…varghatarna demonstrerade!

 

Vad de demonstrerar för, jo rätten att bibehålla vargen utrotad. De var inte många och det märks på alla sura kommentarer varghatarna spottar ur sig, att hat och okunnighet lever gott!

Så här ”jobbar” en del av varghatarna, när de inte ”demonstrerar”:

”Tio chorizo-korvar spetsade med cyanidampuller.

Det hittade Dalapolisen i skogen i fredags.

– Troligen har någon lagt ut dem för att förgifta varg, säger Sven-Åke Petters vid polisen i Dalarna.”

Det är ingenting ovanligt med förgiftade åtlar. Ni får ursäkta men de enda ord jag finner lämpliga är…djävla idioter! (Stoppa för fan cyaniden i egen mun, svälj genast därefter! Sverige blir vackrare utan er, djävla tjuvjagar-pack, ni förstår ju inte ens att ert gift kan drabba oskyldiga, både djur och människor!)

””Hela sveriges landsbygdsbefolkning protesterar mot vargen, ” detta har vi fått höra ett antal gånger flera gånger om dagen.
Det måste vara mycket lite folk på landsbygden , med tanken på det antal som var på plats !”

Det var ungefär samma typ av folk som uppvisade sitt missnöje i Växjö, som det var i Loshult. (Tjuriga och okunniga äldre män med bössa!) ” – Människor måste få gå före rovdjuren. Det finns inte plats för rovdjur inom de områden där människor bor och verkar, menade Michael Ericson och läste upp en avsiktsförklaring under mötet.

Kravet som restes var främst detta:

Att rovdjur som befinner sig inom synhåll från mänsklig boning eller inhägnade och frigående tamdjur, utan dröjsmål avlivas genom Svenska Statens försorg.”

Några förnuftiga krav på sig själva, som arbetsinsats för att skydda sina tamdjur reser de inte, nej varghatarna tillhör en sort som bara vill ha ett rovdjur i naturen… nämligen sig själva! Att argumentera mot denna ”flock” tjuriga och okunniga ”gubbar”, känns tämligen meningslöst, de tar inte in kunskap som stör deras självgoda narcissism och lättja.

Demonstranterna var främst jägare, även om ett antal småbrukare syntes i samlingen. Dessa jägare ser vargen som konkurrent och inser inte att konkurrensen är liten och därtill stärker älgstammen (och övriga bytesdjur).

Det har nog funnits en större farhåga än vad som varit befogad i många områden om att när vi får in varg, ja då är det slut på jakten, då kommer älgstammen bara gå ner. Och det ser vi att så är det inte. Man fortsätter skjuta rätt mycket älg, säger Håkan Sand, biolog och docent vid SLU.

I den många gånger hätska vargdebatten hörs ibland från framförallt jägarhåll att den växande vargstammen gör att det blir för få älgar kvar till jakten eftersom jägarna och vargen konkurrerar om samma byte.

Men den absolut vanligaste orsaken till att älgar dör är fortfarande totalt sett över hela landet jakten. 

Varje höst skjuts runt 90 000 av den 400 000 djur stora älgstammen. Och det är en avskjutning som motsvarar 80 procent av älgstammens årliga tillåtna tillväxt vilket kan jämföras med den andel som vargar står för – sex till sju procent.

Man överkompenserar för vargarna så att man minskar på jakttrycket mer än vad man skulle behöva göra.

Man skulle kunna skjuta fler älgar egentligen?

Precis, man skulle kunna skjuta lite fler.

Det finns visserligen undantag på lokal nivå inom vissa vargrevir i framförallt Dalarna och Värmland där varg tillsammans med björn omöjliggör älgjakt.

Men det är extremfallet.

