”- Jag har inte haft koll på reglerna”.

säger Juholt och jag tror honom, arten ”gubbes” beteendemönster är välbekant! Förklaringskonsten når enorma höjder, i efterhand, och ord mot ord ekar hand i hand med växande tvivel!

Jag är ingen varm vän av ”modern” socialdemokrati som mest kopierar högertankar, men Juholts misstag kan vi alla göra och eftersom han rättar till sin okunnighet frivilligt blir kritiken en ”storm i ett litet vattenglas!” … eftersom…bara riksdagsmän kan klara sig undan meddenna typ av ”misstag”, de står utanför/ovanför det lagliga systemet. Vem som helst som bidragsfuskar på ett sånt vis (med bostadsbidrag, sjukpenning eller a-kassan) skulle ha fått betala tillbaka och blivit ställd inför rätta. Men inte denna ”elit”, på hög politisk nivå. Då är det är frivilligt att betala tillbaka.
Håkan Juholt och s-partiet skulle hårt sätta dit bidragsfuskare enligt deras senaste budget, men för dem själva gäller andra regler. Hur var det nu med, ”likhet inför lagen”, ”hög-gubbe” hanteras på ett sätt och en ”låg-gubbe” får ”skaka galler”…skön makt-etik?

Egennyttan är den nya ideologin inom Socialdemokratin. …och socialdemokratin (läs ”Alliansen light”) ser misstaget som normalt och mindre viktigt. ”Juholts slarv spiller inte bara över på honom själv och Socialdemokraterna. Tilltron till och förtroendet för politiker minskar.”

Bedrägeri lär aldrig kunna styrkas, då uppsåt skall bevisas! Men OM uppsåt fanns, vilket en del uppgifter tyder på så har vi ett helt annat läge…

Det här är också intressant, och säkert sant: ”Det finns forskning som visar att kvinnor i politiken granskas tuffare än män. Som kvinna får du inte göra fel eftersom det redan är ett fel i sig att du är kvinna. Det är lättare att förlåta en man, busiga och slarviga killar känner man till men en kvinna måste vara en duktig flicka, säger Jenny Madestam”

Ser att Sveriges s.k. ledarskribenter nu fokuserar på detaljen om Juholts medvetna eller omedvetna ”miss”, och politiskt är det ju ett pinsamt ”scoop”. Förstår också att det är enklare än att skriva om alla systemfelen i samhället, men tendensen att ”sila mygg och svälja kameler” är väl ett tidens symtom?

”Möjligen mänskligt, men det hela är rejält pinsamt”, skriver moderata Borås Tidning och tillägger:

”Alla kan göra misstag men politiker på den nivå där Juholt befinner sig måste ha ett annat förhållningssätt och en annan vakenhet”.

Vad värre är, att Socialdemokratin inte vill stå bredvid SD i tv-debatter men gärna kopierar SD:s idéer…under ytan ligger en otrevlig sanning! (Bättre hjälp kunde inte SAP gett SD!) Vi stjäl lite här och där ur andras partiprogram, så kanske det ser ut som om vår ideologi har en egen profil, mumlar S-strategerna i jakten på mer guld i fickan?

Men Sverige krackelerar också i ett ” Jag har inte haft koll på reglerna” rent allmänt, och det är allvarligt!

Polisen underlåter att rycka ut och hjälpa allmänheten vid mängder av brottstillfällen och bluffar medvetet om sin uppklaringsnivå! Försäkringskassan spelar medvetet okunniga om reglerna, bryter desamma i full medvetenhet om att inte alla orkar, kan överklaga. Socialtjänsten bryter dagligen regelverken och den svenska psykvården har totalhavererat.

Hemlösa börjar så sakta få hjälp enligt den nya trenden om ”Bostad först” via trendnissar som har noll koll på t.ex. svensk grundlag: Tar några rader ur 2 § i Regeringsformen som exempel:

Den offentliga makten ska utövas med respekt för alla människors lika värde och för den enskilda människans frihet och värdighet.

Den enskildes personliga, ekonomiska och kulturella välfärd ska vara grundläggande mål för den offentliga verksamheten. Särskilt ska det allmänna trygga rätten till arbete, bostad och utbildning samt verka för social omsorg och trygghet och för goda förutsättningar för hälsa.”

Svenska myndigheter gömmer sig dagligen när de gör fullt medvetna fel bakom orden:”- Jag har inte haft koll på reglerna” och beteendet premieras i kortsiktigt ”besparingssyfte”, men leder i realiteten till stor skada för enskilda, raserat förtroende för systemet…tilliten dör i samma takt som rättssäkerheten.

