När kapitalismen kräver solidaritet!

…ja, då måste det vara ordning på staternas finanser så de kan svälja de skuldberg som finansexpertisen orsakar via sina medvetet skapade experiment, förlåt ”bubblor”! Det säger ju sig självt tycker de, experterna och menar att tillväxten (pyramidspelets hela existens) måste kunna svälja transfereringen av finanssektorns skuldberg till staternas befolkning.

När politiska beslut som EMU, EU:s omhuldade valutaunion inte dras hela vägen till en gemensam finanspolitik, riskerar Sverige att ställas lite utanför denna transferering av skuld från privat sektor, till den offentliga…och därmed riskerar vi välfärden, eller för att citera ”expertisen”: ”Vill vi ha den här typen av ekonomiska samarbete i Europa, med välfärdsmodell och marknadsekonomi då måste vi göra de här åtgärderna…”

Det experten menar är att valutasamarbetet måste fördjupas och att EU måste ha en gemensam finanspolitik och allt vad som följer därpå, inklusive beskattningsrätt för att kunna säkerställa solidariteten med den bank-/finanssektor som kräver omedelbara skuldtransfereringar varje gång deras bubblor spricker…ni vet, som det ledsna barnets gråt och behov av tröst när såpan tar slut och leken med bubblorna upphör…fyll på ”mamma”!

Allt handlar enligt expertisen om att ”paradiset” når vi om vi bildar en fullskalig union, en federation, ett ”The United States of Europa”!

”– Det är en djupt tragisk situation nu på grund av att det här inte har diskuterats, säger Niklas Bremberg.”

Personligen ser jag bara en tragedi, nämligen att folk köper ”tugget” om marknadsliberalism och ständig tillväx, för fan, vi har en planet vi plundrar, inte fem!

…och när fan blev solidaritet att de fattiga bär kostnaden för de rikas slarv och dans kring ”guldkalven”?  Låt EMU-samarbetet och euron falla, det finns andra samarbetsformer som gynnar folken och solidariteten måste främst riktas mot framtiden och kommande generationer.

För mig som iakttagare ser ”expertisens” idéer mest ut som den omogna adolescens-hjärnans kortsiktiga och ansvarslösa ”låt gå” mentalitet och oförmåga att inse att det faktiskt kommer en morgondag också.

Kapitalisternas slimmade ”Armani”-kostymer utnyttjar det arbetande folket via politiska lögner och när en är utsliten ställs diagnosen: Arbetsför men spelar sjuk, ersättning utgår ej...in med nästa i produktionen och när utslitningen är fullbordad, upprepas proceduren… ta in nästa! ”Gnäll inte om att du är sjuk, ta ansvar…producera!”

…och vadå arbetslös? Du kan jobba på McDonalds! (Ja, ni känner igen ”tugget”?)

Ekonomisk depression är inget som bara uppstår, den skapas…och hur vet vi!

Gå inte på ”tugget” om fördjupat samarbete i EU, det handlar inte om det, det handlar om att öka det demokratiska underskottet och lägga mer ”ansvar” på folken inom EU att stå solidarisk varje gång ”marknaden” lekt färdigt med bubblorna!

…och nej, lösningen ligger inte i USE, inte heller att lyssna på barnet som är halvvägs igenom adolescensen, ”Riddar Åkersork” som tror allt löser sig den dag han lyckas utvisa den sista muslimen från Sveriges jord…

…och lösningen ligger INTE i våldet. Vi har sett resultat av den etniska splittringens hat-reaktion i Norge i sommar, de religiöst och politiskt betingade hatbrotten öka i Sverige och gatornas våld i London m.fl engelska städer på grund av avgrundsdjupa klyftor, social utslagning och förlorad framtidstro.

…nej, lösningen ligger i orden ”alla skall med”, en äkta solidaritet och då inkluderat, haven, skogarna…ja, planeten vi bebor tillsammans med dem som skapar det vi lever av!

Tittar leende på ”oppositionen” och viskar, ta inte ett enda steg ytterligare åt höger, börja jobba med det nödvändiga motståndet till pågående vanvett istället!

Skrik för fan, så ni överröstar den okunnighet som skriker högst just nu, nämligen marknadsliberalismens neurotiska egoister och börja jobba för en grön socialism!

 

 

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till När kapitalismen kräver solidaritet!

 1. HEMIMAMMA skriver:

  Tänk om vi kunde tvinga på dem en Arrami-kostym i stället för Armani-kostymen?
  😉

  Hemikram

 2. arrami54 skriver:

  …en ”Arrami-kostym”? Sådana finns inte, Arramistilen bygger på slitstarka kvalitets kavajer av tweed som håller i många år, lika slitstarka jeans och övriga kläder producerade med minimal ekologisk skadeverkan och via en rättvisemärkt produktionskedja där alla rättvist tjänar sin del.
  …men Arrami-kostymen kommer! 😉

  Kram.

