…om de som håller hatet levande!

 

Tidningen Expo skriver att: ”Anders Breivik som gripits för massakern i Norge är medlem på en svensk nazistiskt internetforum. Ett forum där det vurmats för politiskt terrorism och uppmanats till sprängningar mot regeringsbyggnader.”

Artikeln är intressant och blir speciellt så när man tar sig lite tid att läsa vad som skrivs på detta forum och andra s.k. svenska nationalisters bloggar. Jag hittade t.ex. ett inlägg om att nazisten Rudolf Hess grav flyttades p.g.a. att myndigheterna tröttnade på och fick nog av den stora mängden nynazister som ständigt vallfärdade till gravplatsen. I forumet sörjer man att man inte längre kan vallfärda dit och i detta nynazistiska och ”nationella” forum hittade jag följande uppmaning från signaturen ”Fosterlandsvakt”, jag citerar:

Jag kan inte annat säga än att jag klämde fram några tårar när jag läste det här… Inte ens i döden fick han sin frihet :'(.
Ifall någon råkar ha full urinblåsa får denne gärna besöka Olof Palme eller Anna Linds grav, då kan vi i alla fall fira att dessa landsförrädare fick de slut de förtjänade.”

Det hat som fick Anders Breivik att attackera de socialdemokratiska ungdomarna på Utöya florerar friskt bland skribenterna på detta nationalistiska forum och även på Sverigedemokraten Kent Ekeroths blogg hittar jag liknande nationalistiska uppmaningar och hot:

Glappkäftarna kan lika gärna hålla sig härifrån. Även om dom och det kan ju inte jag veta är just landsförrädare så är dom definitivt medlöpare och även medlöparna kan räkna med att en dag ställas till svars för sina gärningar angående Sveriges totala sammanbrott.”

”Nordisk lanserades 2007 och blev snabbt en succé bland så kallade ”nationella” i Sverige. Forumet har i dag drygt 22 000 medlemmar – och en av dem var Anders Breivik. Bland forumet medlemmar finnar man allt från Sverigedemokratiska riksdagsledamöter till ledande nazister. Det som förenar medlemmarna är en kritisk hållning till den rådande flyktingpolitiken och invandringen.”

…jag förutsätter att svensk säkerhetspolis och polis, håller denna grupp under noggrann uppsikt, risken att nya nationalistiska dårar, av den typ som genomförde sin hat-attack i Norge, dyker upp även här i Sverige är överhängande och tillika är risken för ”copycats” nu stor!

…och det torde bli alltmer tydligt att SD:s representation i Sveriges riksdag ÄR en nationell skam! Yttranden som detta: ”i ett norskt Norge hade denna tragedi aldrig skett”, från SD-politiker borde säga allt!


…och ni som håller hatet levande, minns att ni bara föder sorg, vrede och mer hat….

 

 

 

Detta inlägg publicerades i Min syn på SD!. Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till …om de som håller hatet levande!

 1. Jan Sorensen skriver:

  ”…och ni som håller hatet levande, minns att ni bara föder sorg, vrede och mer hat….”
  Vem ger oss grunden till hat?
  Vem överfaller oskyldiga dagligen?
  Vem har klivit upp i toppen hos drog-gängen (De som säljer drogerna)?
  Vem utpressar normala människor?
  Vem våldtar mest kvinnor i Sverige?
  Jag kan forsättam med frågan ”Vem”… men utan resultat..
  Någon som läser detta, kan nog lista ut varför, det finns ett utbrett ”hat” just nu. Så vem är altså de som håller hatet levande?
  Jag kan lova er att det är inte jag…(ikke nazist)

 2. arrami54 skriver:

  …frågan om ”vem” går till herr Åkesson och svaret blir nästan exakt det som Norges våldsamma ”Tempelriddare” hade levererat:
  ”Allt detta är i dag en del av den svenska verkligheten. Frågan är hur det ser det ut om ytterligare några decennier, när den muslimska befolkningen, om nuvarande takt håller i sig, har flerdubblats i storlek och många av Europas större städer, inklusive Malmö, med största sannolikhet har en muslimsk majoritet.
  Den mångkulturella samhällseliten ser kanske denna framtid som en färgglad intressant förändring av ett Sverige och Europa som man allt som oftast förnekar ens någonsin har varit ”svenskt” eller ”europeiskt”.
  Som sverigedemokrat ser jag detta som vårt största utländska hot sedan andra världskriget och jag lovar att göra allt som står i min makt för att vända trenden när vi går till val nästa år.”

  Hela texten läser du här: http://www.aftonbladet.se/debatt/debattamnen/politik/article12049791.ab
  …och inser du inte att jag ger SD en retorisk pik, så läs detta:
  http://jinge.se/politik/jimmie-akesson-vill-radda-sverige-sager-han.htm

  PS: Och du: Altså stavas med två l = alltså, och ikke stavas såhär: icke. (så lärde du dig det, att inte hata muslimer som grupp lär du dig dock nog icke!) DS.

