…man måste se världen med humor!

En 51-årig man har dömts att betala drygt 90.000 kronor till sin ex-fru. Det något ovanliga brottet: Han hade sex med henne för sällan när de var gifta.” …skriver DN och historien är faktiskt troligtvis sann, detta hände ju i Frankrike och ingenstans är väl kärleken så omhuldad som i det landet…?

Denna fransman kanske hade mer än en älskarinna bredvid och överskattade sin förmåga, eller så var hustrun kanske lik Alexander Bard ?

(Var jag ”för elak” mot herr Bard ovan?)

Hur tror ni det går idag, vinner Sverige över San Marino och får sin revansch? Man borde kanske tipsa Erik Hamrén om Ljungby IF, den klubben borde ge motsvarande eller något bättre motstånd och därmed vara en bra träningspartner för det svenska landslaget? För det är väl sant det där med att lika barn leka bäst?

…väntar med spänning på sportjournalisternas rubriker efter matchen!

På tal om Småland så läste jag i Smålandsposten att lärarkåren är på ”krigsstigen”, enligt facket, om jag nu tolkade dem rätt, så måste lönen höjas så att rätt kompetens lockas att bli lärare, det är alltså inte nuvarande lärarkår som skall kompenseras utan de med rätt kompetens skall lockas till jobbet via höjda löner…nog är tanken intressant? Tycker det låter lite som en växande självinsikt håller på att blomma fram inom lärarkåren och nog ÄR skolan en utmärkt symbol på vuxensveket gentemot Sveriges barn?

Börsen går ner, sen går den upp, för att sen gå ner…och federationen United States of Europa kommer tydligen närmre oss alla: Om enskilda euroländer inte fattar lämpliga politiska beslut borde det i framtiden finns möjlighet att köra över dem, anser Jean-Claude Trichet, chef för Europeiska centralbanken (ECB).

En dag kommer Europas folk att ha en konfederation. Man kan föreställa sig en federal regering, säger han på en konferens i Paris på måndagen.

Ett första steg är enligt Trichet att ta vara på samsynen som finns kring behovet av att det behövs en rejäl uppstramning av EU:s stabilitets- och tillväxtpakt.”

…men hur var det nu, fanns det inte fastställda konvergenskrav inom EMU?

 

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till …man måste se världen med humor!

 1. HEMIMAMMA skriver:

  ”Inom den europeiska valutaunionen finns ett antal konvergenskrav. Dessa konvergenskrav måste uppfyllas av alla som vill delta i och som deltar i den europeiska valutaunionen. Prisstabilitet är ett konvergenskrav som innebär att ett land inte får ha en inflation som är mer än 1,5 procentenheter över den inflation som gäller i de länder som har lägst inflation inom EMU. Räntan i ett land får inte vara mer än 2 procentenheter över räntan i de länder med lägst ränta inom EMU enligt det andra konvergenskravet. Det tredje konvergenskravet innebär att växelkursen skall vara stabil inom ERM:s band under två år innan inträde till EMU kan ske. Det fjärde konvergenskravet berör de offentliga finanserna och innebär att ett land maximalt får ha ett budgetunderskott på 3% av BNP och en statsskuld som maximalt uppgår till 60% av BNP.”

  ÄR DET NÅGOT LAND I EUROPA SOM UPPFYLLER KRAVEN NU ENLIGT OVAN FÖRKLARING?
  Hemikram

 2. arrami54 skriver:

  Bra fråga, tror knappt det idag, möjligtvis att Luxemburg, Finland och Danmark kan klara kraven…?… och Tyskland har väl en statsskuld på ca 80%?
  Vi har högintressanta år framför oss!

  Kram.

 3. Ping: En chefspappas vardag… » Har du råd att inte göka?

Kommentarsfältet är stängt.