”Gud”, USA och världen ligger risigt till!

”– Människor gör investeringar för att tjäna pengar, och potentiella skatter har aldrig avskräckt någon. Och till dom som hävdar att högre skatter skadar jobbskapandet vill jag påpeka att mellan åren 1980 och 2000 skapades nära 40 miljoner arbetstillfällen. Och alla vet vad som hände sedan: skattesatserna sänktes och färre jobb skapades”, skriver Warren Buffett i New York Times. – Jag och mina vänner har blivit gullade med alltför länge av den miljardärkramande kongressen.”

Tyvärr lär kramkalaset fortgå om Tea-partydrottningarna eller Texas macho-snubben Rick Perry hamnar i vita huset. Personligen finner jag dessa ”kristna” (?) fundamentalister skrämmande av flera skäl, Perry är känd för att vara en dödsstraffskramare (att USA:s rättssystem är sjukt vet vi!) ovanpå övrigt insmickrande kramande visavi gud och mammon. Att han skulle vara ”bättre” än T-partydrottningarna Michele Bachmann och Sarah Palin är liksom INTE troligt, men han lär ha störst reell chans att nå presidentposten.

Politiskt, ekonomiskt och mänskligt står USA inför en total katastrof om någon av ovanstående verkligen blir president och ser man till väljarkårens åsikter inser man att den mentala/intellektuella katastrofen redan sköljer över nationen likt en pandemi av vanvett:

”– Barack Obama är det mest vidriga jag varit med om. Han är socialist, kommunist och muslim. Muslimerna vill ta över vårt land. Men vi vill inte ha sharialagar!”

Men politiskt och religiöst vanvett kan ingen nation vaccinera sig mot, citatet ovan kunde varit hämtat från ”folkdjupen” i Lomma, Eslöv, Malmö eller något annat SD-fäste…eller kanske från Smålands bibelbälte runt och söder om Jönköping? Inbilla er liksom inte att Sverige är befriat från konservativt religiöst vanvett!

De åsikter dessa konservativa Tea-party flummare sprider har små fula ekon även här, ja alla inser kopplingen till Alliansens skatte-hat och SD:s islamofobi. Ord om att man är anti-svensk om man inte ser muslimer som ett hot, har nog inte bara mött undertecknad!

Det allmänt okunniga hatet mot samkönade äktenskap och synen på homosexualitet som någonting onaturligt är även det ett överlevande medeltida budskap inom den lika störda högerkonservativa svenska skaran…fan vet om inte Perry, Palin och Bachmann skulle kunna symbolisera det SD kallar ”svenskhet” och ”svensk kultur”?

Att det är en sjuk medeltid som fortfarande lever inom en del själar tycks vara uppenbart och inte fan har ”Gud” någonting med saken att göra Michele, det handlar uppenbart om det tidningen Rolling Stone beskrev som: ”religiös fanatiker vars hjärna är en våldsam elektrisk storm av gudomliga visioner och paranoida vanföreställningar”.

…och i Europa har Englands ledare, hanen som vill öka hemlösheten och applåderades av Kinas ledare, tydligen kommit till en lite djupare insikt, nämligen den att sociala problem kan ligga bakom kravallerna! Fantastiskt, denna ”macho” kan tänka och antagligen både cykla och tugga ”Toy” samtidigt, vilken framgång för nationen!

Nu hoppas jag bara KDU:s Aron Modig inser att kravet på ansvar för sociala problem i ett samhälle skall ligga på ansvariga politiker, samtidigt som man ställer krav på individer att inte begå brott…och inbillar sig herr Modig att hans Gud är så feg att han förkastar solidariskt ansvarstagande, kollektivt samarbete och t.ex. skatter för att skapa välfärd för alla – allas rätt att färdas väl genom livet – ja, då tror jag faktiskt herr Modig liksom ”pinkar på” sin Gud och det får han väl göra om han vill, bara han inte gör det i Halmstad!

Avslutar med lite Michele Bachmann komik:

 

 

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

9 kommentarer till ”Gud”, USA och världen ligger risigt till!

 1. Anonym skriver:

  Kom in hit via Aftonbladet.. Hursomhelst, kul att du först nämner SD:s ”islamofobi” och sedan börjar du tala om homosexualitet o samkönade äktenskap.. Dubbelmoralen samt ignoransen är som vanligt på sin topp. Det predikas varje dag i dessa moskéer om att homosexuella är djävulens åstadkomma, ändå försvarar ni muslimerna o angriper SD?
  Muslimer är såna enorma homofober men det är det ingen som nämner förstås. Att det flyr dagligen ett antal homosexuella från arabvärlden till väst (bl.a. Sverige) nämns knappt heller.
  Usch för alla er som smutskastar SD men som försvarar islam, usch.

