…nej, ingenting är ensammare än ”jaget”.

 

Det är därför det förtvivlade ropet på  ”se mig!”, ofta går så fel… den narcissistiska kändiskulturen leder oss så vilse. De ropar ” bygg om dig, konsumera mera” och du tillåts älska dig själv, en stund till. Kan du inte konsumera allt det läckra, nya, ja då förlorar du den stora tävlingen: ”Den som har flest prylar när h*n dör vinner!” (”-Tänk vad grannarna skall säga!”).
…så är det, klass-samhället återuppstår och nu åker vi snart både på överklass-, liksom underklass-safari i lagom-landet Sverige. Det ”moderna” i girighets-kulturen består när samhället översvämmas av jag-aktörer, då byggs ”jag-samhället”, jag-ideologin växer och samhället dras isär…i ett ”vi mot dem”.
…och det sägs vara styrkt att lågintelligenta vuxna dessutom dras till socialt konservativa ideologier. (Vinkar leende till SD och KD!)  ”Personer som ger efter för rasism och fördomar kan helt enkelt vara korkade, enligt en ny kanadensisk studie i psykologi”…läser jag i DN och jag erkänner att läsningen var roande, delvis för att den kommer med en obehaglig sanning för somliga, andra vet att undersökningen pekar rätt. Men jag köper inte att det handlar enbart om IQ, betoningen bör ligga på brister i EQ! …och var faller alla galna religiösa dogmer in? Nog spelar de en avgörande roll, inte går en intelligent människa på sagorna…den om intelligent design t.ex.? Tänk dig att KD:s partiledare håller ett riksdagsstal på sin herres tungomål, ni har hört detta passionerade språk, Guds egna? Om inte, prisa herren och var glad för det…jag lovar, det ÄR skrämmande. (Skulle vara kul att se språket i skrift, någon som kan och vill visa Guds ord?)

 

Men vilket ”jag” är ensammare än den enfaldiga mördarens, han som dödar för att hindra den han ”älskar” från att ”flyga fri”? Han som vilsen i svartsjukan begår det alltför vanliga svenska ”hedersbrottet”…hur många flickor/kvinnor blir inte offer för det galna ägandet? I de här fallen hoppas jag insikten slår hårt och att ensamheten blir den vilsna själens hårdaste straff…

…andra exempel på ”jaget” som undertecknad hoppas lever i tung ensamhet, är de som via STG-taktiken dödar varg i Sverige. De tillhör också ett lågintelligent stim  av  ”idioter” som dödar av primitiva skäl, artonhundratals-argumentation med en mix av egoistiskt konkurrenstänkande och försvar för ”löshundsjakten”. Ett kriminellt stim alltså, som skyddas av feghetens bästa verktyg, tystnaden!
De vandrar likt t.ex. den terroriststämplade FARC-gerillan i skogarna, i kamp mot lagen, lagen som gav vargen rätt att bebo sitt land, ja, Sverige är vargarnas land också!

 

…och visst är det så, att ingenting är ensammare än ”jaget” och nog går vi vilse, men ibland känns insikten om att de bär en tung ensamhet gott, då ensamhet ibland är ett välförtjänt straff som går hand i hand med ångesten…
Om ensamheten kan man skriva oändliga tankar, den berör oss alltid och är ”jagets” utgångspunkt. Illusionen ”rättvisa” faller tämligen omedelbart när man beaktar att vald ensamhet är en gåva, den icke medvetet valda är ”jagets” helvete…
…och i ”jagets”-helvete växer utanförskap, klyftor, ett ”vi mot dem”-tänk, som sliter oss isär som samhälle. Gamla blir ”kunder” och sövs mellan blöjbytena av en tystnad som sliter, ingen som lyssnar, ingen som ler…

 

” – Du har inte skrivit någonting på bloggen?” …frågade hon nyfiket, svaret var att jag jobbar på en målning. Den lär ta tid, att framställa ”Kynnas” sista morgonvandring i ensamhet…tid, då jag ställt höga krav …men jag borde ha lärt mig fånga ljuset nu (?). Vi får se, ni får kanske se, om en månad eller så…
…men nu har jag skrivit några rader min vän och det jag skrev var en kort ” runa ” över mänsklighetens främsta gissel: ”De var ensamma, de var rädda!”

Vi har all anledning, att se på oss själva med rädsla, vår underkastelse är total hur man än ser saken, liksom vår ensamhet…

 

 

 

Detta inlägg publicerades i Allmänt om politik.. Bokmärk permalänken.

