne via etnisk rensning och andra vidriga brott!

Likt vargen som attackerar tamhunden/jakthunden som inkräktar på reviret, attackerar Sverigedemokrater och dylika små (mycket små), alla främmande individer som vågar visa sig inom nationens tunna röda linje.

Även i vår politiska vardag lyser civilisationens mycket tunna fernissa falskt, som när Carl Bildt hävdar att: ”Det finns ingen skandal!”, angående vapenaffärerna med ”familjeföretaget” Saudiarabien…nä, visst! Herr Bildt tar hyckleriet till nya nivåer… och den arroganta personliga prestigen likaså! Svensk utrikespolitik har blivit en tragisk komedi och eftersom vi tjänar pengar som nation på att ligga i topp vad det gäller vapenaffärer, så skall vi givetvis sälja…till alla, så låg är moder svensk etik. Och inte är Socialdemokratin mindre hycklande…

Det jag börjat avsky mest, i dagens Sverige, är alla ansvarslösa s.k. journalister som dem som dominerar tittytainment-media som Aftonbladet och Expressen, några mer ansvarslösa individer än dessa ”Var och en för sig själv”- skvallerslavar som kämpar för lönechecken utan det minsta ansvar för sin uppgift…att vara demokratins spjutspets…är svårt att finna. Visst, det finns små glimtar av undantag, men de är försvinnande få…

…och likgiltighetens farliga töcken (bara det inte drabbar mig så skiter jag i vilket), sprider sig över nationen…är det vi ser en civilisation på väg att gå under och vad är det egentligen som väntar oss …?

 

Det är inte underligt att fan själv dog av tristess, vem kan tävla med mänskligheten i djävulskap? …och sagorna går i ständig repris!

 

 


Detta inlägg publicerades i Allmänt om politik., Min syn på SD!. Bokmärk permalänken.

12 kommentarer till …civilisation, ytterligare en illusion?

 1. Bra skrivet som vanligt!

  /Fredrik (frekar06)

 2. arrami54 skriver:

  …tack. 😉

 3. HEMIMAMMA skriver:

  Som alltid – spjutspets! vasst och rakt mot sitt mål 😆

  Hemikram

 4. arrami54 skriver:

  …kanske det, en sak är iallafall säker, tystnad är inte demokratins spjutspets!

  Kram. 😉

 5. HEMIMAMMA skriver:

  Mycket sant. Jag slänger till med sleven jag med denna natt… fast lite humoristiskt?

  Kanske kan passa med en fräck fredag?

  Hemikramar

 6. arrami54 skriver:

  …en fräck fredagen den trettonde, visst…varför inte? 😉

 7. HEMIMAMMA skriver:

  Jag har inte otursdag idag utan det är min turdag idag =0)

 8. arrami54 skriver:

  …vi får se hur det blir för min del, fegar lite och smiter från största delen av dagen och går till sängs snart…har målat hela natten! 😉

 9. HEMIMAMMA skriver:

  då hoppas jag att det blev till belåtenhet?

  Jag ska också nanna kudden en stund, har suttit och kollat några dokumentärer om Hitler i natt…

 10. arrami54 skriver:

  Jo, jag är helnöjd…målningen föreställer en vattendroppe som ligger inne i röda blad och det enda som speglar omgivningens färger är droppen….en skönt varmt röddominerad målning med intensivt ljus. En i en serie med liknande motiv, dominerade av färgerna rött och grönt jag håller på med…och stora dessutom.
  Så jag är helnöjd med nattens arbete…önskar jag hade fler tomma dukar och att någon av dem jag håller på med var torra och klara för avslutande färglager…då hade jag hållit på ett dygn till! 😉

 11. HEMIMAMMA skriver:

  *hehehhe*

  förstås…

  Då önskar jag dig ”God sömn” då i stället för god natt!

  Hemikram

 12. arrami54 skriver:

  😉 Tack.

Kommentarer är stängda.