SD och falskhetens ”folkhem”.

 

Det är tyvärr ingen ovanlighet att man läser insändare som denna i lokaltidningen:

…och givetvis skrev jag en replik, ett svar, publicerat i Smålänningen 12-03-22:

”Vill börja med att korrigera NN:s bristande kunskap om strutsar. Man använder ofta fabeln om människor att de likt strutsen sticker huvudet i sanden eller i busken, när de inte vågar se sanningen i ögonen. Myten har uppstått för att strutsen kan lägga sig platt på marken och ligga blickstilla i hopp om att inte bli upptäckt, om den är omringad och inte kan fly. Liksom andra djur kan strutsen på så sätt spela död i ett försök att lura rovdjuren.
I strutsens fall ligger dess hals och huvud slappa på marken, och det har gett upphov till myten om att strutsen sticker huvudet i sanden eller i en buske, för att inte bli sedd.

Det ”NN”, liksom SD generellt, är duktigast på, är just att odla falska myter och fördomar. En myt NN försöker odla är att 95% av flyktingarna i Sverige saknar flyktingstatus enligt flyktingkonventionens principer, en lögn NN vet ”hen” aldrig kan styrka till nivån sanning. Och ärligt talat ”NN”, ingen tror att strutsarna bryr sig om din ursäkt, riktad mot nämnda art. Strutsarna har nämligen samma politiska kunskap, förstånd och insikter som de du ger uttryck för i din insändare, alltså nivån obefintlig/noll.

”NN” saknar dessutom all insikt om solidaritetens principer, vilket inte var fallet med Per Albin och svensk socialdemokrati! De problem NN pekar på, massarbetslöshet, bostadsbrist m.m. har ingen koppling till invandrare/flyktingar, utan är orsakade av inrikespolitisk kompetensbrist. Problemen kring åldringsvården, tydliggjord främst via Caremaskandalen och den privatiseringsiver som gjort att bl.a. Attendo gör halvmiljarsvinster på skattemedel, har ingen koppling till er falska nationalism.

Att SD har, enligt NN, ca 15% invandrare/flyktingar bland sympatisörerna/medlemmarna, bevisar bara att rasism/främlingsfientlighet inte är exklusivt för Sverige, utan är en global sjuka.

Sanningen om SD ser i verkligheten ut ungefär så här: Där samlas hatarna i grupp, i det puerila ”gängets” falska trygghet inför det främmande. De praktiserar intolerans via nätpublikationer (t.ex. Avpixlat), insändare, möten och bygger missaktningens intoleranta hatiska fälla, på nytt. De bygger den med ord. Denna praktiserade puerila intolerans (politisk inkorrekthet), är en medveten och utstuderad repris-linje, likt arbetet som grundlade de tyska nationalsocialisternas vidriga “kulturrening”, via brända ögon och själar. Man arbetar medvetet för att via utvalda exempel och medveten propaganda bygga hatet starkare, mot främst muslimer och invandrargrupper som kommer ifrån länder/områden utanför Europa.

De som leder arbetet inom denna praktik, är inga omedvetna eller ointelligenta individer, de ljuger medvetet, planerar det repriserade sveket mot mänskligheten väl och jobbar långsiktigt. Sakta matar de in en bild i menigheten om att främlingarna är kriminella, att de ljuger om sina flyktingskäl, att de har en dold agenda att ta över, att vi är under hot! Sagan om Eurabia är ett typexempel.

Du möter dem dagligen, på jobbet, på nätet, i e-tidningarnas kommentarer, i bloggar, insändare och kanske så hjälper du dem genom att tanklöst sprida de intoleranta orden.

De säger det oftast inte högt, men deras hjältar tillhör en utpräglad grupp av fundamentalistiska extremister, ofta med en ton av fädernas kyrka, en påstådd ton av Gud.

De är av det gamla rovdjurets sort, de som ingenting annat förmår, än att jaga de absolut svagaste och i grupp är de urskillningslösa av hat.

Retoriskt dyker de upp och yttrar, eller skriver ord som: ”Bild på Muslimhonan i egen hög person, med avkomma”. Muslimer liknas vid råttor som förökar sig eller vid svulster som sprider sig över samhällskroppen. Ett sista steg i en avhumaniseringsretorik, där människor inte längre ses som människor och därför inte heller behöver behandlas som människor. Som i stället bör betraktas som djur/skadedjur och som därför inte heller har barn, utan avkomma.

