”Den ljusnande framtid är vår …”

…eller är vi på väg mot en katastrof? Ekonomiskt ser europidernas civilisation ut att gå mot ”slutspelet”! Frågan är hur våldsamt det blir? Vi vet grundorsaken…girighet, okunnighet, enfaldig tro, kortsiktighet och hat…är undergångs-receptets ingredienser!

Vargdebatten handlar om biodiversitet, översatt kan man likna det vid biologisk mångkultur…förstår ni liknelsen så förstår ni också kopplingen till det mångkultur-hat andra utrotningsivrare förespråkar.

Jag skämdes som medmänniska idag…

Utanför ICA Maxi i Ljungby satt en fattig kvinna, tiggande, med en burk framför sig, och spelade på sitt dragspel, faktiskt riktigt bra. …men orden som de fega Ljungbyborna ”tisslade och tasslade” fram i viskande ton var hatets och rasismens ord…: ”-Det är nog en sådan där djävla rom, zigenare…släng ut skiten ur landet!”

Ett par timmar senare utanför systembolaget hörde jag liknande ord, även från ”framstående” kommunalpolitiker…

Om jag skänkte henne pengar?… ja, faktiskt de sista jag trodde mig ha…men det visade sig att kontot var påfyllt.

Den som förstår, inser kampen mellan ”Jag”-samhället och ”Vi”-samhället…och ”Vi” har en långt bredare betydelse än vi människor, vi måste tolerera och inser vikten av maximal biodiversitet/mångkultur, ty utan den går vi under.

Jag skäms som medmänniska även inför detta och ja, jag håller med Sanna till hundra procent

… den som värnar om rättssäkerhet , känsla, förnuft och logik kan aldrig acceptera dödsstraffet…och ”vi” dömer lätt oskyldiga till döden, eftersom vi i grunden inte bryr oss, om inte ”Jag” drabbas. Tyvärr är den bilden allmängiltig!

Världen är ur det mänskliga perspektivet och uppenbart så, ett dumhetens, okunnighetens och den religiösa fundamentalismens ”tempel”, pekar leende på USA som ett perfekt exempel via detta blogginlägg och du, nog har socialnämnden i Sigtuna med högsta trovärdighet, ett medansvar för brödernas död. Att modern fick med sig en ansökningshandling hem tyder på att hon nekats bistånd, normalt fylls den i vid besöket och Sigtunas förklaring styrker ingenting.

…men livet och arten homo sapiens bjuder också på glädje, humor (slutet på ”kritikerns” film, framförallt, är riktigt kul!) och lite hopp…och vem kan förneka att vi behöver en ”Miracle Worker” på alla nivåer…och nog fan är mångkultur skönt!

 

Ha en skön helg!

 

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

24 kommentarer till ”Den ljusnande framtid är vår …”

 1. Svante Svensson skriver:

  Jag vill inte skapa oro, men kan denna person ha rätt?
  http://helahalsingland.se/asiktstorget/insandare/1.3930394-katastrofala-foljder-for-japan
  Svante

 2. arrami54 skriver:

  …nej, Fukushima var en katastrof liknande Tjernobyl, men personen du länkar till överdriver kraftigt!

 3. Svante Svensson skriver:

  Tack för detta svar.
  Svante

 4. HEMIMAMMA skriver:

  Tack Arrami

  Hemikram

 5. arrami54 skriver:

  😉 Kram.

 6. arrami54 skriver:

  Varsågod, och tro mig…det var illa, men INTE så illa! 😉

 7. Stefan skriver:

  Jag tänkte bara flika in en sak angående romerna som du tog till försvar. Jag har bott i flera länder där dessa romer är verksamma och därifrån fått lära mig ifrån lokalbefolkningen vad dessa personer går för. Att som du sponsra deras verksamhet med att skänka pengar visar bara hur otroligt lite du vet om hur verkligheten fungerar. Du är den där typen som går i varenda turistfälla. Precis på samma sätt så sväljer du att de sitter där och är utsvultna. Har du någonsin frågat dig VARFÖR man kom till Sverige med sin bil för att sätta sig utanför systemet och tigga? När du lägger pengar där så stödjer du denna vidriga verksamhet de har som går ut på att organiserat skramla ihop stålars utan att göra ett vettigt handtag på dagarna. Det är bara personer som du som inte förstår det här. Du förstår inte heller när de ljuger för dig. Där jag bodde så kom de ofta fram och sa, ”hej hej har du några pengar, min mor är hemma och är sjuk och min bror likaså. Kan du ge mig några pengar??”. Så här lät det varje dag under 2-3 års tid. Likaså med den blinde mannen som alltid satt vid tunnelbanan. När det var dags att gå hem så fick han visst tillbaka synen.