Personligen har jag idag suttit och hjälpt en gammal man överklaga ett horribelt beslut från Kronofogdemyndigheten som också medvetet lever under den nya trenddevisen: ”Jag har inte haft koll på reglerna”. KFM har medvetet tagit ett beslut om att utmäta denna äldre farbrors bostadsbidrag och satt honom i en situation där han efter att hyran är betald har 2000 kr/mån att leva på, han är därtill kroniskt sjuk och har kostnader för sjukvård, medicin. En kostnad som nu efter politiska beslut ökar via höjda egenavgifter. Kronofogdemyndigheten är fullt medvetna om situationen och att existensminimum ligger på 3720 kr/mån, liksom att det verkliga ”förbehållsbeloppet” är för ensamstående är 4549kr/mån exklusive t.ex. hyran och andra omkostnader (KFMFS 2010:1).

Denna äldre man är bara ett av tusentals exempel på hur myndighetssverige och politiker leder trenden mot fullständig rättsosäkerhet under devisen:

”- Jag har inte haft koll på reglerna”.

…ibland undrar undertecknad:

”-Vad fan har ni koll på?”

 

 

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

9 kommentarer till ”- Jag har inte haft koll på reglerna”.

 1. Svante Svensson skriver:

  Håkan Juholt är tydligen inte erfaren nog att leda ett parti, i så fall borde han, som andra politiker vetat om detta, och sett till att han var ensam om kontraktet. Man måste som politiker veta hur man blåser skattebetalarna.:-)
  Svante

 2. Greta skriver:

  Fy fan, rent ut sagt. Att göra så mot en gammal människa. Det är avskyvärt och kränkande. Jag hoppas verkligen han får upprättelse. Så där får det inte gå till, det är ju omänskligt. Morrrrr.

 3. arrami54 skriver:

  Jag tror iochförsig inte han var medveten om regeln, den finns inte tydligt formulerad och därmed kommer han att frias från misstankar om medvetet bedrägeri. Men saken är symtomatisk, många politiker och myndighetspersoner har ”noll koll” och ser bara till den egna karriären!

 4. arrami54 skriver:

  …ja du, myndigheter gör ofta fel och agerandets konsekvenser blir de som en ”psykopat” efterlämnar…katastrof för individer! Det trista är att många vägrar rätta till sina fel p.g.a. personlig prestige och utnyttjar det faktum att många inte orkar eller har nog kunskap att överklaga.

 5. HEMIMAMMA skriver:

  Låt gå för att han själv inte visste KANSKE.
  Borde han inte då bett någon annan kolla om allt var ok med hans privata förhållanden, särskilt i ljuset av det som hände med Mina Sahlin?

  Jag hörde något igår om att han satt i den kommittén för etiskt beteende och bostadsbidragsredivisningar typ… på nyheterna minns inte om det var aktuellt eller tv 4…

  Återkommer om jag hittar klippet…

  Hemikram

 6. arrami54 skriver:

  Huruvida han visste eller inte och var fullt medveten om vad han gjorde, eller ej… ser jag som en fråga för jurister att leda till bevis. Förtroendet/tilliten till honom och socialdemokratin är borta helt här nu, organisationen är en ”Alliansen Light” i lite retoriskt snyggare kläder, ingenting annat! Den socialdemokrati jag kunde trott på är död och begraven!
  Egennyttan och oetisk egoism är de kläder ledningen för S vandrar i och de har ingen äkta ideologi förutom den idag…och civilisationers upplösning brukar väl stranda i ett allas krig mot alla?
  All skit Mona fick för sina misstag förtjänar Juholt tiofalt av som tack för att han visade modern socialdemokratis rätta själ…och bättre hjälp till Alliansen kunde han inte ge dem!

 7. mariadesuede skriver:

  Jag vet inte, men jämfört med de franska politikernas mygel sà är det ju ingenting. En viss Dominique gjorde nàgot betydligt värre, om det är sant att han begick det brottet, annars kan det ju ha varit sà att hon ljög om en affär, inget som jag vet nàgot om… Clearstream är ett fall betydligt allvarligare, sen Nicolas Sarkozy, Ingrid Bettancourt skulle ha betalat hans kampanj i förra valet, det finns ett foto, men sen kan det ha handlat om nàgot helt annat, han är faktiskt advokat. Där kan vi prata om höga summor.

  Men i och för sig âr det bra att han erkänner ”misstaget”, det skulle jag vilja höra en högerpolitiker säga. Tja, det mesta är nog mest rykten…

  örnkramar

 8. arrami54 skriver:

  …jo, visst är det bra att Juholt erkänner, men först efter att media uppdagat misstaget och han inser hotet om än värre konsekvenser…?
  Vist är det värre i andra länder, Frankrike som du väl känner till eller t.ex. USA där kampanjstöd oftast är underförstått villkorat med gentjänster. 😉
  Det som stör mig är att många medborgare sitter i exakt den situation jag beskriver nederst i inlägget, dem bryr jag mig om, de ”höga” gubbar och gummor som sitter där ”uppe” med höga löner och makt de missbrukar, ja de skiter jag i, de klarar sig nationen förutan!

  Kram.

 9. Ping: USA och Mollgan om Iran – Nu Igen!? | Jinge.se

Kommentarsfältet är stängt.