…Moderaterna bygger på Nattväktarstaten.

 

…under det att Juholt åker omkring och ber om ursäkt, socialdemokratin (de sociala demokraterna ? ) käbblar inbördes, river nyliberalerna allt de kan av välfärdsstaten och Sverige får mer och mer en ton av nattväktarstat.

Att det är så styrks av den snabba utförsäljningen av offentlig verksamhet till ”gamar” (rovkapitalister) som t.ex. Carema. Andra hårresande exempel är den gåva några läkare fick av ”de nya Moderaterna” i Stockholm…en vårdcentral för den löjliga summan av 694 500 kr. Jag är som Sanna Lundell nyfiken på ”att höra Filippa Reinfeldt försvara och förklara det fina i att 2007 sälja den landstingsdrivna vårdcentralen Serafen i Stockholm för den banala summan 694 500 kronor. Jag vill höra henne förklara rättvisan i att läkarna som köpte Serafen, ja övrig personal fick inte vara med, i dagarna sålde vidare vårdcentralen till vårdbolaget Capio – som ägs av riskkapitalbolagen Nordic capital och Apax – för den nätta lilla summan 20 miljoner kronor.
…och hur var det, jo, den Moderatstyrda kommunen Täby bröt mot lagen vid försäljningen av Tibble gymnasium…
Över hela landet ploppar det upp privata ”välfärdsbolag”, sjukvården privatiseras, åldringsvården och skolan likaså. Statliga företag säljs ut…och varför är Wallenberg plötsligt intresserad av LKAB?

Välfärdsnationen Sverige monteras ner, ges delvis bort till de rika, men säljs också ut via andra metoder…det är exakt så man bygger en nattväktarstat.

Men oppositionen är tyst, den del som kallar sig sociala demokrater är tystast! Personligen börjar jag ana att skogstrollen i Miljöpartiet tror de kan bedriva miljöpolitik i en nattväktarstat, men jag undrar…hur fan då?

…men det är oroväckande tyst på andra håll också, kan det bero på ägarinflytande över media?…givetvis, men det finns också andra svar…
Media, även de med med varumärken i trovärdighet får det allt tuffare i vinstmaximeringens nedskärningstider att finna den politiska sanningen när ”smarta” pr- och reklambyråer med alltfler miljoner på fickan anlitas för att ställa sig mellan makten och medborgarna…
”Pr-mannen Per Schlingmanns skapelse de nya Moderaterna, ”arbetarpartiet”, är det mest välkända exemplet: Nya, mjuka ord på samma gamla politik. Och har makten inte ett smart ord så säger den inget” …skriver Fredrik Virtanen i Aftonbladet, han fortsätter:
”Det konstaterade även DN:s regeringsvänliga ledarsida under rubriken ”Politik är inte att tiga” i onsdags där det stod: ”Fel uttalande i fel läge kan äventyra både det egna partiets röstsiffror och det alliansövertag i opinionen som är så märkligt bräcklig – trots de ekonomiska framgångarna och den vacklande socialdemokratin”. Alltså kniper regeringen käft i heta frågor. Det är ohederligt mot väljarna”.

”Ohederligt” är i sammanhanget ett väl mjukt ord, sanningen ligger mer i ordet ”lögn”, man ljuger medvetet när man säger att man vill bevara välfärdsstaten, eller hur Fredrik ”rajraj” Reinfeldt?
Klyftorna i samhället ökar, nattväktarstatens egoistiska ”jag-samhälle” utvecklas i allt snabbare takt…studerar man SCB:s sammanställning ”Hushållens ekonomiska standard” ser man utvecklingen tydligt, jag citerar:
” Att kvoterna har blivit större visar att skillnaderna har ökat mellan dem med högre ekonomisk standard och dem med lägre ekonomisk standard ”.


”Allt större andel av befolkningen har låg ekonomisk standard (ekonomisk standard som ligger under 60 procent av medianvärdet). Detta mått används internationellt som en indikator på risk för fattigdom och socialt utanförskap. År 1991 var andelen i Sverige 7,4 procent, år 1999 var den 8,4 procent och 2009 13,4 procent.”


”De 20 procent i befolkningen med högst ekonomisk standard hade 36 procent av den totala disponibla inkomsten exklusive kapitalinkomster 2009, mot 33 procent 1999. För de 20 procent i befolkningen med lägst ekonomisk standard minskade andelen av inkomsterna från 10,5 till 9 procent mellan 1999 och 2009.”

…utanförskapet ökar, välfärdsstaten rivs ner, men det är så förbannat tyst. Vill vi detta, vill vi verkligen detta… vill vi ta risken med ökad social oro, ökat utanförskap och ökad kriminalitet m.m….vill vi ha ett land som dras isär, där de fattiga blir allt fattigare och de rika än rikare, vill vi ha en nattväktarstat?
Varför är de sociala demokraterna så förbannat tysta?

Det finns de som talar vackert om ett solidariskt ”vi-samhälle”, men är de ärliga? Under det att vi väntar på en levande opposition (vänsterpartiet är det liv i, men de är lite väl små för att kunna ändra någonting, men jag hoppas de växer snabbt!) ökar motsättningarna under ytan, tydligast ser vi det i att kloakerna öppnats och SD hamnat i Riksdagen, ”vi mot dem, de utifrån” blir de ynkligas försvar…

…och nattväktarstaten skyddar bara den med pengar, det blir till slut ett ”gated community Sweden” där flertalet står utanför och då vet vi vad som händer, det kryllar av exempel på länder som fallit ihop under våld.