Hotet ligger på och hos dem, de främmande, de som ses som ”nya” inom den primitiva stammens revir. Retoriken blir ett indirekt stöd till t.ex. Anders Breivik via ord som: ”Ont ska bekämpas med alla medel. Och du kallar dem för människor, de är djur i mina ögon.”

De ser sig själva som någonting “finare”, i motsats till t.ex. muslimer: “Islam är pedofili på allra högsta nivå…” , som en bättre sort, den torftiga, narcissistiska själens klassiska försvar, men bilden visar bara en sak, en mental ton av Josef Mengeles iskalla själ.

Den själen har ingen som helst likhet med Per Albins!

 

Att ”NN” (Sverigedemokraterna) argumenterar med lögn och ”hittepå” som enda kunskapskälla styrks bl.a. denna insändare:

SD ÄR primitiva rasister och främlingsfientliga individer som saknar allt det som gör en själ vacker, empati, solidaritet, medmänsklighet…o.s.v…

…de flesta invandrare/flyktingar och deras barn, berikar Sverige, ja 99,5 % av dem gör vårt land vackrare! Detta är bara ett av många exempel på dessa vackra själar:

 

 

Annonser
Det här inlägget postades i Min syn på SD!. Bokmärk permalänken.

13 kommentarer till SD och falskhetens ”folkhem”.

 1. svantelarvig skriver:

  Nog är det konstigt att vi i Sverige, som anses, som ett kristet land. Där de flesta erkänner sig till den kristna tro, där vår Gud, sände sin enfödde son till jorden. Denne enfödde son sa, om jag inte minns fel ”Låten barnen komma till mig”. Redan, som tvångskonfirmand tog jag avstånd till den kristna tron, men lever efter dess etik, på något vis. Jag får för mig att dessa religiösa förespråkare anser att dessa flyktingbarn passar bäst i dödens rike där Jesus bor, fram till den yttersta dagen.
  Svante

 2. arrami54 skriver:

  …man möter även ”kristna” som uttrycker SD:s hat, ja…och de tycks leva efter gamla testamentets principer om stening av de ”otrogna”.
  Mänskligheten är smått galen Svante och tycks älska att hata, ibland är det vargar som hatas och andra rovdjur, men oftast är det främlingar…

 3. kyrkis skriver:

  Det är märkligt att allt alltid ska vara kyrkans fel…

  Det finns alla sorters folk i kyrkans värld. Eftersom den inte är en åsiktsgemenskap eller ett politiskt parti.
  Men främlingsfientligheten är faktiskt extremt låg i kyrkan. Tvärtom beskylls vi ju ofta för att vi kämpar för flyktingar, stöder gömda och papperslösa… Det är väl ett välkänt faktum att SD inte gillar Svenska kyrkan?!

  När jag träffar folk från olika håll i samhället – det är ju liksom mitt jobb – så slås jag ofta av att låg bildningsgrad(inte utbildningsgrad – det är något annat) sammanfaller med rasistiska åsikter. Folk som inte läser tidningen ordentligt, bara kollar vissa TV-program… rör sig i en inskränkt miljö har ofta enkla lösningar på allt.

  En annan sida är också att det finns en förljugenhet om integrationspolitiken. Vi vågar inte erkänna de misslyckanden som faktiskt finns och de problem det medfört. Då kan vi inte heller finna riktiga lösningar. Utan fördomarna och ”alla över en kam” får råda.

 4. arrami54 skriver:

  Ärligt talat kyrksyster, nu tar du väl i? Hur kan orden: ”en ton av fädernas kyrka, en påstådd ton av Gud” bli kritik mot svenska kyrkan? Förnekar du att SD använder begreppet ”fädernas kyrka” i sin propaganda?
  Var kritiserade jag svenska kyrkans arbete och hur får du ”fädernas kyrka” till dagens Svenska kyrkan? Förklara detta för oss obildade tack!
  Ursäkta mig, men nu blev jag irriterad på din vinkling av mina ord! 😉

  Att rasister och främlingsfientliga är individer med låg bildningsgrad som sväljer fördomar är inte bara vi överens om:
  http://www.dn.se/nyheter/vetenskap/fordomar-och-lag-iq-hanger-i-hop-enligt-ny-studie

  Att det finns problem med integrationspolitiken är det heller ingen som förnekar och på vilket område finns det inte problem människor emellan…det heliga ”äktenskapet” slutar ofta i att man skiljs. I stort som smått uppstår problem mellan människor…vad är nytt och vem blundar inför detta?

