Vem skär halsen av ”fredsduvan” nästa gång?

 

Vi måste erkänna islamofobi som rasism, som en farlig rasism och våga se att hatet i dag vandrat in i vår riksdag!

 

”Likheter mellan Breivik och SD

Anders Behring Breiviks ”manifest” är fullt av hat mot islam.

”Islamiseringen” hotar den västerländska kulturen och ”kolonialiserar” Europa.

Svenskar beskrivs som ett folk som håller på att reduceras till en av flera etniska grupper.

Han beskriver flera svenska politikers ”undfallenhet” gentemot islam och förutspår Sveriges snara undergång.

Kapitlet om Sverige, liksom flera andra antiislamiska texter i manifestet, är skrivet av pseudonymen Fjordman.

Sverigedemokraternas internationella sekreterare Kent Ekeroth har på sin blogg länkat just till denne Fjordman.

På samma blogg har han ett flertal texter där han varnar för ”islamiseringen” i Sverige och att vi nedgraderar ”vår civilisation och vårt kulturella självförtroende, till förmån för den muslimska ideologin”.

Partiledaren Jimmie Åkesson har beskrivit den muslimska invandringen som det största hotet sedan andra världskriget.

Lokalpolitikern Erik Hellsborn skrev på sin blogg att han inte känner någon som helst skam eller skuld över att han och Anders Behring Breivik delar den nationalistiska ideologin.” …källa: DN.

 

”– Den högerextrema miljön är mycket större i Sverige än i Norge. Hade du frågat mig för två månader sedan, vilket land som det här skulle kunna inträffa i hade jag inte sagt Norge, säger forskaren Magnus Norell på Totalförsvarets forskningsinstitut (FOI).

Wilhelm Agrell varnar också för den svårgreppbara miljön.

– Det finns grupperingar men hur stora de är vet ingen. Det är en typ av individer som får sin näring via internet och triggar varandra. Men det är oerhört svårt att veta vilka som är harmlösa, vilka som lever ut sitt hat på nätet och vilka som är verkligt farliga, säger Wilhelm Agrell.

Den europeiska polisorganisationen Europol, med säte i Haag, organiserar nu en specialstyrka för att hjälpa till med att kartlägga icke-islamistiska hot i Skandinavien, enligt Financial Times. Gruppen, där över 50 experter ska ingå, hoppas kunna bistå Norge under den kommande veckan och även bli till hjälp för Danmark, Finland och Sverige.

Attackerna i USA för snart tio år sedan, den 11 september, gjorde att fokus flyttades över till islamistiska terrorhot. Men Europol varnar för att högerextremister i dagsläget är mycket aktiva inom sociala nätverk på internet och försöker värva unga.” …skriver DN.

Vi skall inte överdriva riskerna, men ej heller förringa dem…och vem vill att det händer igen?

 

Annonser
Det här inlägget postades i Min syn på SD!. Bokmärk permalänken.

14 kommentarer till Vem skär halsen av ”fredsduvan” nästa gång?

 1. Elving skriver:

  Då Islam inte är en ras så kan man inte heller definiera ”islamofobi” som rasism.

  Såpass med i matchen måste man vara.

  Ingen tjänar på att vi rör ihop olika begrepp.

 2. arrami54 skriver:

  Du har hört uttrycket: Kulturrasism…vilket betyder att hata, ogilla eller ha fördomar mot/om hela kulturer. Historiskt sett användes rasbegreppet ofta om hela kulturer, bland annat kunde man tala om ”den svenska rasen”. Kulturrasism innebär en essentiell (väsentlig) syn på kulturer. Kulturrasisten söker tillskriva en kultur vissa (negativa) värden. Dessa ställs ibland även mot den egna kulturen, som sägs sakna dessa värden.
  …så jodå, jag är med i matchen! (Är du?)
  Ingen kan förneka att ”islamofobi” är likställt med begreppet ”kulturrasism”!

 3. Elving skriver:

  Ordet ”kulturrasism” är en ohederlig och nypåfunnen konstruktion av människor vars intentioner att styra debatten är lömska.

  Liksom påståendet att islamofobi är rasism, så är uttrycket ”kulturrasism” en självmotsägelse och ett sätt att vilja styra debatten dit man vill när argumenten inte räcker till …

  Man kan, per definition, inte vara rasist gentemot en kultur – då kultur inte är en ras.

  Båda dessa uttryck är eminenta exempel på hur man grumlar debatten istället för att klargöra den.

  Men visst kan FEL bli ”rätt” bara man är tillräckligt många inom en grupp som omfamnar påhittet!

  Sådana exempel är ju historien faktiskt full av …

  Men vem har tjänat på det?

 4. Elving skriver:

  Finns det någon annan rasism än ”farlig” rasism, förresten?

  😉

 5. Elving skriver:

  Märk väl att jag på intet sätt menar att islamofobi är ofarligt eller positivt på något sätt.
  Jag ogillar bara när man inte kallar en ”spade” för en ”spade” …

  Det ställer till saker och ting och gör det ännu svårare att komma tillrätta med problemen.

  Det underlättar inte på något sätt.

  Tvärtom.

  Det blir som att ha en konflikt eller diskussion med någon som blandar ihop saker och ting.

  Väldigt svårt att reda ut och komma tillrätta med, helt enkelt …

  Genom att göra så underlättar man inte.

  Och det tycker jag är fel och omdömeslöst.

  Bästa sättet att komma tillrätta med problem är att vara klar och tydlig och se saker och ting för vad de ÄR – inte för vad man VILL att de skall vara av olika personliga känslomässiga skäl.

  Det bara rör till, grumlar och komplicerar saker och ting ytterligare.

