USA är en död demokrati…

…och de rikas diktatur. Skattehöjningar och fördelningspolitik är en dödssynd i detta land, under ”GUD” och ”Tea Party”-kapitalismen skall de svagaste betala:

New York. Välståndsklyftan mellan vita och minoriteter i USA ökar, eftersom den ekonomiska krisen drabbat icke-vita hushåll hårdast.

Medianvälståndet i vita hushåll är 20 gånger högre än i svarta hushåll och 18 gånger högre än i latinamerikanska hushåll, enligt Pew Research Centers analys av nyligen släppt regeringsstatistik från 2009.

Det är den största välståndsklyftan som uppmätts sedan uppgifterna för första gången samlades in för 25 år sedan.

TT-Reuters”


Landets 15000 rikaste familjer lyckades dubblera sina inkomster under Georgs W Bush, samtidigt som medelklassen blev fattigare. Just nu faller lönerna om man justerar för inflationen. Samtidigt har Bank of America inte betalat en dollar i skatt de senaste två åren. Som avtalet rapporterades se ut i går verkar den rika eliten kunna andas ut. De kommer inte behöva ta något ansvar.

Barack Obama såg i går ut att ha kompromissat bort i princip allt som vanliga demokrater går upp på morgonen och kämpar för. ”

…skriver bl.a. Katrine Kielos i Aftonbladets ledare i dag och nog är den ”vanlige” demokraten” kapitalets och finansmarknadens gisslan. Hur de återkommande bedrägerierna genomförs berättas bl.a. i filmen ”Inside job”.

Svaret står tydligt och att de ansvariga fortfarande besitter samma positioner, samma makt över ”demokratin ” är minst sagt skrämmande.

Att skuld-taket höjs från 14 300 miljarder dollar till minst 16 400 miljarder dollar, löser ingenting och de fattigaste/svagaste i USA, i Europa och världen i övrigt, lär få betala hela notan i slutänden…det är sådan den är kapitalismen, liksom här i Sverige där också klyftorna ökar…det är nog sant att ”saliga äro de enfaldiga” ty de skall trivas under förnöjt leende som fattiga slavar i beundran över de rikas bedrägeri…

…och Obamas fiasko är totalt!


Kapitalismens skuldmonster lär sluka många och vems är felet? (SD:s herr Åkesson vet nog! 😉 ).

 

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till USA är en död demokrati…

 1. Lasse skriver:

  Skattehöjningar är aldrig svaret!

 2. HEMIMAMMA skriver:

  Klockren hemitumme!

  Hemikram och delat på Fejjan!

 3. Hejsan !
  Om Moderaterna får bestämma går vi snart samma väg som USA, huga jag blir rädd !
  Hoppas det är bra med dig !

  Kram

 4. arrami54 skriver:

  Jo, skattehöjningar är delvis svaret, progressiv skatt och en aggressiv sådan, likaså ”gröna” skatter för att styra världen mot en ekologisk hållbarhet, men det finns givetvis fler ”verktyg”…som att minimera kostnaderna staterna betalar för militär rustning, för krigen, o.s.v.
  Du låter som en svensk variant av ”Tea Party”-rörelsen och omhuldar tydligen ett ekonomiskt system med minimerad välfärd och mer ”skuld” för att som politikerna i USA ge sken av att systemet fungerar.
  …men mänskligheten är duktig på att skjuta problemen framför sig och ”hoppas”! 😉

 5. arrami54 skriver:

  Tack och kram! 😉

 6. arrami54 skriver:

  …jo, de är ju små ”copycats” som blickar västerut mot ”moderstaten”! 😉

  Allt väl här, hoppas du mår bättre än bra!
  Kram.
  😉

Kommentarsfältet är stängt.