…3000 dör i år, i onödan.

 

”Varje år dör 3000 människor, sex fullsatta jumbojets, på grund av brister i vården. Vårdförbundet sätter upp 3000 kors under Almedalsveckan och kräver en nollvision för vårdskador. ”
”100 000 skadas varje år

I Sveriges skadas varje år drygt 100 000 människor i vården. Det motsvarar cirka nio procent av alla patienter i sjukhusvård visar Socialstyrelsens vårdskademätning. ”
…läser jag på Vårdförbundets hemsida och en orsak finner vi i att Socialstyrelsen inte hinner granska läkarna (hinner de granska vården överhuvudtaget?) och nog påminner siffrorna lite om dödandet i Syrien om man ser till antalet?

 
I dagens DN läser jag: ”Antalet läkare som Socialstyrelsen vill stänga av har mer än halverats på ett år. Detta trots att ribban har sänkts för när en läkarlegitimation kan dras in. Det visar en granskning som DN har gjort.
Orsaken: Socialstyrelsen har för mycket att göra.

Den 1 januari 2011 fick Socialstyrelsen uppdraget att ta emot och utreda klagomål från patienter i stället för Hälso- och sjukvårdens ansvarsnämnd (HSAN).”

 
Överallt ser vi denna skrämmande bild av bristande konsekvensanalys när politiker petar i systemen, patienternas rättssäkerhet uteblir/sänks, inte bara i ovan nämnda fall, bilden var exakt densamma vad det gällde ändringarna i sjukförsäkringssystemet. Rättssystemet är lika illa, det är inte ovanligt att t.ex. ett överklagande ställt till Förvaltningsrätten tar minst ett år.  Man ändrar för att det skall bli bättre, men resultatet blir alltid det motsatta…varför, jo politikerna vill reducera rättssäkerheten, de vill också reducera antalet sjuka (tärande), därav dödstalen på ca 3000 döda p.g.a. vanvård/felvård…de inser inte att skadorna fördyrar för samhället. Sunt förnuft och känsla är idag förbjudet inom myndighetssverige, är du psykopat trivs du som myndighetschef och vinner fördelar…svårt att tolka fakta och verklighet annorlunda. Bilden är densamma vart man än blickar i vårt moderna Moderatstyrda Sverige. T.ex. är cancervården orättvis

 
…mest skrämmande är dagens svenska psykvård. Ett exempel:
”Emma, 18, berättade om sin prestationsångest för psykologen.
Några timmar senare spärrades hon in för tvångsvård och hotades med elchocker.
– Överläkaren pratade med mig i tio minuter sen låste de in mig. Hon gick ut gymnasiet med högsta betyg, tränar och har ett bra jobb. Men kraven att vara duktig blev för mycket för 18-åriga Emma från Blekinge. I ett möte med sin psykolog grät hon ut om ångesten och tackade ja till att träffa en läkare.
– Hon frågade om jag såg några ljuspunkter i livet. Jag svarade nej och så sa jag att jag bara ville dö. Men det var inget jag menade, det är ju sådant man bara säger när man är ledsen.
Överläkaren, som var inhyrd tillfälligt, ställde ytterligare några frågor och efter tio minuter förklarade hon vilken vård hon ansåg att Emma behövde.
– Hon sa att jag var djupt deprimerad och behövde elchocker, i minst 12 veckor, säger Emma.” ( Läs hela artikeln här. )

 
Ett annat exempel på bristerna inom ”vården” ger jag här.
Ett svar på varför vården brister ligger i orden: ”Överläkaren, som var inhyrd tillfälligt,…”

 
Stoppar Socialstyrelsen dessa djävla ”staffetläkare” som endast har ett mål, bra inkomst (inte patientens bästa), så tror undertecknad vården vinner i kvalité. Även Socialstyrelsen ser dessa ”riskindivider” som hoppar runt inom vården!

…och jo, Sverige kan utbilda fler läkare!

 

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

10 kommentarer till …3000 dör i år, i onödan.

 1. Svante Svensson skriver:


  Har sett filmen i sin helhet, har en syster med schizofreni, och ett par vänner med psykiska besvär. Min syster anser sig helt frisk, så där finns inget man kan hjälpa till med, tyvärr anser psykvården det samma så länge hon tar sin medicin. De andra två är medvetna om sina problem, men får ingen adekvat hjälp. Mina funderingar är åt det hållet att man måste behandla alla sjuka mänskligt.
  Svante

 2. arrami54 skriver:

  …jo, Gökboet är en mycket bra film. Grät första gången jag såg den och nog berättar den mycket om den mänskliga själen…och om vad prestige, makt, ställer till med…
  Visst måste man behandla alla sjuka mänskligt (inte bara dem med pengar!) och nog krävs det en rejäl översyn av vården.

 3. Vår blogg skriver:

  Ja allt är skrämmande.
  Det skulle kunna fyllas en blogg dagligen med stoff kring temat.

  Svenska patienter får sämre vård än vad som är medicinskt möjligt, vilket orsakar onödigt lidande och dödsfall. Det är konsekvenserna av att vi i Sverige i högre grad än andra länder använder gamla läkemedel. Statistiken visar dessutom att läget förvärras för varje år.

  På sex år har företagens patientnära forskning på sjukhusen, prövningar av nya läkemedel, nästan halverats. Det främsta skälet är att företagen fått allt svårare att samarbeta med sjukhusens kliniker och läkare.
  http://www.dagenssamhalle.se/debatt/svenska-patienter-far-gamla-laekemedel-1911

 4. arrami54 skriver:

  …tror du pekar på ytterligare en bit i pusslet som när det väl är lagt ger svaret på den svenska sjukvårdens problem. Visst är det skrämmande att vården fungerar så dåligt, men problemet är politiskt och går att åtgärda!

 5. Vår blogg skriver:

  Ja det tror jag också, eller hoppas iaf.

 6. arrami54 skriver:

  …vi behöver tänkande och mänskligare politiker!

 7. HEMIMAMMA skriver:

  Du menar fler vänsterpartister? 😆

  hemikram

 8. arrami54 skriver:

  …om du menar tänkande och mänskliga politiker, ja i en god mix med miljöpartister! 😉
  Kram.

 9. HEMIMAMMA skriver:

  Ja numera så är ju V det nya MP *fniss*

  I alla fall på pappret, men jag tror nog att Jonas kommer att ha en bestående påverkan där…

  Hemikram

 10. arrami54 skriver:

  …jo,jag tror Jonas kan få MP att bli grönskande gröna igen..om nu inte Mp söker sig högerut…? (tendenserna finns där tyvärr!)

  Kram.

Kommentarsfältet är stängt.