Nytt ”parti” vill utrota vargen!

Ett nytt svenskt parti har fötts, denna lite nyvakna och helt obildade politiska ”våga vägra varg-valp” har en enda agenda, att utrota vargen!

I ”Jakt&Jägare” läser jag följande: ”Frågan om vargens vara eller inte vara ses av allt fler som en överlevnadsfråga för den svenska landsbygden.
Därför planeras ett nytt riksdagsparti med nollvision för varg som främsta målsättning. Partiet heter Naturdemokraterna.
– Får vi inte rätsida på rovdjurspolitiken kommer varken frågor om mobilnät eller annan service vara viktiga om några år för då har folk börjat ge upp sina livsverk, kommenterar Gunilla Grönvall, en av initiativtagarna.
Planen är att samla in 1 500 namnunderskrifter före månadsskiftet för att kunna registrera det nya partinamnet, Naturdemokraterna.”

I DN läser jag:

Folk är trötta på att bli överkörda och att plöja ner en till synes outsinlig mängd skattepengar på ett djur som inte ens är utrotningshotat, säger en av initiativtagarna, Gunilla Grönvall, till Norrtelje Tidning.

Kan tänka mig att Sveriges ”Naturdemokrater”( = Varghatare!)  bjuder upp till glädjedans i kväll och sjunger: ”Vi har ett eget parti, ett eget parti, ett eget parti…vi har ett eget … …, och därtill blir det nog en hemkonstruerad ”jig” till banjomusik! :


 

De vill inte utrota vargen säger de nu, ”kottarna” i Naturdemokraterna, det är inte det nollvision innebär om man får tro Gunilla Grönvall, utan ”noll” betyder ”100” rävliknade vargar:

”– Om vi har 100 vargar med bra gener som lever i skogen på rävars vis, och som äter sina rådjur och sina sorkar. Och om de håller sig från tätbebyggt område. Då får de väl leva där. Vi hatar inte vargen så att den inte får existera.

Men om fem år har vi så många vargar att det inte finns en kotte som vill bo på landsbygden.”

Men att få vargen att leva på rävars vis, skall de krympas och färgas om? Är döda älgar (vargens främsta bytesdjur) också medlemmar i Naturdemokraterna tro? …och vad är tättbebyggd landsbyggd, mer än två stugor per kvadratmil? Tror den utlovade ”polariseringen”, mer får en ton av mental lyteskomik! Det är helt stört att t.ex. skylla det uppmärksammade barnmordet i Ljungby på vargen ”Kynna”, i det nybildade partiet ND finns uppenbarligen ingen gräns för dumhet!

När kommer Naturdemokraterna i version två, de som vill ha 200 vargar? Och Naturdemokraterna i version tre! De som vill utrota vargen i Sverige, men inte i Kanada!… någon hågad partiledare bland läsarna tro?

 

Annonser
Det här inlägget postades i Vargdebatten:. Bokmärk permalänken.

28 kommentarer till Nytt ”parti” vill utrota vargen!

 1. Svante Svensson skriver:

  http://fotolasse.se/index.php/samhalle/galna-varghatare.htm
  Jag läste om detta igår, och denna bloggare har en bra slutkläm på inlägget.
  Svante

 2. arrami54 skriver:

  …tack! Skall läsa inlägget!

 3. Rickard S skriver:

  Gunilla Grönvall påstår att ”man inte kan ha vargar i tätbebyggda områden” vilket är fullkomligt nonsens! Jag föreslår att alla dessa räddhågsna människor tar en veckas semester i miljonstaden Toronto där de har vilda vargar i stadsparken.
  Jag önskar att dessa desperado-lantisar kunde lära sig lite ödmjukhet inför livets mirakel och lära sig att leva med naturen som den är oss given istället för att döda allt som är lite obekvämt.
  Men jag antar att de känner sig vilsna i livet om de inte har något att hata och att de skulle förlora alla sina häftiga jaktpolare om de knäppte upp flanellskjortan och kände efter om hjärtat satt kvar.

 4. arrami54 skriver:

  Det är Prärievarg (Coyote) de har i stadsparken, men jag applåderar gillande din kommentar! 😉

  http://www.toronto.ca/animal_services/coyote.htm

 5. mariadesuede skriver:

  Jo; jag läste om det och skakar bara pà huvudet, vilken brist pà kunskap de visar!!!

