…angående PMS-monstret!

Följande inlägg skrev jag en gång i Aftonbladets bloggby, jag repriserar detsamma av ett antal anledningar, dels hörde jag detta, läste här och fick två ”Abuse” anmälningar mot mitt förra inlägg.

”…jo, det är bara en liten sketen ”bloggby”!

…och Sverige är bara en liten sketen nation bland många, många större och Jorden är bara en liten sketen planet bland miljoner andra så vi kan INTE förändra världen! Som man borde jag hålla käft, skriva östrogen-anpassat och inte låta testosteronet sätta mig i fällan, men jag är dum nog att leende utmana och vägra begränsa mig efter deras ramar över hur man bloggar, vad man bloggar om. Jag är bara en liten, liten man med behov av att skriftligen avreagera mig…så jag skriver envist vad jag vill!

Jag gör alltid en riskkalkyl baserad på empirisk erfarenhet när jag väljer bloggämne och är medveten om att allt bör ligga på nivån, socialt umgänge enbart (inga tunga frågeställningar, tack och absolut ingen ironi!) och är, trots ”storhetsvansinne” socialiserad nog för att inse riskerna när PMS nivån ligger på randen till härdsmälta och tro mig, PMS är farligare än kärnkraften, det är ingen lek…”

…nä…det handlar inte om något ”Play Mega Station”…PMS är en reaktion på ett lite dåligt serotoninupptag i kvinnans hjärna inför mensen…ett tillstånd som kan få konsekvenser för omgivningen….så: PÅ MED SKYDDEN!

…det leder ofta till att kvinnan blir irriterad och får starkt försämrad impulskontroll!
Har sett allvarliga konsekvenser och tro mig: de kan lätt ”slå ihjäl en ko med en fryst falukorv”!
…ja…det gäller att vara försiktig, taktfullt försiktig och ytterst hjälpsam

…det finns också många kvinnor som blir nedstämda av hormonförändringarna och som upplever sin självbild kraftigt annorlunda…en vacker ”sångfågel” förvandlas till…

…och kommer ilska in i bilden…då…är det inte läge att ta en öl med polarna…
LÄMNA DATORN (inget bloggande)! STÄDA! DISKA! TVÄTTA! TA HAND OM UNGARNA! …och framförallt: VAR TYST!

…min första kontakt med extrem-PMS var verkligen våldsam: Jag byggde om ”foderboxarna” i fårstallet hos en väninna för många år sedan. Hon kom och hjälpte till, irriterad över allt och alla. Vilket ledde till att jag …smart nog…jobbade tyst och effektivt…
Hennes nyinköpta avelsbagge kom och ”buffade” på henne, om och om igen…såg att hon blev fruktansvärt irriterad och hörde orden…grövre och grövre svordomar riktades mot den irriterande Baggen!
Plötsligt vände hon sig om och klippte till Baggen med hammaren i huvudet….
…han dog direkt….och jag lämnade platsen…samtidigt som jag bet mig i läppen…hårt…på betryggande avstånd kom gapflabbet….
…glömmer aldrig hennes ansiktsuttryck när hon insåg att slaget varit direkt dödande!

…jo…så kan det gå! Ta det varligt därute, gubbar!
…och var minst tio gånger snällare än normalt!

….ett annat PMS-minne!
…vi kom hem lite sent efter en fest och hon fick ett otroligt sug efter pannkakor….sagt och gjort…. vi blandade till pannkakssmeten och hon satte igång…

 

 

 

Min gjutgärnsstekpanna kom fram …upp på plattan och i med smeten…som brände fast och ”krabbade”….varpå hon blev vansinnig…slängde stekpannan och innehåll i vasken….

…fram kom en stor kastrull…i med smeten! Hur skall du vända pannkakan frågade jag roat! Aj…en sur blick och även kastrullen hamnade i vasken med ett dån! Nu tittade hon sig desperat omkring…hittade en ”ungsfast” (?) glasform som hon ställde på den heta plattan och i med smeten… det tog inte många sekunder förrän formen mer eller mindre…exploderade!

Det gjorde jag också…låg på golvet och vred mig av skratt…hon gick sur ut ur köket och skrek …

”-   Du städar!”

…det finns tillfällen när en man gör bäst i att lyda! Maktbalansen får inte rubbas!

 

PS: Ja, inlägget var en liten humoristisk pik till de som vill använda sig av begränsandets ”PMS-censur”, som vill sätta ramar för hur och vad man bloggar om, men jag hoppas min humor inte sårar någon…det syftar den INTE till! DS.

vacce-sepia1b mellan

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

16 kommentarer till …angående PMS-monstret!

 1. mariadesuede skriver:

  Du skulle bara ha sett mig när mina hormoner spökade, jag blev vansinnig av allt möjligt, höll pà att slà en kille med en stol, han irriterade mig… 😉 Han sàg faktiskt inget, jag lyfte stolen och en tjej sade skrattande àt mig att gà… Jag slog aldrig honom, fast det var nâra… Jag kunde inte kontrollera mina impulser. Jag förstàr vad du menar med din text!

  örnkramar ♥

 2. arrami54 skriver:

  …tror dig och har själv svävat i livsfara ett antal gånger, men det beror nog mest på att jag själv är en liten retsticka!? 😉

 3. HEMIMAMMA skriver:

  Jag vill undersöka möjligheten om detta inte de facto är en nya fasett av ”Metabolt syndrom” när man läser artiklarna… och att det enklaste botemedlet är en mer fettrik kost.