Jägarkåren ljuger på alla områden i rovdjursfrågan och det är uppenbart att det är den äldre stammen av jägare/lantbrukare som är problemet. Individer som är fast i ett antikt artonhundratals-tänkande kring rovdjuren, där okunnighet omhuldas och tjuvjakt ses som en accepterad form av ”civil olydnad”. När dessa gubbar dör bort, randas en ny dag för vår naturs biodiversitet och även vargen får en rimlig chans att leva här…

Till ”Kynnas” minne, oljemålning av ”Varghjärta”.

 

Detta inlägg publicerades i Vargdebatten:. Bokmärk permalänken.

40 kommentarer till …varghatarna demonstrerade!

 1. svantelarvig skriver:

  http://helahalsingland.se/insant/insandare/1.4550374-vargen-skapar-oro Skickar dig en länk där Vargen får både ris och ros, i tråden, och det finns, som det verkar fler, som vill ha Vargen kvar.
  Sedan en sak till, du har verkligen fått till rätt stämning i din målning.
  Svante

 2. arrami54 skriver:

  …jo, okunnigheten skriker högt och varghatarna hörs över mängden! 😉
  Tack.

 3. svantelarvig skriver:

  Har funderat på en sak, har tidigare läst att du inte kommer att sälja din målning, men kan det tänkas att du låter göra reproduktioner av den, för en sådan skulle jag vilja köpa av dig.
  Svante

 4. svantelarvig skriver:

  Jag hade fått hjälp att starta en blogg på WP, gissningsvis var det någon som ville förstöra för mig. Men jag undrar i alla fall, om det är smart att använda ett Amerikanskt koncept, då antagligen servrarna finns där, och USA har utökat sparande tiden till 5 år. Har släkt i LA, och i början av min internettid, hade vi ofta kontakt via mail, nu endast sporadiskt, och frågor jag ställer besvaras inte heller längre. Kan det vara så att de inte längre vågar skicka annat än mår du bra hälsningar, jag har alltid skickat svarsmail så fort jag tagit del av deras mail, och jag får kämpa med att skriva på engelska, trots att jag hade AB i det ämnet i skolan, (hur nu det kom sig, när jag hade BC i Svenska). Jag läste något hos dig att ni försökte skaffa något eget, är det på gång inom en nära framtid? Hos mig finns intresse för något, som i alla fall har servrarna i Sverige.
  Svante

 5. arrami54 skriver:

  …det är möjligt, men han jag hade tänkt lägga reproduktionsjobbet hos har tyvärr ”kursat”…;-(
  Men det kanske blir så ändå…en dag att jag låter göra några ”reproduktioner”, sänder dig en i så fall (som gåva!). 🙂

 6. arrami54 skriver:

  …det finns långt gångna planer på en bloggsida, men vi kommer endast att inrikta oss på litterära försök…alltså folk som vill bli publicerade.
  Var servern ligger spelar mindre roll faktiskt, USA och Europa har snart exakt samma lagstiftning.

 7. Urban Medin skriver:

  Ah, gåva? Det kan bli många gåvor.
  Och jag som bara är en i mängden, 🙂
  Fantastisk fin tavla och jag kan bara tänka mig hur den ser ut i verkligheten.

  Vore kul med en auktion på tavlan om man nu bara kunde lita på någon, eller haft råd 🙂
  Skojade, sköt om er och eller förresten. Jag har en sida till under uppbyggnad, har ingen aning vart det här leder 🙂 http://nynashamnsblogg.blogspot.se/

 8. karbole skriver:

  http://svantelarvig.wordpress.com/ Tror du jag kommer att klara resten också utan hjälp den här gången.
  Svante

 9. arrami54 skriver:

  …jo, det kan bli många gåvor, beror på hur många reproduktioner som trycks det! 😉
  Färgerna är lite överdrivna på fotot, för mycket blå toner t.ex….i verkligheten är den både mildare och lite mindre mättad i färgtonerna.

  Ny blogg, spännande…men du, varför strular bloggspot när man vill kommentera? Jag får ofta problem med ”fel tecken” i adressen till WP. ????

