…Filippa Reinfeldt, moderaternas ljusskygga ”galjonsfigur”?

 

Läser leende den debattartikel fem redaktörer skrev i DN:
”Filippa Reinfeldt exporterade avknoppningsidén – att personal får ta över driften av offentligt finansierad verksamhet – från Täbys kommunpolitik till vårdpolitiken på länsnivå. Resultatet blev att fem husläkarmottagningar avknoppades 2007 för sammanlagt mindre än fyra miljoner kronor. I dag tros de vara värda runt 100 miljoner kronor tillsammans, enligt oppositionslandstingsrådet Birgitta Sevefjord (V), som förra torsdagen polisanmälde Serafenaffären för trolöshet mot huvudman och jäv.
Liksom i fallet med Tibble gymnasium visade det sig att avknoppandet av de fem husläkarmottagningarna var olagliga. Enligt stadskontoret bröt de mot kommunallagen och EG-rätten. Avknoppandet avbröts 2009.

Den aktuella Serafenhistorien är intressant för att den så tydligt visar Filippa Reinfeldts mediebojkott. Eller är det Moderaterna som vill skydda en av partiets viktigaste galjonsfigurer till varje pris? Otaliga medier har försökt få en intervju de senaste veckorna med Filippa Reinfeldt – samtliga har kammat noll. Till och med landets största morgontidning, Dagens Nyheter, hänvisas till finanslandstingsrådet Torbjörn Rosdahl (M) – och han hade inte ens något politiskt ansvar när Serafen avknoppades 2007. Stockholms skattebetalare har förlorat miljontals kronor på försäljningen av Serafens husläkarmottagning, men personen som är ytterst ansvarig för att skattemedel försnillats väjer för ansvaret. Varför tyckte Filippa Reinfeldt att det var rätt att sälja stockholmarnas gemensamt ägda vårdcentraler för några hundratusen, när hon måste ha insett att de kunde säljas vidare för det mångdubbla? Frågorna hopar sig, men det moderata lägret i landstinget tiger.”

 
…och fru Filippa Reinfeldt, makens ideologiska torped (?). Skyller allt på att S vill ”Försök från S att få mig framstå dåligt”/”Personangrepp när argumenten tryter” (DN bytte rubrik och länk)…jag läser leende hennes svar i DN och min bild av att enkla M-tänkare tänker enkla tankar förstärks. Du Filippa, inte är dina handlingar Socialdemokratins fel, du tog besluten, du! Du och andra Moderater (du är tyvärr inte ensam!). Och argumenten för dessa gåvo-avknoppningar är? Hur vinner allmänheten/vårdtagarna på denna typ av gåvo-avknoppningar?  ?….hallå?   ?…hallå?   ? …HALLÅ!!

(Var god lämna ett meddelande efter pipet!)

 

Alla med normalbegåvning (även maken?) och däröver, inser varför Filippa är tyst, hon kan inte sakligt besvara frågan på vilket sätt hennes korrupta gåvo-avknoppningar gynnat skattebetalare, elever och vårdtagare. Hur var det där med att ”vårda” skattebetalarnas pengar, man gör så bäst genom att skänka bort dem…till de välbeställda, rika ?
Det vi ser är gamla tankar från primitiva egoister, (något oetiska sådana) som vill öka tonen av Nattväktarstat i nationen och testade dessa nyliberala 1600-tals idéer i kommun och landsting. Politiker som Filippa som genomför olagliga gåvo-avknoppningar har givetvis inga kloka svar, därav den fega tystnaden!

 
…min fråga är hur dessa olagligheter (ja faktiskt, olagligheter!) kunnat stärka Moderaterna, allmänt brukar kriminella handlingar väcka protester. Jämför man Juholts oetiska ”bostadsbidrag” och kollar mediareaktionerna, så skulle sakligt sett Filippa orsakat långt större drev. Men är man liten och söt M-torped, därtill gift med stadsministern, ja då går man fri. Personligen förstår jag varför Moderaterna anser sig vara feminister numer också, vad är mer jämlikt än kvinnliga ”torpeder” när brott mot kommunallagen, EU-rätt , förnuft m.m….skall begås?

 

Jag tror jag vet vad Filippa leker när hon menar att S går till ”personangrepp”: ”Vaffö…vaffö gör di…vaffö gör di på detta viset sossarna, vaffö frågar de mig? Vaffö då då?

 

 

Moderaternas avknoppningsgåvor bevisar att fördumningsprocessen gått långt i Sverige, inte minst inom media som av politiska skäl och ”rumpslickande” inför ägarmakten, ”silar mygg och sväljer kameler”!