  Jag återkommer kanske och rebloggar dig om jag får.

  Hemikram

 4. arrami54 skriver:

  …du menar att det skulle likna foderrelaterad fång hos häst? : http://stud.epsilon.slu.se/286/1/lindback_m_090702.pdf
  Är inte PMS en kemisk och hormonell förändring som mer eller mindre uppstår hos alla kvinnor före menstruationen och finns det överhuvudtaget evidens för tesen kring ”Metabolt syndrom” som orsak till premenstruella störningar?

 5. HEMIMAMMA skriver:

  Jag vet att insulin är ett hormon. Liksom progesteron och teststeron och östrogen. vilka påverkar hjärnan och PMS.

  Det är en ny tanke som slog mig ikväll, som jag ska leta efter mer material kring.

  Ursprunget är dessa citat som kommer från KOSTDOKTORN.se:

  ”Det har visat sig att i runda tal 80% av det kolesterol kroppen behöver nybildas av kroppen själv, framförallt i levern. Äter man mindre kolesterol bildar kroppen mer själv. Äter man mer kolesterol bildar kroppen mindre. Kolesterolet i kosten spelar alltså en marginell roll, och troligen finns ingen anledning att bry sig om hur mycket man äter.

  Dessutom är kolesterol byggstenen till alla dina steroidhormoner, såsom könshormonerna testosteron och östrogen. Kanske förklarar det varför kolesterolsänkande medicin i genomsnitt visats ge betydligt sämre sexliv.
  Även D-vitamin är ett steroidhormon som bildas av kolesterol.

  Man vet nu ganska väl hur det hela hänger ihop. Dessa samband är inte kontroversiella bland kolesterolforskare. Problemet är att denna kunskap går tvärtemot de tidigare råden. Dessa har ju varit att äta fettsnålt. Många medicinska auktoriteter vill säkert inte erkänna (ens för sig själva?) att de haft fel under alla år.

  Läkemedelsföretag vill inte ge upp stora delar av sin gigantiska marknad för mediciner på området. Och stora livsmedelsföretag vill inte få minskad försäljning av alla mycket lönsamma fettsnåla produkter. Resultatet är att denna nya kunskap naturligtvis inte är populär, och därmed motarbetas från alla möjliga håll.

  Att bara titta på totalkolesterolvärdet, eller LDL, ger en väldigt osäker riskbedömning. Men det är enormt lönsamt, eftersom de flesta svenskar då hamnar i en ”riskgrupp” och blir potentiella kunder åt läkemedelsindustrin. Daglig medicin, resten av livet…

  Då kan de, som på Pfizers websida kolesterol.nu, antyda att alla skall ha under 5 i kolesterolvärde. Annars har de medicin, Lipitor, att sälja. Och säljer gör de. Lipitor är världens mest sålda läkemedel, och sålde för ca 90,000,000,000 kr i hela världen år 2007.”

  Hemikram och tack för länken den var intressant.

 6. arrami54 skriver:

  …jo, insulin är ett hormonellt protein och det är nog inte omöjligt att kosten spelar roll i sammanhanget…att det finns en koppling mellan blodsockret och pms tycker jag mig empiriskt ha förnimt…vet liksom vikten av att konstant ha ett kilo lösgodis hemma under den veckan! 😉

 7. Greta skriver:

  Tack för dagens asgarv. Det måste ha varit svårt att hålla sig för skratt i det köket. Jag ser det framför mig!!! Tur att jag aldrig har lidit av denna ”åkomma”.

 8. arrami54 skriver:

  Varsågod! Jo, det var omöjligt att inte skratta…även om skrattet i sig var en oerhörd säkerhetsrisk för mig! 😉

 9. Ping: Hemimammas fräcka fredag – Kärlek och behov – en omöjlig ekvation? « HEMIMAMMA – Livet är politiken från sorgens perspektiv

 10. HEMIMAMMA skriver:

  Skrattar åter igen… detta inlägg räddar min dag just nu och återfinns länkat till i mitt senaste inlägg…

  hemikram och trevlig helg!

 11. arrami54 skriver:

  Detsamma! 😉 Kram.

 12. starkskör skriver:

  *skrattar gott* 😀

  äh, faktum kvarstår… vi kvinns kan ju faktiskt lida av hemsk PMS…

  … däremot så verkligen AVSKYR jag om en man säger ”har du PMS, eller?” om man är berättigat irriterad eller arg… som om vi aldrig kan vara det UTAN pms!!

  i övrigt brukar jag varna min omgivning när det är dags för mig att ha det 😉

 13. arrami54 skriver:

  …det här: ”har du PMS, eller?” …skulle jag baserat på erfarenhet aldrig våga yttra! Därtill är det dumma ord!

  🙂

 14. du är en klok man! 😉

  hoppas du får lugna helger nu med ett så gott mående som möjligt…

  kram

 15. arrami54 skriver:

  …mår relativt bra, har en massa ”konstiga” symtom, men vet inte vad som ligger bakom…utredning pågår och alla inom vården är hur goa som helst, lite trött på alla tester och all medicin dock! 😉
  Om jag är klok vet jag inte, lever gärna lite ”galet” vet du, men livserfarenhet har jag så det räcker och blir över!:-)

  Må bättre än gott själv…och GOD JUL (igen) !!!
  😉

 16. Ping: Fröken Jekyll eller fröken Hyde? | Varghjärta

Kommentarsfältet är stängt.