 10. arrami54 skriver:

  …ser ut som om du redan klarat det! 😉

 11. ChristinAlv-Iversen//facebook skriver:

  Riktigt fint du målar.
  Vet inte om du sett denna ”Snutt”.

  Mvh/Christina

 12. arrami54 skriver:

  Tack. Lägger in denna ”kunskapsfilm” i inlägget! 😉

 13. karbole skriver:

  http://ltz.se/nyheter/harjedalen/1.4552536-vargmotstandare-fyllde-torget-i-sveg
  Skickar en länk från Länstidningen Östersund. Undrar hur man räknar jag kan inte tro på 250 personer, snarare under 100.
  Svante

 14. arrami54 skriver:

  Ser man över landet totalt så kan det inte vara många som bor på landsbygden…varghatarna säger sig ju tala för alla! Totalt kanske 3000 till 5000 protesterade (mest jägare) och då tar jag nog till i överkant! 😉

 15. karbole skriver:

  Det når väl inte upp till gränsen för rattonykterhet, om man räknar det på hela befolkningen.
  Svante

 16. arrami54 skriver:

  …garanterat inte, antagligen långt ifrån bakfylle-jakt. 😉

 17. arrami54 skriver:

  …tror inte t.ex. nykterhetsrörelsen har något större inflytande längre, svenskarna dricker väl som aldrig förr? 😉 Men i grunden har du en poäng…se bara på centerpartiets inflytande över miljöfrågorna, inklusive vargfrågan. Ett litet parti som ljuger om sin gröna profil och som ockuperar miljö- och jordbruksfrågorna. Att Östersjön dör och naturen utarmas beror främst på skogs- och lantbrukares övergödsling och extrema monokulturer.

 18. karbole skriver:

  När det gäller Östersjöns död har du rätt, 1988 lämnade jag Stockholm för Nordingrå, och då var det inte så illa ställt med Stockholms skärgård, som det var 2008 när jag besökte Gålö. Då var den synliga vattenkvaliteten jämnställd med spadet i en surströmmingsburk, och där det brukade vimla av Ejder fanns ingen kvar, däremot fanns en fågel jag aldrig sett där förut, och det var Skarv. I strandkanten där småfisk fanns i överflöd förut fanns ingenting.
  Svante

 19. maria skriver:

  det finns inget att klaga på,förr var svenskarna obevekliga och sköt varje varg de såg

  dagens politik är mycket snäll mot vargen

  hushåll med jägaravskyn tills det blir dags att seriöst avsky jägare

 20. arrami54 skriver:

  …din bild är nog korrekt, Östersjön mår sämre än någonsin…mycket tack vare en centerpartistisk förhalningspolitik …man gynnar de sina i bonderörelsen och motverkar allt som kan få Östersjön frisk, som stopp för övergödningen! 😉

 21. arrami54 skriver:

  …suck! Läsförståelsen är låg i nationen!

  Jo, politiken är bättre idag gentemot vargen, men det dessa varghatare protesterar mot är just denna bevarande-politik…de vill utrota igen! Jag hushåller strikt med det du kallar ”jägaravskyn”, de flesta jägare i Sverige vill ha vargen kvar, men dessa idioter som jagar enligt SGT (Skjut, Gräv och Tig) eller lägger ut giftåtlar, är ett oseriöst pack få vill ha i skogen.
  Det finns ingen anledning att avsky seriösa jägare som t.o.m. klarar av att jaga utan löst springande jakthund i vargrevir.

 22. tengileye skriver:

  … Jao, förr, ungefär samtidigt som man försökte utrota vargen brände man människor på bål för häxeri….
  Snart är vi väl tillbaks dit också, återgången har på ett vis börjat redan, då vi i början på förra seklet hade barnauktioner där de som tog emot minst bidrag fick barnen…

  Så vad kommer här näst må tro

 23. arrami54 skriver:

  …jo, det är den tidens idéer som lever kvar…partiellt och hos somliga. Dagens skola påminner lite om den tidens ”auktioner”, billigast är bäst, dagens syn på hur vi hjälper varandra vid sjukdom, arbetslöshet m.m. likaså. Vi är nog många som ställer sig din fråga: ”…vad kommer här näst må tro?”