  Kram.

 5. kyrkis skriver:

  Nu var det kanske inte dig jag irriterade mig på utan kommentatoren ovan…

 6. arrami54 skriver:

  …okej, men jag måste erkänna att jag delvis delar Svantes bild, många ”kristna” jag mött har varit väldigt intoleranta och Islam ses som en falsk konkurrent även om dessa båda religioner har exakt samma källa. Det Jesus predikade var en högre etik och jag bugar mig för alla som står på hans sida, oavsett namn på kyrkan…( och jag respekterar dig och din tro).
  …men jag går aldrig med i en församling.
  Kram.

 7. kyrkis skriver:

  Det finns alltid folk till allt.

  Men ska man tala om tolerens så är nog kristna mer tolerenta mot islam än muslimerna mot kristendomen.

  Men det som gör mig frustrerad för tillfället är den konstiga kvasidebatt som för tillfället pågår där man politiserar religiösa frågor och gör religion av politiska frågor. Det är en gungfly där minsta ord kan placera en på en sida man inte vill vara på. Men det är mest ett svenskkyrkligt problem som pågått ett tag, men jag märker ju hur mörka krafter härjar på båda sidor av diskussionen.

  Jag tror inte på åsiktsförtryck. Inte ens mot dem som inte delar mina åsikter. Ja, inte ens mot dem som har åsikter jag avskyr. Men det finns just nu en trend hos ”de goda” att inskränka ”de ondas” rätt till sina åsikter och deras rätt att uttrycka dem. Det finns en aningslöshet när man börjar köra det rajset.

  Jo, jag överreagerade. Du har rätt.

 8. arrami54 skriver:

  …jag vet inte om du har rätt i att kristna är mer toleranta mot islam än tvärtom, ser man saken globalt och studerar t.ex. den kristna högern i USA blir bilden annorlunda…(och du är tyvärr inte ett exempel på den kristna majoriteten). 😉

  Sen har religionen alltid använts som ett politiskt maktmedel, ett misstag alla sidor tyvärr begår…kristen fundamentalism är på inget sätt bättre än den muslimska! Kristendomen görs till politik, se bara på Sveriges riksdag och Kristdemokraterna.

  Sen hoppas jag inte du tycker jag sysslar med åsiktsförtryck, jag respekterar fullt ut individers rätt att uttrycka åsikter, hur dumma de än är (korkade människor kommer alltid att finnas!), men ingen har rätt att kräva respekt för åsikten i sig och åsikter har alla (inklusive jag) rätt att kritisera.

  Kram. 😉

 9. Ping: Tjalle, om livsåskådning. | TJALLE TVÄRVIGGS BLOGG

 10. kyrkis skriver:

  Klart jag inte tycker du står för åsiktsförtryck. Oftast delar jag till och med dina åsikter. Och du vet att jag är glad i dig som vän. Men lite spark på smalbenen må få vara tillåtet.

  Jodå, jag pläderar också för att religion används som maktmedel. Det är det kusliga med all ideologi, t o m demokrati kan användas för att förtrycka och sätta åt folk man inte gillar.

  Amerikanska högern är ett fenomen som kanske ska jämföras med islamistiska fundamentalister, inte med kristna i allmänhet. Men kollar man samlevnaden i normala fall så kan man ju se t ex vilka det är som skyddar utvisningshotade muslimer i Europa… hur muslimer har det i ”kristna” länder jämfört med vilka förföljelser som kristna i ”muslimska” länder just nu utsätts för…

  Det är inte så svart och vitt…

 11. arrami54 skriver:

  ”lite spark på smalbenen må få vara tillåtet”…inte bara tillåtet, jag behöver dessa sparkar! 🙂
  Jag gör ingen som helst jämförelse mellan Svenska kyrkan och USA:s högerkristna (de är som du skriver mer lika fundamentalistiska muslimer). Nej, världen är inte svartvit och jag vet hur t.ex. Kopterna i Egypten drabbas av hatet. Politisk ideologi är ofta lika illa som religiös…tänk om vi kunde tillåta varandra tro det vi väljer att tro, men med respekt, ansvar och med en civiliserad etisk koppling.
  Det ÄR synd om människorna!

  Kram.

 12. Ping: Sverigedemokraterna – falskhetens och rasismens ansikte i riksdagen « Fredriks blogg

 13. Ping: …kampen mot SD-idiotin fortsätter. | Varghjärta

Kommentarsfältet är stängt.