 

 

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

13 kommentarer till …Moderaterna bygger på Nattväktarstaten.

 1. Svante Svensson skriver:


  Hittade detta hos Hemimamma, vad tror du. Sedan detta: Klockan 04.09 2012-01-15 vandrade ett Lodjur utanför köksfönstret, första gången i mitt liv jag sett en vild lokatt, och det var en upplevelse jag kommer att leva länge på. Nu saknas bara att få se Björn, Järv, och Varg.
  Svante

 2. HEMIMAMMA skriver:

  Lysande analys och jag håller med till fullo och likt dig så hoppas jag på snabb tillväxt för V. Dock utan dessa tillväxthormon som de sociala dem o kratern A (?) hoppas på??

  Enligt mitt sätt att se på världen är det vår sista chans att lösa odemokratiska problem med demokratiska metoder. Därefter kan bara den starkes makt tala. DVS starkast vapen eller muskler vinner…

  Frågan är bara VAD? och vad är priset?

  Hemikram

 3. arrami54 skriver:

  ESM är ett smart sätt att kringå demokratin på, syftet…ja, gissa det du! 😉 Federation och en form av renodlad diktatur, kapitalets diktatur.

  Gratulerar, själv har jag bara sett ett lo tydligt en gång…håller med dig, ett minne man vårdar. Otroligt vackra djur!

 4. arrami54 skriver:

  …jo, du ser nog vad som sker, undrar hur många som gör så?
  Än är det en bit kvar till Nattväktarstaten, men den riktning dithän ”de Nya Moderaterna” tagit är uppenbar!
  Tyvärr har även ”de sociala demokraterna” blivit dem de började med att bekämpa, cirkeln är sluten och vi får börja om…
  …idag ser jag tydliga paralleller mellan Sverige och det Colombia jag älskar, trots att det är en Nattväktarstat …där går du inte leende till banken om du inte har en beväpnad vakt med dig och du bor bara tryggt om du har galler och beväpnade vakter som vakar över dig. (Att jag älskar det landet beror helt på naturen och alla underbara människor, politiskt är landet rätt ruttet…tyvärr.)

 5. stella skriver:

  Ja du! Vem vinner på att det blir som du skriver? Jag har undrat länge varför Sverige läggs i ruiner. Man kunde se det redan på socialdemokraternas tid vid makten. Hur de smygande skodde sig på arbetarfolket. Jag kallade socialdemokraterna för smygmoderater. Men så är det, det vet du väl. Att när fattig blir rik blir han fan lik.

  Jag har funderat på en känsla och ett ord jag haft i huvudet i flera dagar och ordet är ”meningslöst”. Det jag tror våra politiker gjort medvetet är att få människor att känna denna meningslöshet. Eller vad vet jag? Det kanske är politikerna som tycker det är meningslöst?
  Otäckt är det iallafall med det som nu växer fram på vår jord.

  Vad menar du med en nattväktarstat ? Det har jag aldrig hört tidigare.

 6. arrami54 skriver:

  …en nattväktarstat är det nyliberala idealet, en stat som skyddar egendom och vakar över att lagarna följs, skyddar landet mot yttre fiender…allt övrigt sköts via privata bolag/företag, som vård, skola, social omsorg o.s.v….du hittar en länk som förklarar bättre där nattväktarstat står med blå text, vänsterklicka på den!

  Jo, visst har de sociala demokraterna blivit dem de skulle ”skydda” oss mot, nyliberaler och fullblodsegoister! Det finns nog fortfarande ärliga socialdemokrater, men de ligger lägre i parti-hierarkin och har lite att säga till om! Än styr ”patron Persson” lite från ovan…
  …och visst är den socialdemokratiska partitoppen ”smygmoderater”, de kompromissade ihjäl sin ideologi för länge sedan…ungefär när Olof Palme avsattes med en revolverkula.

 7. mittliv2011 skriver:

  Hej Arrami. Ville ge mig tillkänna men vet inte ens om du minns mig. Vi var på AB samtidigt ett tag,. Jag heter Marie och jag hade bloggen ”Rör mig inte”. Minns du mig ?:) varm hälsning Marie

 8. arrami54 skriver:

  …jo, jag minns din blogg. Hoppas allt är väl med dig.

 9. Familjebloggen skriver:

  Ja vi får väl alla skaffa oss en Kuvasz som skydd, men vänta tills dess att jag har börjat avla fram dem bara 🙂 http://kuvaszliv.blogspot.com/
  Tumme för bra skrivet!

 10. arrami54 skriver:

  …eller så får vi anställa varsin beväpnad ”herde”, vanligt i t.ex. Colombia!

 11. Pingback: …bästa rådet till ”S”: ”Gå till skogs!” | Varghjärta

 12. Pingback: …Titanic, en spegling av vår tid. | Varghjärta

 13. Pingback: Vänsterpartiet värnar välfärden. | Varghjärta

Kommentarer är stängda.