…jo, nog är Sverige fantastiskt!

Tillägg: Läser DN med ett lätt förvånat leende den tolfte februari: ”Vänsterpartiet har polisanmält landstinget. Det är utmärkt. Fast det är genant att det ska behövas en rättsapparat för att utkräva politiskt ansvar.” …glädjande att DN:s ledare har denna uppfattning, men att hoppas på att ansvar utkrävs är nog lätt naivt! Polisanmälan slutar troligtvis med att ärendet läggs ner med den idag klassiska polisursäkten: ”Brott kan inte styrkas!”

 

Detta inlägg publicerades i Allmänt om politik.. Bokmärk permalänken.

18 kommentarer till …Filippa Reinfeldt, moderaternas ljusskygga ”galjonsfigur”?

 1. Pingback: HEMIMAMMAS KAMP – Är hastverk kastverk? Vad ska vi ACTA oss inför framtiden? Löfvéns kärnkraft eller EU-Pakten? « HEMIMAMMA – Brinner för en grön värld med ett rött hjärta och lever livet i närhet med döden!

 2. Svante Svensson skriver:

  Jag undrar om inte detta skulle vara något för samhället att bjuda sina medborgare på istället.

  Svante

 3. arrami54 skriver:

  Rätt, visst skulle det vara bättre…och många jobbar i den riktningen, tillsammans med tillit och ljus och värme! 😉 Go låt, gillar dock denna version bättre:

  Må gott Svante! 😉

 4. Svante Svensson skriver:

  Självklart är att Björn Afzelius är bäst, jag letar bara efter de, som sjunger hans låtar, och i mitt tycke gör det bra. Björn Afzelius, Mikael Wiehe, och Cornelis har följt mig genom livet, och tror att jag kan hitta låtar från dem till nästan var enda händelse i vårt samhälle både då, och nu.
  Svante

 5. arrami54 skriver:

  …visst är det ”självklart”! Mer kultur, musik, konst, litteratur till folket…det är så vi sprider ”ljus och värme”.

 6. Svante Svensson skriver:

  http://www.dn.se/nyheter/politik/sverige-skrev-under-acta-avtalet
  Nu är det ingen idé att protestera mot ACTA längre.
  Svante

 7. arrami54 skriver:

  …jodå, det är inte klart än! Det avgörs i Sveriges riksdag och i EU-parlamentet. Det intressanta är att undertecknandet mörkades…vi ser hur Moderaterna och Alliansens ser på demokratin som störande och onödig!
  Sveriges riksdag har t.ex. krävt stopp för FAS 3…men Reinfeldt flinar och fortsätter med ”slaveriet”.

  Civilisationens sönderfall börjar med demokratiförakt…det finns en orsak till att ledande tänkare varnar för ”social oro” i Europa, de ser vad som är på gång!

 8. Svante Svensson skriver:

  http://nyheter24.se/blogg/hax/2012/01/27/reclaim-your-life
  Det var länge sedan jag läste något så bra, som detta.
  Svante

 9. Svante Svensson skriver:

  http://www.smp.se/nyheter/sverige/ny-varg-siktad-i-smaland(3129207).gm
  Snart har ni Cirkusen igång igen.
  Svante

 10. arrami54 skriver:

  …tror EU agerar om man repriserar och skjuter denna också:
  ”Stockholm. Årets skyddsjakt på varg i Sverige får inte bli en maskerad licensjakt. Vi kommer inte att tveka att driva ärendet till EU:s domstol om Sverige inte följer unionens regler. Det klargör EU:s miljökommissionär Janez Potocnik i en intervju med TT.

  – Skyddsjakten måste stämma överens med EU:s lagstiftning och får inte bli en förtäckt rätt att döda. Att döda problemvargar är möjligt bara om det inte finns några andra lösningar, säger han.
  TT

 11. arrami54 skriver:

  …njaa, har nog läst bättre. Tycker utopin lyser igenom, den drömmen är orealistisk.

 12. arrami54 skriver:

  …exakt, tråkigt men väntat när tjuvjakt blivit en okej åsiktsmarkering bland det pack som kallar sig ”jägare”…

 13. arrami54 skriver:

  …jo, jag har läst, men den artikeln hamnar i högen ”rubriker, skvaller och skräp”.

 14. Pingback: Reinfeldts misslyckade slav- och bidragsmarknad « Ett hjärta RÖTT

 15. Pingback: En skrämmande och patriarkal syn blottlades igår på bästa sändningstid! | LO Bloggen

 16. Pingback: …att slå blå dunster… | Varghjärta

Kommentarer är stängda.