  När Sverige vaknar upp kommer det vara försent..

 2. arrami54 skriver:

  …haha…tror ”Michele Bachmann” nästan tittade in, en själsfrände är det i alla fall!
  Ursäkta, men tänker du? Om jag kritiserar homofobi, så kritiserar jag inte bara den kristna fundamentalismens homohat, utan även den islamska varianten…vilket du nog inser! Usch på dig och din perverst outvecklade tankeförmåga…usch, på dig! 😉

  …och DU påstår att DU är VAKEN? 🙂

 3. HEMIMAMMA skriver:

  *skakar på huvudet*

  ”de är inte kloka de där rom… förlåt de där amerikanerna”

 4. arrami54 skriver:

  …nä, det är nog läge att hålla med Obelix och ta sig en slurk av den magiska drycken…ja, det blir en whiskey i kväll, bara för att stå ut, liksom! 😉

 5. Jukka skriver:

  Luleå hockey blir farliga i år. Panatta har väl slutat.

 6. arrami54 skriver:

  …jo, i CIA, men du menar att Leon Panatta ser Luleå hockeyklubb som terrorister,… spelar de så bra hockey i Luleå?
  Spelar de hockey i Luleå?
  😉

 7. World and national responsibilities hand in hand skriver:

  Jag kan inte påstå mig vara någon anhängare av Tea Party-rörelsen och jag håller faktiskt med dig i mer än du antagligen tror …

  Och det gäller inte bara det här.

  Nåväl …

  Vad jag vänder mig mot är din retorik. Ditt sätt att resonera eller köra din egen propaganda, så att säga.

  Du har några tröttsamma uttryck som du kör som mantra:

  rädsla, hat, okunnighet och fobi

  Allt och alla som kommer till andra slutsatser eller förhåller sig på ett sätt som är motsatt ditt eget är rädda, hatiska, okunniga och fobiker …

  Det är helt enkelt inte rimligt. Varför försöker du inte ta det lite längre och djupare? I inlägg efter inlägg för du en högljudd, till synes hatisk och gapig tunnelseenderetorik med samma ensidiga budskap. Det är ganska extremt faktiskt …

  Frågan är varför du håller på så här hela tiden?

  Varför kan du inte föra en balanserad, saklig diskussion där du belyser sakfrågan från olika håll och sätter den i perspektiv?

  Vad gör att du alltid faller tillbaka i ditt hat, din rädsla, din okunnighet och din fobi?

  Du framstår som gapig, tjatig, tunnelseende och … hatisk.

  För du verkar bara ha en sak för ögonen.

  Och vägrar se något annat.

  Rätt likt en extremist faktiskt. Likt någon som hatar. Likt både höger- och vänsterextrema. Likt religiösa fanatiker. Det finns tydligen bara en verklighet. Din.

  Det har du gemensamt med de ovan nämnda.

  Det är det som gör att ni alla, i er strävan efter att göra gott, rädda världen, samhället och få ordning på allt igen – blir orsak till ont.

  För ni är inte villiga att lyssna till andras tankar, ord eller erfarenheter om de inte överensstämmer mer era egna. Alla slutsatser som avviker mot era egna bemöter ni med den galla och det hat som ni hycklandes projicerar på andra.

  *skakar på huvudet*

  ”Förlåt dem, Fader, för de vet inte vad de gör …”

  Vad tjänar det till att vara bildad om man inte har förmåga att begagna sig av den bildning man har på ett konstruktivt sätt, se helheter och sammanhang och bidra med nyansering och perspektiv?

  Det är ju detta som luckrar upp den jordmån ur vilken fanatism, extremism, fördomar och fundamentalism gror ur!

  Ni som ”eldar på brasan” tillför bara ytterligare bränsle på elden!

  Var en del av lösningen!!

