…tre tragedier.

”– Jag gissar att de betalar, säger Grankvist. ” …uttalandet handlar om att barn- och elevombudet (BEO) kräver skolan på 160 000:- som skadespråksersättning vid mobbning:

En elev vid en skola i Simrishamn utsattes dagligen under större delen av högstadiet för både fysisk och psykisk misshandel av skolkamrater. Förutom slag och sparkar har pojken fått saker kastade på sig och sina kläder förstörda. Vid ett tillfälle filmades kränkningarna och lades ut på Youtube.”

Personligen gratulerar jag och bugar mig för BEO, en myndighet som seriöst försöker motarbeta den så vidriga mobbningen! Men det är tråkigt att mobbningsverktyget så ofta används av själar som växer genom att krossa andra…och tragedin som drabbar offret är bortom ord totalt onödig och vidrig…

…en annan pågående tragedi är den finans och ekonomibaserade jordbävning som drabbat bl.a. Grekland, det är lite lätt panik i det ”demokratiska” lägret, alfaparet (Tyskland/Frankrike) markerade att Grekland betyder ingenting gentemot Euron: – Att Grekland valde att besluta om en folkomröstning utan att konsultera de övriga europeiska ledarna har gjort att vår prioritet nu är att skydda euron, sa Merkel.

…intressant att prestigeprojektet Euron (EMU) går före en demokratisk omröstning, men att Grekland lämnar Euron betyder bara prestigeförlust för EMU-tanken, vandringen för det grekiska folket ur skuldfällan blir oavsett, oerhört tung.

Det finns många intressanta politiska vinklar på händelseförloppet vid ekonomisk kris, oftast beror ”krisen” på en medvetet skapad ”bubbla”, ja ni vet vad som hände i USAoch att girigheten är hutlös vet vi! En av de mest intressanta iakttagelserna är att när banker och andra finansbolag är i kris så flörtar de vänligt med socialismen och låter skattebetalarna städa upp efter ”festen” … och denna städpatrull är fast anställd, jobb finns!

En annan känd iakttagelse är att när makten misslyckas så vill makten ha mer makt…EU vill ha finanspolitisk styrka och en centralbank som växer, federationstanken stärks…

Sverige klarar sig bra utanför EMU:s fjärde steg…Euron… och där, utanför, skall vi kvarstå!

…en annan mindre tragedi har upptagit mycket av min tid, jag tänker på den jagade vargtiken ”Kynna”. Så mycket hat trodde jag inte fanns kvar i Smålandsskogen mot detta vackra topprovdjur, som faktiskt hotas, likt alla andra…av vår utbredning!

…och bakom hatet, finns det inte ett enda argument som håller. Den första skyddsjaktsperioden går ut under dygnet och jag håller tummarna för den jagade…redan skrämd, påskjuten, och huruvida du är skadad eller ej, vet skytten verkligen det?

…vet redan vad nästa hund skall få heta, som en liten hyllning…

En del blir upprörda för att vargtiken getts ett namn, ”Kynna”, … en typiskt ”stor” fråga som grävs fram när argumentationskloaken är källan! All retorik från de som vill bibehålla vargen utrotad i Småland kommer från den nyss nämnda källan och i den källan finner vi svar på allehanda idioti!

Argumentera med respekt och kunskap som perspektiv, så hittar vi lösningar som passar alla! Vargens återkomst har rivit upp insikten om hur oerhört låga kunskaperna är om naturens krav på balans, mångfaldens betydelse på området och att arbetet med att sprida kunskap om hur känsliga våra natur-/miljö-/klimatsystem verkligen är…måste fortgå än mer intensivt.

…lycka till det här dygnet och alla kommande, Kynna!

 

…och den s.k. ”Skyddsjakten” är avblåst!

 

 

 

 

 

 

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till …tre tragedier.

 1. Svante Svensson skriver:

  http://allehanda.se/start/harnosand/1.4066301–skytten-hade-1-0-promille-
  Undrar om dessa ”jägare” är med i Jägare Förbundet?
  Svante

 2. arrami54 skriver:

  …ja du, alkohol är nog tyvärr inte ovanligt när det gäller ”påskjutna” människor!

 3. Tack för länken och trevlig helg. 🙂

 4. arrami54 skriver:

  Detsamma! 😉 Det du skriver i din blogg väcker starka sympatier, klok text! 😉

 5. HEMIMAMMA skriver:

  Skönt att höra att hon kanske klarar sig?

  Hemikram

 6. arrami54 skriver:

  …den chansen är liten, mycket liten!
  Bedömer risken för fortsatt s.k. ”skyddsjakt” till 80% och risken för ett dödande tjuvskott till 95%…så oavsett har hon små chanser…

  Kram.

 7. mats jonsson skriver:

  Välkommen till seminarium om mobbning lördag 12 nov kl 12-16 på Vuxenskolan , Kungsängsgatan 12 i Uppsala! Medverkan av Louise Svensson, fil dr, Lars Bagge, leg psyk, Thorbjörn Lundström, krim.insp m.fl.
  Temat är ”Mobbning – en samhällsfara”
  Hälsningar
  Mats Jonsson
  Ordförande i Organisation Mot Mobbning

 8. arrami54 skriver:

  …tack för inbjudan, är upptagen med annat och det är långt till Uppsala…men andra som läser kanske kan komma!

Kommentarsfältet är stängt.