  Om ingen vill bo pà landsbygden sà handlar det om arbetstillfällen och inte vargen, sen är det människan som tränger in sig pà vargens revir, och andra djurs revir…

  Jag skrev ocksà om det…

  Ska nu hämta skenan för min brutna hand & sedan teatern…

  Örnkramar ♥

 6. Arrami.

  Dessa varghatare är oseriösa och det här måste vara dagens skämt eller något liknande från dessa varghatare. För de kan väl ändå inte på fullt allvar tro att de ska komma in i riksdagen. Ha en trevlig helg! //Frekar06

 7. Ping: Naturdemokraterna vill utrota vargen | My Blog

 8. arrami54 skriver:

  …exakt, det är inte vargen som tömmer landsbygden, det är människors bristande fantasi (och gnäll) som gör det jobbet!
  Låter illa med bruten hand, men ha en go kväll på teatern! 😉

  Varm kram!

 9. arrami54 skriver:

  …nä så seriöst är det inte, snarare lyteskomik! 😉 Men är det inte raskrig så är det artkrig, människor förvånar mig inte längre…en del är väldigt små och primitiva!

  Detsamma! Kul att du tittade in! 😉

 10. Peter S. skriver:

  Bara en liten fråga 54an?
  Varför heter din blogg Varghjärta när du ”bara” vill ha en vargstam i Sverige på 1000st?
  Är inte det att gå under falsk flagg!! Vad tycker dina blogg vargvänner om detta? 😉

 11. arrami54 skriver:

  Hej 14!(Det är väl åldern/mognadsgraden?)

  Om vi börjar med antalet så citerar jag vad jägareförbundet skriver i sin artpresentation:

  ”I Sverige bedömer forskarna att 80 % av Sveriges yta utanför renskötselområdet har en möjlighet för vargetablering. Man bedömer att rennäringens krav gör det omöjligt för vargen att etablera sig i fjällvärlden. Möjligheten för vargetablering baseras på hur naturen ser ut och hur tätbefolkat det är. Denna analys pekar på att det teoretiskt skulle kunna finnas plats för ca 200 vargrevir, motsvarande ungefär 1200 stationära vargar i Sverige.” http://www.jagareforbundet.se/Viltet/ViltVetande/Artpresentationer/Varg/

  …tror jag höjer mitt bud till samma siffra! 😉 Sakligt sett kan stammen vara mindre när och om den blir genetiskt stark om några år, låt oss säga 600 till 800 vargar…vilket nationen lätt klarar om man bortser från det lata gnäll som ekar från dem som enbart tänker egoistiskt och fientligt till biologisk mångfald!

  Vad det gäller namnet ”Varghjärta” så är det bara en variant av ordet ”Tigerhjärta”, du har nog hört uttrycket ”Tröst för ett Tigerhjärta”….? Du vet, det handlade om att hitta ett bloggnamn, märkligare var det inte! 😉
  Sen, vad andra tycker, ja du, ärligt talat tillhör jag inte den gruppen som först ”luktar in” andras åsikter. Men för att vara tydlig med att jag förstår dig och den grupp du tycks tillhöra, så citerar jag en sedan gammalt formulerad sanning:
  ”Det finns människor, som har så lite mod att påstå något
  att de inte tilltror sig själva att säga att det blåser kalla vindar,
  hur mycket de än känner att det är så,
  om de inte tidigare hört andra säga detta!”

  Gå inte in här och kommentera igen är du snäll, du är bara tramsig i din retorik!

 12. t. wedik skriver:

  Trottoarmänniskor som tror de vet allt om djur och natur! Vet ej ens hur det doftar i en riktig skog utanför 50 skyltarna. Ni ser väl bara på tv och sitter sedan och snackar skit på ngt café med eran löjliga latte.

 13. arrami54 skriver:

  Samtidigt som jag läser detta på Newsmill: ”Vi kan göra mer för att bromsa utvecklingen av multiresistenta bakterier. Men i många EU-länder är antibiotika redan verkningslöst när det verkligen behövs. Därför är det så viktigt att vi får fram ny antibiotika, skriver Christofer Fjellner, EU-parlamentariker (M).” …så kom ovanstående kommentar via e-posten och jag tänkte en tabu-belagd tanke:
  ”Nej, snälla lilla Gud i skyn, kan vi få en riktigt rejäl… …pandemi tack!”