 8. arrami54 skriver:

  När jag läser dig känner jag bara avsmak, du vet ingenting, du tror och är fylld av fördomar…likt många svenskar som vägrar tänka och känna ur ett etiskt godtagbart perspektiv. Du faller för ”skvaller och rykten” likt de som grundlägger det rasistiska hat som drabbat romerna under århundraden.
  Du vet ingenting om mig, ändå dömer du…vad är du för en liten skit? Läs detta: https://varghjarta.wordpress.com/2011/06/04/romerna-den-svenska-rasismens-legitima-offer/
  …och inse att typer som du grundlägger det hat som drabbade Natalka! Antar att du sympatiserar med SD eller någon annan invandrarfientlig/rasistisk organisation.
  …och ursäkta mig, jag var gift med en romsk prinsessa i åtta år, jag har mött romer över hela Europa, liksom jag mött hatets puerila individer, du tycks mig vara en av de sistnämnda och jag vill vänligen be dig hålla dig härifrån…och ursäkta mig, jag ser dig som en av de harkrankar som ibland flyger in, jag fångar in och slänger ut, men vill dem inget illa!
  …du förstår signalen?

 9. Svante Svensson skriver:

  Hörrö du Stefan, du har säkert rätt i att vi alla blir blåsta då, och då av tiggare, men tänk dig att vårt sk. samhälle havererar, och att du själv måste sitta med en mugg utanför något handelshus. Den tiden är inte allt för avlägsen, med det styre landet har idag. Medmänskligheten måste gå före hatet.
  Svante
  Arrami du hann före, men skickar det i alla fall.

 10. arrami54 skriver:

  Exakt Svante, du tänker rätt och har den känsla som tyvärr många saknar…
  😉

 11. Stefan skriver:

  Ok, jag kanske har fel ibland, men då är jag inte heller sen att erkänna det. Jag har aldrig tänkt i de banorna att vi kanske har varit lite hårda mot romerna. Det ligger nog någonting i det du säger trots allt…

  Du säger att jag röstar på Sd… OK det stämmer att jag gillar dem en hel del och skulle ha röstat på dem om jag kunde. Det kanske jag ska ta som ett tecken på att vi står ganska ensamma i våra åsikter? Jag har iaf inte bestämt mig 100% vad jag ska rösta vid nästa val, så jag kan inte lova helt att jag kommer vara Sd:are när vi har val nästa gång. En hel del kompisar till mig säger att Vänsterpartiet är det partiet för mig och min familj eftersom de representerar vår sociala status bäst – något som jag inte helt har satt mig in i. Det får bli en fråga jag tar vid nästa val.
  Fram till dess hoppas jag att du och din romska fru inte tagit för illa vid er vid min missriktade spya.

 12. arrami54 skriver:

  …starkt att erkänna misstag som du gör, hoppas du fortsätter tänka! Vad du väljer för politisk väg är din frihet, men döm aldrig människor du inte känner och okunnigt skvaller är ingen bra grund att bygga på!
  Människor är bara människor och ingen ”kultur” är högre stående…jag hoppas du möter människor från världens alla hörn, reser, och ser det jag sett!

 13. mariadesuede skriver:

  Det är för lätt att dra förhastade slutsatser om ett folk bara för att vissa är kriminella…

  Du skulle bara behöva ta métro i Paris en dag för att se fattigdomen… Fast den finns överallt…

  örnkramar

 14. arrami54 skriver:

  Fattigdomen lär sprida sig snabbt i Europa!
  Kram.

 15. Ping: Varghjärta skriver « Unik blogg

 16. Ping: Tiggare « skvitts

 17. skvitt skriver:

  Mycket bra inlägg och jag gjorde en grej om det:
  http://skvitts.wordpress.com/2011/09/24/tiggare/

  Jag kan ju säga att jag inte skänker dessa tiggare pengar och orsaken redogör jag för i mitt inlägg!
  /Skvitt

 18. arrami54 skriver:

  …läste ditt inlägg, men jag vet inte ”skvitt”, hur vet du det du påstår? Jag har hört liknande berättelser i Rumänien, i Balkan i övrigt, i Frankrike o.s.v….är det en Europeisk vandringssägen? Romerna har hatats i århundraden, stöts ut ur Europas samhällen…så ursäkta om jag är oerhört tvivlande.
  Jag har mött och tillbringat tid med t.ex. Bukarests gatubarn, få av dem var romer men de berättade samma sak…om vuxensvek, utnyttjande, främst sexuellt. När jag pratade med omgivning kom den berättelse du framför…det var den första gången jag hörde den och kopplade den till rasistisk fördom. Barnen i Bukarest sade mig några ord (via tolken) jag aldrig glömmer: ” – Om du ständigt ses som tjuv är det då konstigt att du till slut blir en?”
  …och visst är det så, fördomen blir en självuppfyllande profetia, eftersom den stänger alla andra dörrar.
  Det är ovanligt med tiggare i Ljungby, men det jag reagerade på var de ”tisslande, tasslande” domar folk runt om avgav, den rasism som blev så tydlig och som tydligen ligger tydlig under vår civiliserade ”fernissa”…och tiggeri, hemlöshet m.m. min vän, den hittar du idag frekvent i alla Europas större städer och tro mig, den växer av en enda orsak…fler blir fattiga, verkligt fattiga.
  Jag vet inte hur mycket du rest, om du sett den reella fattigdomen i Indien, i Rumänien, i t.ex. Cartagenas (Colombias) fattiga områden, om du sett människor (barn) sova på gatan och äta ur soptunnorna utanför lyxhotellen?
  …fattigdomen som tvingar fram tiggeriet är en realitet, en realitet som inte bygger på organiserad brottslighet, även om den organiserade brottsligheten säkert utnyttjar den…brottsligheten utnyttjar alla inkomstkällor, knark, prostitution, svartjobb, stöld, mord, misshandel, hot m.m.

  …men jag skänker hellre en slant, även om det finns en liten risk att jag blir lurad. Och i realiteten blir vi ofta lurade när vi köper en vara, kvalitén håller inte det utlovade måttet, eller hur? …så lurade blir vi oftast av det vi kallar seriös affärsverksamhet.

 19. Svante Svensson skriver:

  Du skrev att, om det är konst eller inte ligger i betraktarens ögon, jag tror du har fel, för om alla kunde producera det du gör, vore det ingen konst, och vad skulle en Picasso vara värd om det inte vore någon konst, att skapa det han gjorde. Jag kan inte ens få till en streckgubbe. Ett, och annat fotografi, har jag, som jag själv tycker lyckats med, men vet inte hur man skall förmedla bilder till en Blogg. Jag skickar detta till ditt senaste inlägg.
  Svante

 20. arrami54 skriver:

  Det finns ett gammalt uttryck: ”Konsten liksom skönheten ligger i betraktarens ögon” och det tror jag alltmer stämmer. Jag har arbetat som bildlärare, studerat och jobbat med ”konst” hela mitt liv…och jag har inte hittat någon bra definition på konst. Det finns en del, men de blir oftast så heltäckande att de egentligen aldrig besvarar frågan…”Vad är konst?” Vad är kvalité, bra komposition, rörelse, färghantering…o.s.v…o.s.v…
  Jag vill hävda att konstformerna (bild, film, musik, dans, litteratur…) handlar om medveten kommunikation…och ordet medveten är viktigt i sammanhanget!

 21. Svante Svensson skriver:

  Jag uppfattar dig, som konstnär, för du framställer konst jag uppskattar, jag kan kunskapsmässigt numera skruva isär vilken bilmotor, som helst, och plocka ihop den igen, tyvärr sätter kroppen stopp. Jag älskar gamla Amerikanska bilar, har en Cadillac Cupé de Ville 1960, i garaget, kanske inte miljövänligt, men den rullar inte många mil per år. Jag menar så här att all kunskap, som någon annan inte har, blir till konst, för någon annan.
  Svante

 22. portolanseglaren skriver:

  – Jag har sett tiggarligor i Göteborg så jag förstår Skvitt. Jag skulle själv tveka – exakt vad jag skulle göra är upp till stunden – efter att ha sett vittjare samla upp pengar bland tiggarna.

 23. arrami54 skriver:

  Med den upplevelsen med dig förstår jag din tveksamhet, jag förstår ”skvitt” också…men det är ju inte alltid så och exakt som du skriver så får man ”känna in” stunden.

 24. arrami54 skriver:

  …jo, den som skapar ”konst” är väl konstnär. 😉 Tack för dina ord och visst kan bilar upplevas om konst. Jag ser t.ex. gärna på specialbyggda bilar med konstfulla lackeringar och veteranbilar som konst, en del är väldigt vackra.
  http://en.wikipedia.org/wiki/Cadillac_Coupe_de_Ville

Kommentarsfältet är stängt.