…stoppa utnyttjandet!

 

Citerar kloka ord:” – Det finns mycket man kan göra i dag när det gäller bemanningsföretag. Man kan till exempel ha en lagstiftning som gör att man inte får säga upp folk och sedan återanställa dem via bemanningsföretag. Det kan vi göra omedelbart, säger Jonas Sjöstedt.”

Bemanningsföretagen utnyttjar folk, ljuger och bedrar de anställda enligt de mest giriga och fula principer…och svensk fackföreningsrörelse har skrämts till tystnad?

I dagens DN kan vi läsa följande: ”Anna Gustafson säger också att hon och de andra inhyrda arbetskamraterna hela tiden fick motstridiga besked om vilka pass de förväntades jobba.

Och vi hade högre krav på oss än de tillsvidareanställda. Vi gick på ackord, ibland sa cheferna att vi inte hann ta någon rast. Bemanningsföretaget sa ofta att om vi inte arbetade fortare så fick vi inte vara kvar. Man var livrädd för att förlora jobbet så fort gruppchefen närmade sig.

Hon vantrivdes.

Det går inte att leva med den stressen hela tiden. I somras var jag sjuk hela tiden, men jag vågade inte vara hemma mer än en dag. Jag vilade aldrig upp mig.

Den som blir sjuk måste sjukanmäla sig på nytt varje sjukdag, mellan fem och halv sex på morgonen.

Ringde man en enda minut för sent räknades det som ogiltig frånvaro, och drogs ifrån lönen.

Under några veckor gick Anna Gustafson utan uppdrag och var stand by på garantilönen på 90 procent, när H&M:s lager behövde mindre folk. Då erbjöds hon tre timmars arbete i Göteborg, en timme bort.

Skulle jag resa dit och hem för 200 kronor för att tjäna sammanlagt lite drygt 300 kronor före skatt? Då är man ju en idiot om man tar det jobbet, och det vet de. Det kändes nästan som ett påhittat jobb för att de skulle slippa betala garantilönen. Till slut valde jag att säga upp mig, trots att jag inte hade något annat jobb att gå till.”

Det har blivit helt okej att utnyttja folk, t.o.m. som slavar i Fas 3 trots att Sveriges riksdag beslutat att inga fler skall skrivas in i slav-utnyttjandet, fortsätter skiten. Alliansregeringen, Arbetsförmedlingen (läs Praktikförmedlingen) m.fl. ”pissar” på vår riksdag och ca 45% av de som arbetar i Fas 3 gör ordinarie arbetsuppgifter…

…och svensk fackföreningsrörelse har somnat in!

En svordom är på sin plats: FY FAN för dagens svenska LO-”solidaritet”, den stannar vid ”pladder”!

 

 

Det här inlägget postades i Allmänt om politik.. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till …stoppa utnyttjandet!

 1. Vår blogg skriver:

  Mycket bra och så sant. Facket är och har blivit en klubb för egenintressen, självklart placerad i det facket av kapitalistpakten vilket var smart.
  Tidigare när fackföreningarna var samlade och eller enade, så kunde man vid en konflikt stå upp för varandra. Idag, knappast.
  Som nu när det är strejk :
  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article14367938.ab
  för inte ställer man väl upp för varandra när frågor handlar om som här arbetstiden?
  Vi behöver ett starkt men vettigt fack och när vi får det, så kanske jag blir medlem igen?
  Klev av när man satte upp fotografier på dem som inte var med!
  Vilket också är riktigt fel, men hur man än vänder eller vrider det, så får den som har makten någon slags galenskap.
  Hur ska människan kunna besegra sig själv?

 2. Vår blogg skriver:

  Glömde att påminna om detta 🙂
  http://www.adventuredogconference.se/
  Men det är kanske inte intressant?
  Ha det 🙂

 3. arrami54 skriver:

  …jo, detta var av intresse. Tack för tipset!

 4. arrami54 skriver:

  …bra fråga: ”Hur ska människan kunna besegra sig själv?” Tyvärr har både fackföreningar och socialdemokratin blivit det de en gång bildades för att bekämpa, så det är INTE konstigt att utnyttjandet på arbetsmarknaden ökar. Lo-ledningen består idag av en rik överklass som givetvis fjäskar för likasinnade och rika! Sen undrar de varför medlemmarna försvinner! 😉
  …gör som du, går med i facket den dagen de visar solidaritet igen!

 5. HEMIMAMMA skriver:

  Du har tyvärr rätt och det smärtar mitt socialistiska och marxistiska hjärta…

  hemikram

 6. arrami54 skriver:

  …det räcker med ett hjärta och ett förnuft som fungerar för att inse att detta utnyttjande är fel, är man socialist blir man förbannad därtill! 😉

Kommentarsfältet är stängt.