Vidrigt SJ, fullständigt vidrigt!

…antar det blir röda avgångar ett tag, röda av skammens rodnad? För jag hoppas verkligen ni skäms!

Att avvisa en elva år gammal flicka på detta vis borde vara brottsligt och man undrar lite allmänt hur SJ utbildar sin personal?

Förhoppningsvis hittas flickan utan att hon tagit skada och förhoppningsvis händer någonting liknande aldrig igen!

…slutligen kan jag inte släppa tanken att det spelat roll att flickan uppenbarligen inte var svensk och enligt signalementet: ”mörkhyad med svart hår” !

Men jag har förhoppningsvis läst för många vidriga rasistiska och invandrarfientliga inlägg, kommentarer den senaste tiden och blivit negativt påverkad…men förtroendet för SJ, det försvann!

…har resan mot ett bättre SJ ens börjat?

 

 

PS: Flickan är i säkerhet! Inte tack vare SJ utan via en varm, medmänsklig äldre dam (enligt DN) och jag sänder en varm kram till denna kvinna som uppvisade allt det som en del av SJ:s personal saknar…nämligen ansvar, värme, förnuft och känsla! DS.

 

 

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

22 kommentarer till Vidrigt SJ, fullständigt vidrigt!

 1. olis skriver:

  elak liten människa den här kontrollanten som släppte ut henne.

 2. arrami54 skriver:

  …elak, enfaldig och helt tanklös…kanske? Frågar mig om barn är säkra på SJ:s tåg, eller om det alltid måste vara två vuxna med dem?

 3. mac skriver:

  Varför är jag inte förvånad..? Giriga SJ har drillat sin personal så hårt i att vara kostnadseffektiv att de börjat slänga barn av tåget om de inte omedelbart kan visa upp sin biljett.

 4. arrami54 skriver:

  …nog så sant! Personligen har jag alltid blivit perfekt bemött, tiderna har hållits m.m….men detta är oförlåtligt och tog bort tilliten till SJ rejält!

 5. Myggsväljaren skriver:

  Det gäller att ta med sig sitt barn om man behöver gå på tågtoaletten annars vet man inte hur det går.

 6. arrami54 skriver:

  …eller så får SJ ta fram små halsband med en bricka med texten:
  ”Är på hemlighuset, var snäll och kasta inte av det lilla ”buset !””

  Man får vara glad att allt gick väl och att Sverige visade sitt vänliga ansikte, i form av den ”äldre damen”…en eloge till henne!

 7. HEMIMAMMA skriver:

  Hon borde få medalj – av Stoltenberg kanske för Reinfeldt har nog inte empatin att se det stora i den gärningen =0)

  Och vi får nog bara ”drömma” om ett bättre SJ för verklighet blir det inte av det. Det kostar pengar och det får det inte kosta för Alliansen.

  Hemikram

 8. arrami54 skriver:

  …Reinfeldt sommar-sover nog i sitt ombonade moderata ide (sommardvala), inte bryr han sig om barn och andra ”tärande” individer!
  Mest skrämmande är faktiskt att se vardagsrasismens fula tryne i en mängd kommentarer som utpekar invandrare som varande konstanta fripassagerare och bluffmakare…

  Kram.
  😉

 9. kickie skriver:

  Det var då för väl att det slutade lyckligt o detta tack vare den snälla damen. Visserligen bad ansv på SJ om ursäkt men sån´t här ska inte behöva hända alls.

  Ha de gött vännen o många goa varma kramizar!

 10. arrami54 skriver:

  …exakt, detta får bara inte hända ett barn som åker med SJ!

  Kram.

 11. Det är inte först gången, en döv tjej med en barnvagn blev utslängd i tron på att han hade falska handlingar från försäkringskaassan…bara för att hon är svart. Med en utmärkt svenska och levt sen hon var liten i sverige…man bad om ursäkt til sist…sen dess har hon inte litat på tågkonduktören längre i alla tågresor. Det har aldrig varit lätt för mina döva vänner som fått en dålig gehör av folk som jobbar med kommunikation, som t ex konduktören i brist på empati och förståelse för henne….vissa kan teckenspråk men det gör inte alla. och det är inte så konstigt…sveriges döva består bara 1 promille av befolkning därför syns vi inte.
  Men att slänga ut ett barn från tåget är väl att ta i, konduktören har ingen förståelse för barnet och kunde inte tala ut pga rädsla och instängdhet Men att slänga ut en 11 åring på station i Kumla. Jag blir så förbannad , tack vare kvinnan som tog hand om henne.,..Dagens ros till henne.

 12. Skyll inte på SJ, utan skyll på konduktören…Det är lätt att peka ut en syndabock. Det kunde ha hänt vilket företag som helst.

 13. arrami54 skriver:

  Jag har förstått att det är relativt vanligt att SJ:s personal behandlar folk illa och SJ behöver se över sin relation till kunderna och vara tydligare mot personalen om hur barn bör behandlas.
  Håller med dig och ger också en virtuell ros till kvinnan som hjälpte den 11:åriga flickan! 😉

 14. arrami54 skriver:

  SJ har huvudansvaret för hur deras personal behandlar sina kunder, det kommer de aldrig ifrån, även om ansvaret även ligger hos den enskilde, konduktören i detta fall!
  Att denna konduktör är olämplig tror jag vi är helt överens om, man behandlar INTE ett barn så!