 3. Britta skriver:

  Arrami-kostymen:-) Måste bli en bästsäljare! Ja, man inser ju hur klok man var som röstade nej till EMU. Vad är det som händer i världen? Det finns ingen rättvisa, få ideal och själv gör jag ingenting för att hjälpa. Jag tror det ligger mycket i det du skriver här ovan om att framtidstron för många är förlorad och vad finns det då kvar annat än frustration. Vi människor har blivit kallare, tappat lite av medmänskligheten.

  Hoppas i alla fall att du har det bra och mår bra. Kram!

 4. arrami54 skriver:

  Hej där och GRATTIS igen! Kul att du fick så fina dagar och jag skall lyssna på ”Jag ringer dig ibland…”, laddade ner programmet och lyssnar i natt när jag målar. 😉
  Vi får hoppas någon tillverkar den ekologiskt hållbara och rättvisa ”Arrami-kostymen” en dag! 🙂
  Ja du, ser med glädje tillbaka på den tid när jag aktivt och dagligen postade debattartiklar kring EMU till nästan landets alla dagstidningar…och vi lyckades stoppa en svensk anslutning till EMU:s sista steg. Det skall vi vara glada för idag!

  Vi vet alla hur verkligheten ser ut och de hot som i dag hänger över vår ”civilisation”, det är inte konstigt att rädslan och klyftorna får många att tappa hoppet, framtidstron.
  Men jag tror medmänskligheten lever starkt och vi lyckas vända den negativa trenden…en dag!

  Allt är bra här och jag hoppas du mår bättre än gott!
  Kram. 😉

 5. Britta skriver:

  Det var ett sånt starkt program. All smärta, alla kränkningar, allt lyftes fram i programmet. Smärtan, sorgen och det som inte kan lämnas bakom utan alltid måste minnas, pratas och skrivas om.

  Är du på Facebook?

 6. arrami54 skriver:

  Programmet/intervjun berörde och det är som du säger, den smärtan lämnar sår som aldrig läker och inte ens vi övriga får någonsin glömma…

  Nej, jag lade ner Facebook för ca två år sedan, sidan ”äter tid” som jag inte tycker mig ha…det räcker med bloggen! 😉

 7. Kent Karlsson skriver:

  Är det någon som tror att kravallerna i London skulle ske om inte arbetslösheten varit så hög och klyftorna så avgrundsdjupa?

  Kalla det kapitalism/nyliberalism eller vad ni vill men det nuvarande ekonomiska system som vi nu har globalt där ”marknaden” hela tiden skall tillfredsställas och människorna längst ner på samhällsstegen är de som skall ”betala” för att hålla ”marknaden” på gott humör genom nedskärningar så kommer klyftorna i samhället att öka och motsättningarna mellan de som inget har och de som har allt och mer därtill att accelerera i samma takt!
  Så länge denna ”marknad” tillåts att ha makten över politikerna och deras beslut istället för tvärtom kommer vi att ha instabila samhällen där missnöjet hela tiden kommer att ligga och pyra under ytan och allt som behövs är en tändande gnista så blossar elden upp!

  Klyftorna ökar nu även i Sverige under nuvarande regering! Sjuka kastas ut ur sjukförsäkringen och blir hänvisade till socialbidrag efter att deras bostad och andra tillgångar mätts ut av Kronofogden! Arbetslösa blir ”förvisade” till Fas3 till nästan ingen ekonomisk ersättning alls men anordnaren får 5000:-/mån.per Fas3 deltagare av skttemedel! Rösterna från Svenskt näringsliv och även från regeringshåll blir allt högre för att lägstalönerna måste sänkas ytterligar och att arbetslagstiftningen måste försämras mera än vad nuvarande regering redan gjort!
  Arbetslösheten är hög, speciellt ungdomsarbetslösheten!

  Alla ingredienser som behövs för att det som nu sker på Londons gator också skall ske i Sverige finns här, allt som behövs är en tändande gnista!

 8. arrami54 skriver:

  Kravallerna i London och övriga engelska städer handlade delvis om ilska över polisens dödsskjutning av Mark Duggan. Det var ju inte första gången – när man tittar på siffrorna för antal döda i polisförvar (minst 333 sedan 1998 och inte en enda fällande dom mot någon polisman för något av dödsfallen), då framstår det för många, och helt rimligt, som om IPCC (the Independent Police Complaint Commission, ett organ som tar emot och reder ut klagomål mot polisen av mer allvarlig karaktär) …och domstolarna skyddar polisen snarare än folket.
  Lägg ihop den här förståeliga misstänksamheten och bitterheten mot polisen, byggd på erfarenhet och minne, med hög fattigdom och stor arbetslöshet och skälet till att människor drar ut på gatorna framstår klart och tydligt. Haringey, valkretsen som Tottenham ligger i, har den fjärde högsta barnfattigdomen i London och en arbetslöshetssiffra på 8,8 procent, dubbelt så högt som rikssnittet, med ett ledigt jobb på 54 sökande i valkretsen.
  Bilden ÄR den du ger, + reaktioner mot polisen + bristande framtidshopp.
  Kapitalismen eller marknadsliberalismen ökar ständigt klyftorna och vi lär få se fler negativa effekter kommande månader.

Kommentarsfältet är stängt.