…är vi världsmästare i hyckleri?

 

”– Sverige ska stå bakom dem som vågar göra sina röster hörda och stå upp mot förtryck, och inte stödja dem som försöker tysta dessa röster. De uppgifter som kommit fram nu pekar på ett handlande som är dåligt för den demokratiska utvecklingen i världen, men som också är dåligt för bilden av Sverige, säger Gustav Fridolin till DN.se. ”

Sanningen är att Sverige tydligen under Alliansregeringen kan samarbeta med alla, även diktaturer…bara vi tjänar en slant och ursäkten är den vanliga: ”Det skapar jobb!”

Man skäms över det svenska hyckleriet, och ursäkterna…”…visst, andra säljer vapen och teknologi/kunskap till diktaturen i Saudiarabien…då är det bättre vi gör det och tjänar pengarna”. Så lätt slänger många svenskar moral och etik i soporna via billig och unken retorik.

Att vi ligger i topp vad det gäller världsledande hyckleri kan vi nog mest tacka en tongivande herre, som sprider adlig arrogans och lögner över världen. Hyckleriet har sina försvarare och med Carl Bildt som utrikesminister lär vi ha en chans att bli världsmästare i hyckleri!

…men inget jag personligen gratulerar Sverige till, som medborgare skäms jag och avslutar med de enda ärliga ord jag får fram:

FY FAN!

 

 

Att ha militära samarbeten med, och att exportera vapen till, länder som inte står upp för frihet, demokrati samt det unika och okränkbara människovärdet, kan aldrig ligga i linje med en acceptabel svensk utrikespolitik.

 

 

Detta inlägg publicerades i Allmänt om politik.. Bokmärk permalänken.

17 kommentarer till …är vi världsmästare i hyckleri?

 1. arrami54 skriver:

  …jo, reklam är iochförsig ett mindre problem, men jag förstår din ilska.
  Kram.

 2. HEMIMAMMA skriver:

  Inte ska de få göra så? har jag missat nåt??

 3. arrami54 skriver:

  …de får och du har godkänt användaravtalet. Bloggar du som proffs är inkomsterna helt baserat på reklamintäkterna. Vi är några som sakta arbetar upp en ny portal, där reklamen tvingas följa etiska riktlinjer och där bloggandet blir mer inriktat på litterärt intresse…du får en inbjudan till ”Delta” när vi är klara! 😉 (PS: Tanken är att reklamintäkterna skall fördelas jämt bland användarna. DS)

  Kram.

 4. HEMIMAMMA skriver:

  Men jag bloggar ju inte som proffs?? *förvirrad* Och varför väljer de att göra så med just mig???

  Jag ligger ju inte på några listor just nu ju??

  Jag deltar gärna på din nya portal och är det reklam så gör det inget om man bara är medveten om det innan… men jag har inte sett NÅGON blogg med reklaminslag här på WP tidigare…

  Hemikramar ♥ Namaste!

 5. svantelarvig skriver:

  http://helahalsingland.se/insant/insandare/1.4449118-jagarna-fa-men-starka
  Detta är en så korkad tråd, så jag lägger inte ner energi på att gå in.
  Svante

 6. arrami54 skriver:

  …nja, ”proffs”, du ligger högt på listan och blir därför automatiskt intressant för reklam. Ta det som en komplimang!
  Vad det gäller ”Delta” så har vi köpt domännamn, det tar tid (och pengar!) att bygga upp portalen, och riktlinjerna för reklam m.m. kommer att redovisas noga.
  Jag har haft reklam på min WP sida…men den plockades bort när jag bad om det.

  Kram.

 7. HEMIMAMMA skriver:

  Hur får man dem att ta bort den?? Jag vill inte göra reklam för något jag inte själv valt… Men jag kan alltid nämna saker i bloggen som jag tror på tex som Arenakliniken…

  Behöver du pengar från mig också för att delta??

  Hemikram

 8. arrami54 skriver:

  …inlägget var bra, varför får dessa knappt tre procent (Jägarna) så stort inflytande?
  Tråden däremot uppvisar de vanliga kunskapsbristerna. Jägarna tycks tänka exakt som herr Bildt…vi skiter i etiska principer, bara ”jag” gynnas!!!!!!!!

 9. arrami54 skriver:

  …nej, att skriva på ”Delta” kommer att vara helt gratis. Du får följa reglerna, det är allt vi kräver och förhoppningsvis blir du i slutänden utgiven.
  Vad det gäller reklam på WP, be dem…de lyssnar på sakliga argument.

  Kram.

 10. tengileye skriver:

  Ja- Det hade på något sätt varit bättre att inte ”hjälpt till” i Libyen och inte villkora pengar hit eller dit till de fattiga- ska man göra nåt ska man göra det ordentiglt och inte hatta hit och dit.

  Fast att hatta och hyckla har svenska politiker rätt gemensamt med alla andra politiker i världen, ungefär.

 11. arrami54 skriver:

  …jo, hyckleri är populärt bland okänsliga psykopater och de som jagar makt. Liten snopp (självkänsla) måste kompenseras. 😉
  Hjälpen till Libyen ifrågasätter jag, landet är idag på gränsen till inbördeskrig och rättssäkerheten noll…man får vara reellt optimistisk för att se en demokratisk utveckling där.
  …du har rätt, hyckleri är en realpolitisk realitet! 😉

 12. tengileye skriver:

  Hum- Libyen tog jag mest för att det ligger nära i tiden- annars så var det lite tänkt som en stänk ironi också- fungerade sådär bra va, den här gången…
  Visst är det tyvärr så- LIten snopp eller annan impotens måste kompenseras- jag gillar t.ex. stora bilar…
  Men jag hycklar inte om det 😉

 13. arrami54 skriver:

  😉 …själv är jag förtjust i riktigt stora båtar!
  Tyckte nog Libyen passade perfekt som ironiskt demokratiexempel.

 14. tengileye skriver:

  Och alla skyller på alla och pratar om ”men vi gör inte nåt olagligt”- vad fasen DET nu har med saken att göra… det finns saker som är direkt olämpliga att göra. Att göra en brutal diktatur självförsörjande av vapen är väl många saker men klokt är INTE en av dem

 15. arrami54 skriver:

  …exakt! Det är INTE klokhet man uppvisar när man säljer vapen till diktaturer, det är motsatsen + ren girighet och ett hyckleri i WM-klass.

 16. Pingback: …jag lägger min röst på,… Ranelid! ;-) | Varghjärta

Kommentarer är stängda.