 24. karbole skriver:


  Kan denna länk passa in i sammanhanget.
  Svante

 25. arrami54 skriver:

  …jodå, klippet passar in! ”Kommandoran” passar in både på Reinfeldt och varghatarna! 😉 Ingen svensk har större hjärta än Astrid!

 26. tengileye skriver:

  Fast sägas ska att jag egentligen inte är nån allianshatare- vissa av grundtankarna är rätt bra, det är utförandet som är fel- som att alla ”ska” jobba- grundtanken är bra men det blir väldigt omänskligt på det sätt som det genomförts- och en hel del absurditeter- Likaså är jag inte nån miljömupp, men ett av MP;s bästa förslag är faktiskt medborgarlön, som då skulle ersätta socialförsäkring, sjukförsäkring och annat- ty då KAN man inte hamna mellan stolarna- och den ska ju vara en viss summa av en medelinkomst- just nu. säg 12 000- och det skulle förstås även gälla de pensionärer som inte kommer upp till sagda nivå med sina pensioner. (Jo jag var emot medborgarlön förr, men vände av mig själv när jag funderat på hur JAG skulle vilja att det ser ut… och nä- tror inte att särskilt många skulle vilja leva utan att göra nåt med en inkomst på magra 12000) Ehm… spårade ur lite där…

 27. arrami54 skriver:

  …hat är föga konstruktivt så inte ens undertecknad hatar Alliansen. 😉 Idén med medborgarlön är bra, koppla den idén till arbetstanken och lägg på två-tre extra tusenlappar kopplat till arbetstvång så får vi många jobb utförda som inte blir gjorda idag…t.ex. promenader med dem som bor på ålderdomshem o.s.v…

 28. tengileye skriver:

  ..hade man varit MER intresserad av politik så hade det varit något att gå till val på… Men jag tror nog tyvärr att folk inte förstår idén med meborgarlön riktigt faktiskt, tyvärr… Dessutom sparar det ju in en massa administrativa arbeten…

 29. arrami54 skriver:

  …jo, medborgarlön skulle spara in en mängd administrativa arbeten och arbetstillfällen…det sistnämnda förstärker nog idéns inpopularitet!? ”Plikten framför allt” är fortfarande en bärande idé i Sverige… 😉
  Folk är inte intresserade av politik, kolla in medlemsantalet hos våra partier…man är mest fokuserad på personlig tillfredsställelse och tittar i plånboken…människor styrs av guden ”Jag” och skiter fullständigt i samarbetets ”vi”…det är därför vi stannar så lätt på nuvarande nivå, konkurrens som leder till samhällets sammanbrott och ökat utanförskap.

 30. maria skriver:

  jag är ganska novis i frågan,men det lär väl vara svårt att veta var gränser går för vargrevir eller inte i skogarna,samt att länsstyrelser mfl har svårt att veta antalet varg som finns i sverige.därav kan sägas,att det fort kan dyka upp varg där man aldrig sett varg förut..likt gliom

 31. arrami54 skriver:

  Att du jämför med gliom, en oftast aggressiv (malign) form av hjärntumörer, avslöjar du tämligen tydligt ett avståndstagande, en fruktan visavi varg, som mer är att likna vid en fobi än något du har en reell orsak till. Vargen är mer rädd för dig än du för dem och de undflyr dig direkt när de ser, hör dig eller känner din doft.
  Eftersom det kräver en hunds luktsinne för att upptäcka vargarnas revirmarkering är det svårt att veta var revirgränserna går och det kommer alltid att finnas en osäkerhet kring exakta antalet vargar i landet (eller i ett begränsat område) eftersom det bygger på uppskattningar på de inventeringar som görs.
  Enstaka vandrande vargar, ungdjur som söker partner för att bilda revir kan dyka upp. De vandrar långa sträckor i sökandet. Men chansen att du skall möta dem, eller ens se dem är ytterst liten.
  I Skandinavien har man gjort 160 försök där vargens skygghet för människor testats vetenskapligt. Vargarna flydde för den annalkande människan i samtliga fall. Det genomsnittliga avståndet när vargar flydde för den annalkande människan var 100 m, men avståndet varierade mellan 17 och 310 meter. Vindstyrkan var den mest avgörande faktorn för vilket avstånd vargen flydde. De kortaste avstånden fick man vid stark vind, då vargarna förmodligen inte hörde eller kände lukten av den annalkande människan förrän hon var mycket nära. I ca 40 % av försöken tog vargarna en ny lega inom 800 m från störningsplatsen inom en timme efter den aktuella störningen och i 95 % av fallen inom 2 km från störningsplatsen. I några fall gjordes försök att gå in på vargar som låg vid slaget byte men detta resulterade inte i några avvikande resultat jämfört med de andra fallen, utan vargarna flydde undan. Man fann heller inga skillnader om människan var utrustad med hund i band eller ej eller om försöken utfördes under dag eller natt.

  Vargar lever i livslånga parförhållanden och brunstar bara en gång per år, och detta sker i slutet av februari – början av mars. En föryngring i ett område innebär att det måste ha funnits ett revirmarkerande par i detta område vintern dessförinnan. Vad jag vet har det i Sverige under alla de år vargen har funnits här sedan återkomsten, endast två gånger upptäckts revir ( föryngringar/familjegrupper) som inte kunnat förutsägas säsongen före och alltså varit kända.

 32. maria skriver:

  hela din vakna tid går åt till att hata varghatarna

  when the ewening came,they cleared away the benches

 33. arrami54 skriver:

  …haha…du tror det du, sanningen är att jag lägger lika mycket tid på er, som på att rensa bort ogräs i trädgården och det går fort, max någon timme per vecka! 😉
  När kvällen kommer är det alltid rent från ”skit” här! Med tiden är även varghatarna utrensade, de små växer upp och lär sig och de gamla obildbara faller ifrån…ni är en liten grupp på alla nivåer och lär försvinna bort med tiden, saknad av ingen.
  🙂

 34. Pingback: …”Band of Brothers .” | Varghjärta

 35. maria skriver:

  som om en orätt skulle upphäva en annan
  de du fightats med tidigare och dina nuvarande fiender är ej samma personer

  then it was,as i heard it

  sidan vargenylar har lagt ner
  hon blev rädd efter polisanmälan om förtal

 36. arrami54 skriver:

  ..vad ”mumlar” du om?… ”then it was,as i heard it” ? Tala ”ur skägget” kvinna…om du nu är kvinna?
  Vad det gäller ”vargenylar” så finns sidan kvar och vadå ”förtal”, på en bloggsida…du måste skämta, om du tror polisen inte bär ner en dylik anmälan i källaren direkt! 😉
  Jag känner mina ”fiender” väl och de får mig mest att le, dylik okunnighet imponerar inte och deras eventuella fientlighet får mig mest att le…de liknar mest tjuriga småbarn som högljut protesterar för att de inte får sin magra egoistiska vilja igenom. Den ”orätt” du gapar om handlar tydligen bara om det, att du inte får din okunnighet att bli upphöjd till kunskap och förstånd?
  Jag skulle uppskatta det enormt…att du slutade kommentera här, mina katter bär ofta in intelligentare varelser från kattgården de har utanför stugan, som sniglar, dagmaskar och en och annan mus! 😉

 37. Pingback: …det unkna hatets själsfränder. | Varghjärta

 38. Pingback: En ny ”Kynna” och en debatt i repris! | Varghjärta

 39. Pingback: …det kom ett e-mail från en varghatare! | Varghjärta

Kommentarer är stängda.