 15. Textförstoringen presenteras av: Publicerad 12:09 Uppdaterad 12:25 .Textstorlek 1 2 3 .Tipsa Skriv ut ..Utpekad konduktör får stöd
  Fackförbundet SEKO kallar SJ:s agerade för populistiskt i samband med gårdagens rapportering när en 11-årig flicka ”slängts av” ett tåg.

  Kritiken bygger på att SJ pekade ut en enskild tågmästare som ansvarig, enligt Erik Johannesson, ordförande för SEKO:s förhandlingsorganisation.
  – De ägnar sig nu åt att leta en syndabock och lägger allt ansvar på en enskild anställd utan att ha alla fakta på bordet, säger han i ett pressmeddelande.
  Det policydokument som personalen på SJ ska använda sig av i liknande situationer lades under gårdagen ut på SJ:s intranät. På SEKO menar man att de aldrig tidigare sett dokumentet. Det har heller inte flera av SJ:s anställda, som fackförbundet varit i kontakt med.

  Efterhandskonstruktion av SJ
  – Vår uppfattning är att SJ nu gör en efterhandskonstruktion för att rädda företagsledningens ansikte och kunna skylla på en enskild anställd, säger Johannesson i pressmeddelandet.
  SEKO uppmanar sina medlemmar att ta kontakt med polisen när liknande situationer sker i framtiden.
  – Annars riskerar det att bli fel och vi vill inte att våra medlemmar ska bli uthängda på det här sättet fler gånger, säger Lennart Jansson, arbetsmiljösamordnare i SEKO:s förhandlingsorganisation inom SJ.

  Christer Lindh

 16. ja just det…..hmmmm ……………….

 17. arrami54 skriver:

  SJ som företag och all dess personal har givetvis ett ansvar!

 18. jo du, det är inte första gången det händer…SJ måste skärpa sig….för det finns en lång lista över det.

 19. arrami54 skriver:

  De lär tvingas skärpa upp sig nu! 😉

 20. arrami54 skriver:

  ”Ove” …din kommentar med ”information” från det främlingsfientliga PI publiceras inte, varför förstår du om du läser detta:
  https://varghjarta.wordpress.com/2011/08/03/under-dodsangelns-vingar/

  Vill du debattera/ ”tala” utan att sprida rasistisk sörja är du välkommen, men vill du sprida den typ av rasistiskt betonat skvaller som ”Politiskt Inkorrekt” gör, får du hålla dig till SD-bloggar och är inte välkommen här.
  Det har publicerats bilder på den ”11 åriga flickan” som styrker att hon inte kan vara mycket äldre och det PI skriver andas som vanligt rasism.

 21. ja ser man på , du svalde lögnerna om 11-åringen. Pk, så klart. eller hur?..mer finns inget att tillägga om. hasta la vista hakkepelitta perkele…host host vafan var det? vargtimmens blogg består av ,,,moahahahahahahahaha. ´lyssna på hånskrattet, du hör väl inte illa va? Jag blev nästan lurad tills jag fick nys om det. Visst , det känns snopet. Men fortsätt och tro på pk och lögnerna hur mycket du vill. vissa fakta kan vara bitande hårt pga sanningen.
  Jag träffade honom ”turken” igår som snackade skit om min fd assyriska hustru assyriska folkslag. om det tog du bort, Jag ville inte hälsa honom, så jag vände bort mig från fanskapet för han har aldrig bett om ursäkt.. Tja är du nöjd nu?

 22. arrami54 skriver:

  😉 …vilket underbart språk, så fantastiskt välformulerat, var har du lärt dig det, på SD-möten? Oerhört intelligenta analyser som ligger i förkortningen ”Pk”, eller hur? Det räcker med att ”slänga ur sig” att åsiktsmotståndaren är ” PK”, sedan har man vunnit… och sanningen hittar du i sajten Pueril Intolerans (Politiskt Inkorrekt) och sedan vet du allt och blir polis/åklagare/domstol i ett och kastar allt vanligt normalt hyfs, rättssäkerhet och fakta, i soporna, verkligen intressant att läsa dig, verkligen… 😉
  Det säger också en hel del att du alltid benämner individer efter ursprungsland …här ovan är det inte individer med namn, nej det är som alltid ”turken”, ”assyriskan” och jag inser att du inte har en aning om vad detta berättar om dig!
  Jag skulle vara oerhört tacksam om du höll dig till sajten Politiskt Inkorrekt och slutade kommentera här (så slipper jag jobbet med att kasta dina kommentarer i papperskorgen, det är sju redan idag och det lär väl bli fler?)
  Jag vet att du anser muslimer (islamister), romer, med flera invandrare vara ”djur” så du behöver inte upprepa din människosyn:”Ont ska bekämpas med alla medel. Och du kallar dem för människor, de är djur i mina ögon.” , du skrev det under detta inlägg: https://varghjarta.wordpress.com/2011/08/02/det-kom-en-typisk-sd-kommentar/
  Tror du är typexemplet på varför människor tappar tilltron till människor, så ja, jag är nöjd nu!

Kommentarsfältet är stängt.