  Det är ju liksom inte främst vargstammen som är genetiskt defekt!

  http://www.supermiljobloggen.se/2011/11/dokumentar-om-klimathot-stoppas-i-usa.html

 14. Grytlock skriver:

  Tycker ni ska vara glada att dessa människor som har stora problem med varg startar ett parti på öppen demokratisk väg.
  Man vill politiskt och demokratiskt minska vargstammen lokalt framför allt antar jag. Tycker ni borde bemöta detta med lite mer respekt. Kanske skulle ni också applodera att dom väljer denna vägen i stället för en nertystad tjuvjakt.

  Det börjar snart bli dags på allvar att lyssna på den andra sidan i debatten och ta diskutionen i stället för att stå i sitt eget hörn och ignorera och kasta skit på den andra.

 15. Grytlock skriver:

  En parentes jag har det ballaste namnet.

 16. arrami54 skriver:

  …ja, ”Grytlock” är ett kul nicknamn, håller med dig! 🙂

 17. arrami54 skriver:

  …nja, tycker nog denna ”kupp” av Våga Vägra Varg är mer av medial karaktär än seriös politik, delvis därför att jag ser enorma kunskapsbrister i argumentationen och har svårt att se ett så extremt enfrågeparti som seriöst. Ser det lite som miljöpolitikens motsvarighet till Sverigedemokraterna (parallellen är uppenbar!) och vad jag tycker om SD bör framgå tydligt i min blogg! 😉

  Men visst, ett fullt demokratiskt agerande är långt bättre än tjuvjakt…men vad säger att Våga Vägra Vargs utspel minskar tjuvjakten?
  …helt rätt, lyssna vinner man alltid på att göra! 😉

 18. Svante Svensson skriver:

  http://www.smp.se/nyheter/kronoberg/ingen-har-annu-ansokt-om-att-fa-visa-vargen(3037325).gm
  Tror du sagomuseet vill ha den för att förstärka Rödluvan, och Vargen.
  Svante

 19. arrami54 skriver:

  Tror de vill kombinera med att berätta om folktron/sagor kontra fakta. Blir det någonting av idén så tror jag de förvaltar tanken till en seriös utställning som leder till mer faktakunskap om vargen…vilket gynnar vargen på sikt.

 20. Svante Svensson skriver:

  Tror du detta, så är jag inte emot det.
  Svante

 21. arrami54 skriver:

  Ärligt talat vet jag inte riktigt än vad jag tycker, personen bakom förslaget är seriös och helt okej…men att se ”Kynna” uppstoppad, nä…inte riktigt okej.

 22. Svante Svensson skriver:


  Du får inte vara taskig mot banjo. Här kommer en länk.
  Svante

 23. arrami54 skriver:

  …go musik! Nej, det är INTE banjon jag är ”taskig” mot och kritiserar…min tanke har en helt annan riktning…ja, du vet! 😉

 24. Ping: …med ”stängslingströtta” muskler! | Varghjärta

 25. Grytlock skriver:

  Oavsett vad man tycker om inehållet så är det alltid bättre med ett öppet ”parti” öppet för alla och för diskutioner. Föreningar och ”klubbar” dom jobbar i det tysta är värre.

  Om dom nu är så korkade så borde det ju inte vara några problem för er att krossa deras argument och ideer då?

 26. arrami54 skriver:

  …visst är öppenhet bättre än slutna sällskap som tjuvjagar! Är lite osäker på din formulering om ”Föreningar och ”klubbar”…byter du ordet dom till som blir ditt budskap lite tydligare. Antar att du menar tysta ”klubbar” som t.ex. Tornet som administrerar hemliga bidrag till ”Nya Moderaterna” och lite kriminella jaktlag?

  Argument har ”Naturdemokraterna” inga, de har bara utrotningens nollvision! Varghatarna i detta ”parti” är enormt lika de nazister som genomdrev judeutrotningen under andra världskriget, skillnaden ligger bara i att hatet riktas mot en djurart nu!

 27. Ping: …hon för ”gerillakrig”. | Varghjärta

 28. Ping: Vargattacken, en tragisk olycka. | Varghjärta

Kommentarsfältet är stängt.