  Jag är nog inte den ende med erfarenheten att missförstånd och känslomässiga villovägar bara leder till att man blir ändå mer ovänner och hamnar ändå längre från varandra …

 6. arrami54 skriver:

  Ordkonstruktionen ”kulturrasism” är inte på något vis ohederlig och lömsk, den är enbart tillkommen för att underlätta definitionerna på rasismens vägval. Den gamla ”rasbiologiska” tanken är stendöd och lika negativt stigmatiserad som begreppet pedofili och det med all rätt. Detta innebär att de främlingsfientliga/rasistiska grupperingarna och individerna frångått tanken om ”ras” eftersom det är så kontroversiellt och har istället medvetet valt att inrikta sig på att somliga kulturer är sämre än vår och därför skall ”tvättas bort” ur samhället (en effekt av denna ”tvättning” såg vi i Norge!).
  Rasisterna har gjort ett retoriskt vägval, bytt bort det gamla rasbiologiska begreppet och inriktat sig på ”sämre kulturer”…för att förtydliga detta är ordet ”kulturrasism” varken lögnaktigt, lömskt, ohederligt utan tvärtom tydligt och sanningsenligt!
  Det är ingen självmotsägelse att slå ihop de två komplexa begreppen ”kultur” och ”rasism” i ett ord, eftersom detta ord tydliggör vad de omnämnda främlingsfientliga och ”islamofobiska” grupperingarna på högerkanten sysslar med.

 7. fgggmf skriver:

  Ordet kulturrasim, må vara korrekt eller felaktigt.

  Vi fattar ändå vad det handlar om, är inte det mycket viktigare?

  😉

 8. arrami54 skriver:

  …;-)… ja, den rasbiologiska verksamhet man sysslar med inom husdjursaveln, som t.ex. hundaveln är väl inte direkt farlig, även om aveln kan ge farliga hundar…att aveln ibland ger ”skador” hos djuren lider väl inte vi av i meningen att det är en ”farlig rasism”, denna avel är väl främst ibland direkt dum?
  Sen ser jag lite roat hur t.ex. Svenska Kennelklubben ibland för fram en i mitt tycke renodlat rasistisk inställning som är lika dum som den mänskliga rasbiologins argumentation i debatten om rashundar kontra blandraser…men visst, denna ”rasism” är väl inte direkt farlig, annat än för våra husdjur som hundar och katter! 😉

 9. arrami54 skriver:

  😉 …exakt! Förståelse (om man når dit!) är grunden för insikt och kunskap…
  …men förstår man inte, ja, då är man nog inte med i matchen! 😉
  Men man skall ha förståelse för en del individers problem med förståelsen, alla kryper vi (eller hasar fram) innan vi kan gå!

  Hoppas din semester är skön och att allt är väl! Kul att ”se” dig här! 😉

 10. arrami54 skriver:

  …jo, definitioner och ordbildningar kan ibland vara otydliga, men jag ser ordkonstruktionen ”kulturrasism” som tydlig och lättförståelig (se svaret ovan) och ovänner skall man inte behöva bli bara för att man läser och lägger olika betydelse i ord …förklarar man bara först vad ordet betyder och hur man ser saken så brukar förståelse uppstå! 😉
  …och du vet sak och person är två helt olika saker.

  Att inte gilla (respektera) en åsikt är inte detsamma som att man inte respekterar personens rätt att ha en åsikt och en specifik åsikt säger lite väl lite om individen…ingen grund för att döma liksom! 😉

 11. N/N skriver:

  Nej, förståelsen är inte det viktigaste.

  Att använda begrepp som kulturrasism, eller att kalla hat mot religioner för rasism är direkt felaktigt, och värre än är att man försöker diskreditera opponenten genom att smutskasta dennes karaktär. Man blandar ihop personens ståndpunkt med en ståndpunkt man sedan tidigare vet är avskydd och kan därmed låta opponenten svärtas ner av något den inte tillhör. Detta är ett tämligen vanligt argumentationsfel som folk låter sig förföras med allt för ofta.

  Se för vidare läsning:
  http://sv.wikipedia.org/wiki/Guilt_by_association

 12. arrami54 skriver:

  Kultur i samhällsvetenskaplig betydelse (socialt överförda levnadsmönster, normer, värderingar) är den främsta (och ibland den enda) komponent som utgör skillnader i etnicitet och när en grupp, t.ex. muslimer generellt ses av andra som varande en ”sämre kultur”, en ”sämre sort” och som herr Åkesson generellt beskrev gruppen, som ”det största hotet sedan andra världskriget”, då handlar det om kulturrasism, ingenting annat!
  …jag ler av häpen uppgivenhet inför orden du skrev: ”Nej, förståelsen är inte det viktigaste”.
  Att äga förståelse, synonymt med insikt, är att ha kunskap, en uppnådd och djupare förståelse av orsaker, dvs. kunskapen är grundad på förståelse av orsakssammanhang…och detta skulle inte vara viktigt?
  😉
  …ursäkta, men nu är du nog ”ute och seglar!”

 13. fgggmf skriver:

  Ganska roligt och skrämmande att läsa ”Nej, förståelsen är inte det viktigaste.”.

  Tror at N/N (No use/No name) tycker att det viktigaste är att ha rätt 😉

  Du måste ha menat snedseglare, riktig segling kräver kunskap och framförallt mod 😉

  Den riktiga semestern börjar på lördag, då blir det Arboga för en vecka följt att Mallis och Cypern

 14. arrami54 skriver:

  …orden ”No use/No name” skrev var mest skrämmande även om dumheten också har sin komik! 😉
  Jo, jag menade ”snedseglare”, och vist krävs det både kunskap och mod för att segla i livets ibland rejält stormande hav!

  …önskar en god semester, Cypern är en skön plats och med höga chanser till sol! 😉

Kommentarsfältet är stängt.