16 kommentarer till …nej, ingenting är ensammare än ”jaget”.

 1. Familjebloggen skriver:

  Helt riktig., Samtidigt, ser man på unga idag. Så är man ute om man inte håller kontakt med ”alla sina vänner” via mobilen och facebook. Ett stressmoment som kommer att få katastrofala följder i framtiden. Det är vad jag tror och redan börjar se bevis på!
  Igår stod jag bakom en bil som hade en TV i framrutan och chauffören hade verkligen problem med att ställa in rätt kanal samtidigt som mobilen gick varm. 🙂
  Han var nära att köra på en fotgängare som också gick med huvudet nere i mobilen?
  Var ska galenskapen ta vägen? .

 2. arrami54 skriver:

  …jo, det kryllar av skapade stressmoment och som sagt, kollapsen kommer krypande…
  Att det är tillåtet att köra bil samtidigt som man talar i mobil eller t.ex. sms:ar är för mig en gåta?
  …det är också en gåta varför man inte kan kommentera er blogg, något som ”spökar” mellan WP och Blogger?

 3. Svante Svensson skriver:

  Har du tid och lust läs komentarerna till denna jag skickade dig tidigare. http://helahalsingland.se/ljusdal/hamralos/1.4335923-nymarkt-varghane-misstanks-skjuten
  Svante

 4. arrami54 skriver:

  …tycker du gett bra svar, håller med dig fullt ut! 😉

 5. Svante Svensson skriver:

  Skulle du orka följa samma tråd en gång till idag.
  Svante

 6. Sanna skriver:

  Du skriver så bra! Det blir roligt att se mästerverket när det är klart. För jag hoppas att man får se tavlan på din blogg.
  Jag lånar ditt foto på Kynnas sista vandring till min blogg. Hoppas att det är okej?

 7. arrami54 skriver:

  …okej. Tack, du får nog se bilden här när den är klar. 😉

 8. arrami54 skriver:

  …har läst. ”Zebdog” saknar argument och din liknelse med hedersbrott/mord är adekvat. Tjuvjägarna hävdar tradition, exakt det som hedersmördare gör…primitivt och lågt!

 9. HEMIMAMMA skriver:

  Ingen verkar leva i nuet eller i verkligheten eller i kontakt med andra och alltet längre… bara i små bubblor av ”Jag”… som du säger.

  Hemikram

 10. arrami54 skriver:

  …jo, men vi utgår alltid från detta ”jag” och jagets ensamhet är uppenbarligen så stort att vi t.o.m. uppfann Gud för att lindra känslan.
  De flesta har nog kontakt med både alltet (Gaia) och andra…frågan är hur vi har kontakt?
  Tyvärr är det mesta ”teater”, prestige och kamp för en plats i ”ljuset”…du vet, de där femton minuterna! 😉

 11. Svante Svensson skriver:

  http://joukosaarela.wordpress.com/2012/01/30/vargens-gratismat-slut-fran-delsbo-slakteri/
  Nu får man leta upp andra leverantörer för kött i Hälsingland, ska bli intressant att se var slaktresterna kommer att hamna nu.
  Svante

 12. Svante Svensson skriver:

  http://helahalsingland.se/insant/insandare/1.4347063-vargprojekt-for-farre-djur
  Har varit glappkäftad idag också, och skrivit kommentar här också.
  Svante

 13. arrami54 skriver:

  …löjligt och en uppenbart politisk markering från slakteriets sida, svaret får väl bli att alla som vill ha vargen kvar i Sverige bojkottar slakteriets produkter. Personligen kommer jag inte att köpa någonting märkt ”Delsbo”.

 14. arrami54 skriver:

  …”glappkäft”? Jag skulle kalla dig engagerad, kunnig och ett bra språkrör för vargens rätt! 😉

 15. Britta skriver:

  ”Om ensamheten kan man skriva oändliga tankar”, vackert beskrivet…
  Våra liv är komplexa, hur vi och allt hänger ihop, fast ibland är det svårt att förstå helheten. Man kämpar på i sin egen lilla värld, gör så gott man kan. Hoppas allt är bra med dig!

 16. arrami54 skriver:

  …men så är det också så att i ensamhetens oändliga ocean kämpar varje droppe av liv för sitt, för sin överlevnad. Livet är komplext och att förstå helheten kräver tid, kunskapsinhämtning, mer tid, mer kunskap…
  …och alla kämpar vi med rätt för det vi vill, vi drömmer om.

  Bra här, hoppas du mår bättre än gott! 😉

Kommentarer är stängda.