  Inte en del av problemet …

 8. arrami54 skriver:

  ”Förlåt dem, Fader, för de vet inte vad de gör …”…ja du, kanske jag behöver denna förlåtelse, kanske inte, men en sak är säker inte får jag den från Gud, ty han finns inte!;-)
  Ser återkommande hur du fixerar dig vid min retoriska stil, den ÄR medvetet tillspetsad och lite provokativ och hur så?…
  … du tror nyanserna saknas, läs t.ex. alla länkar så får du en liten bild av allt jag läser och alla nyanser den levande och ständiga debatten faktiskt ger.
  Jag får bilden av att du faktiskt tror min blogg, mina ord, skulle förändra någonting i en värld som är så välkryddad med vanvett? 😉
  Sorry, men då läser du mig fel, det är det sista jag tror själv, min blogg är ett uttrycksmedel för min syn, mina åsikter, ingenting annat!
  Mänskligheten har inte förändrats de senaste tio tusen åren och evolutionen är bevisligen extremt långsam, vi har effektivare vapen, bättre teknik, men våra fobier, våra rädslor, fördomar, ” hat ”, okunnighet inte bara består, i perioder växer de också…de går i repris!
  Med tanke på hur ofta du tycks läsa min blogg så måste det finnas saker som gör att du fastnar vid mina ord, trots den ständiga personkritik du tycks uppehålla dig vid och var finns dina nyanser?

  Om vi tar ovanstående inlägg, du ser inte att jag pekar på kristen fundamentalism av USA-snitt som reellt farligt, inte en fantasi som SD:s (m.fl:as) saga om Eurabia?
  Säg mig ärligt, skulle inte den nödvändiga revolutionen (förändringen) i USA kanske komma av att denna nation valde en ledare som inte var kristen, som var sekulariserad ”ateist” och som förhöll sig ”vuxet” visavi miljöproblem, de sociala problem allt för stora klyftor innebär i ett samhälle (utan att ständigt gapa om socialism), som förhöll sig vetenskapligt och sunt till växthuseffekten och de risker som den globala uppvärmningen faktiskt innebär…o.s.v.

  Givetvis ger jag min bild av verkligheten, inte din, inte någon annans. Ingenstans skriver jag att jag nekar andra att ha sin åsikt, jag bara uttrycker min…och det roar mig att det stör somliga så intensivt att de lägger ner den tid t.ex. du lade ner på att kritisera denna mitt användande av yttrandefriheten.
  Jag tänker inte fråga dig varför, för det förstår jag…du saknar de nyanser du ber mig om och uppehåller dig vid det du kan bäst, ynklig personkritik!
  Det du egentligen skriver är en bön om att jag skall vara tyst, eftersom du helt saknar argument i sakfrågorna…
  …men rösta du på SD, jag varken kan eller vill hindra dig. Demokrati är ingen perfekt styrelseform för ett samhälle, den hindrar inte okunnighet och dumhet från att segra, men den är bättre än de övriga formerna…eller hur?
  🙂

 9. arrami54 skriver:

  Ja du ”Berra”, du skriver:

  ”En ny kommentar till inlägget ””Gud”, USA och världen ligger risigt till!” inväntar din granskning
  https://varghjarta.wordpress.com/2011/08/16/gud-usa-och-varlden-ligger-risigt-till/

  Författare: Anonym (IP: 78.72.62.219, h219n9-oer-a31.ias.bredband.telia.com)
  E-post: berra@hotmail.com
  URL :
  Whois : http://whois.arin.net/rest/ip/78.72.62.219
  Kommentar:
  Ingen idé att skriva någonting här. ”World and national responsibilities hand in hand” har redan påpekat vilken idiot du är. Att du sedan förutom det här patetiska inlägget, är en vargälskare förvånar mig inte öht. Låt mig gissa, du bor i en fin Stockholms förort, har aldrig stött på en varg, aldrig stött på en invandrare (förutom dom som har pengar och redan är integrerade dvs)..

  Suck, Sveriges framtid är inte ljus.”

  …och jag svarar leende:

  Nej, Sveriges framtid är inte ljus…det föds ju EN varje minut liksom! …och med ”EN” menar jag de puerilt outvecklade som kallar de som kritiserar SD-individernas unkna värdegrund för ”idioter”.
  Men jag förstår så väl den psykologiska betingning din rädsla skapar när du får lite mothugg, du faller ner i infantil personkritik och styrker bara att din nivå är låg, ytterst låg! Du blir nog en god ”soldat”/”tempelriddare”, de behöver uppenbarligen ingen tankeförmåga, empati eller känslor!
  …och du har fel på alla punkter, jag bor inte i Stockholm, och jag har mött både vargar (vilda) och invandrare. Ärligt, min ”vän”, hellre tusen nya invandrare än en till som du! 😉

  PS: Publicerar inte din uppföljande kommentar, men att önska någon ”ur kartan” var väl vad bl.a. Hitler gjorde med judar, romer, politiska motståndare m.fl. Du ser släktskapet, ”berra”? DS.

Kommentarsfältet är stängt.