Socialdemokraterna begår ”självmord”!

Det är med en viss beundran jag studerar Juholts ”prestigekamp” för att få fortsätta som Socialdemokratins ”alfahanne”, de flesta hade gett upp nu.

Partiet tycks slitas sönder i en inre kamp mellan, vänster-, mitt- och högerfalang, intrigerna lär räcka till en tusensidors-roman.

…om Juholt gjort fel strikt juridiskt, tveksamt…om han gjort fel etiskt, tveklöst! (Vilket han erkänt och försökt rätta till).

Om Socialdemokratins ideologi fortfarande levt, hade han kastats ut nu, men den ideologin är stendöd och även inom detta parti ser vi ”allas kamp mot alla” i hopp om personlig vinst och plats i ”Ljuset”.

Att ”medierna alltid är drivande i drev” är välkänt, likaså att dreven blir tuffare mot vänsterpolitiker ( om t.ex Herr Bildt är det tyst!), men partiets tystnad hjälper media:

Att inte vilja ta ställning tyder på en ambivalens som i sin tur är ett tecken på den skakighet som präglar partiet; att man inte känner sig trygg och bekväm i de strukturer som finns. Jag är en vän av öppenhet, det blir konstigt när så många väljer att prata ’off the record’.

Samtidigt tror jag inte att det beror på elakhet. De flesta undrar nog bara om Håkan Juholt är förmögen att vinna val eller inte.

Jag tycker att det här varit ett av de mest massiva och intensiva drev jag kan dra mig till minnes. Gudrun Schyman och Lars Danielsson råkade väl ut för liknande saker.

Vi ser nu allt det som är negativt med drev: avsaknaden av nyanser, lösa påståenden lyfts fram som sanningar – i rubriker, utan citat- eller frågetecken. Jag tycker också att journalisterna har hanterat sina anonyma källor naivt eller medvetet godtyckligt.

(Citat från DN som intervjuat Ulf Bjereld )

…och visst har Ulf Bjereld rätt, både i mediakritiken och analysen av hur S-partiet agerar och nog är det socialdemokratins självmord vi ser pågå. Ett parti som så totalt negligerar etiken som grundlagt partiets ideologi förtjänar att dö bort.

…och vem kommer att sakna socialdemokratin så som den idag ser ut?

 

 

 

 

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Socialdemokraterna begår ”självmord”!

  1. HEMIMAMMA skriver:

    Nej så som den ser ut idag saknar jag den inte om den självdör, däremot saknar jag det jag gick med i – ”Palme”

    Hemikram

  2. arrami54 skriver:

    …det finns nog grund att sakna deras avlidna ideologi, i dag är de alltmer en ideologiskt ”tomteverkstad” som kopierar Alliansen i light-form! 😉

Kommentarer är stängda.