 3. Illwill skriver:

  Varför kan ni (PK:iter) aldrig förstå vad som sägs? Islam är en politisk ideologi, en riktigt motbjudande sådan. Det är även en religion, precis lika motbjudande som de två andra semitiska religionerna.

  Sverigedemokraterna är emot islam, våld och förtryck…de är inte emot muslimer. Du förstår antagligen inte att det är en skillnad där, för ni PK:iter har er tro och vägrar att öppna ögonen.

  Anders Breiviks handlingar är ett resultat av det mångkriminella helvete som socialister skapat och hans grundtankar är logiska och intelligenta…problemet är att han är psykiskt sjuk och inte har någon gräns. De allra flesta har väldigt klara gränser. Det är en sak att kritisera massinvandring av kriminella analfabeter från världens sämsta länder och allt våld, alla kostnader och allt ont de för med sig…det är en HELT annan sak att gå runt och avrätta barn. Du förstår det, va? Du klarar av att lista ut att det finns en sådan skillnad? Oavsett om du gör det eller inte så finns det många som gör det. Anders Breivik har rätt i många av de saker han skriver, att han är en psykopat och har begått förskräckliga brott förändrar inte det. Han gick alldeles för långt…otroligt mycket för långt.

  Om vi då ser till Sverige så kommer vi under 2011 behöva betala runt 350 miljarder kronor för ”mångkulturen”, ett par-tre tusen svenska tjejer kommer bli våldtagna av icke-svenskar, tiotusentals ungdomar kommer bli misshandlade/rånade/bespottade av icke-svenskar och det är sådant som skapar personer som Anders Breivik. Sverigedemokraterna är det enda större parti i Sverige som vill lösa problemet på ett fredligt sätt, 7-klövern vägrar ens acceptera att det finns något problem. Det Anders Breivik gjorde har ingen ursäkt, det finns ingenting som kan rättfärdiga det…men det finns en orsak, en förklaring. Mångkultur har aldrig fungerat i världshistorien, inte i något land. Någon mindre intelligent skulle säkert försöka använda USA för att bevisa motsatsen, men USA är ett av världens mest segregerade länder och någon egentlig mångkultur finns inte dels pga det och dels pga av att alla i USA blir amerikaner, de behåller inte sina gamla kulturer. Men visst, det är bättre än hur det fungerar i Sverige där den uppenbart överlägsna kulturen (varför skulle de annars flytta hit?) offras för våldsamma kulturer som inte utvecklats på runt 1400 år.

  P.S: Du inser att personen du rättar med största sannolikhet är dansk, va? Så att rätta hans svenska på ord som är väldigt lika men stavas på olika sätt i de nordiska språken ser rätt korkat ut.

 4. arrami54 skriver:

  Egentligen borde jag varken släppa igenom din kommentar eller besvara svamlet, men jag vill inte göra dig ledsen…
  …;-) …så den här PK:iten låter Aftonbladets ledarskribent Daniel Swedin förklara ditt ”PI:itiska” svammel, varsågod och läs: http://www.aftonbladet.se/ledare/article13376494.ab
  …för läskunnig är du?
  Sen vad det gäller Sverigedemokraternas syn på muslimer så säger herr Åkessons s.k. ”debattartikel” allt, orkar du inte läsa mitt kommentars-svar till ”dansken” ovan så får du en ny länk här: http://www.aftonbladet.se/debatt/debattamnen/politik/article12049791.ab
  Den läskunnige inser att den kraftigt islamofobi-drabbade herr Åkesson t.o.m. är rädd att Sveriges (oftast) sekulariserade muslimer skaffar barn… 😉 …och att du gillar Anders Breiviks ”ideologiska” tankar och kallar dem ”logiska och intelligenta” förvånar mig inte! Att han skulle vara psykiskt sjuk är din diagnos, de som kan ställa diagnos bedömer honom lida av en narcissistisk personlighetsstörning, men du vet kanske bättre, du lyssnar ju på ”PI:itarnas” enorma kunnande! 😉
  Att du avskyr religioner tycks mig lite förvånande, Sverigedemokraterna hyllar väl kristendomen och ”fädernas kyrka” och talet om Islam som en ”politisk ideologi” blir lite skrattretande när det över Europa t.ex. finns ett antal s.k. Kristdemokratiska partier…fast de är nog inte politiska, eller? 😉

  …och vad det gäller mångkulturella tongångar så är nog Sverige mångkulturellt, din nationalistiska kultur och värdegrund är mig lika främmande som Plymouthbrödernas, Jehovas Vittnens och de ”nya Moderaternas”…min livsstil och värdegrund har få kulturella likheter med de tidigare omnämnda (och nej, jag är INTE religiös!) Ursäkta mig, men dina ord om att USA:s befolkning inte är mångkulturell är snarast skrattretande och ger full evidens om din okunnighet!
  Ditt hat mot socialister som avslöjas via orden: ” Anders Breiviks handlingar är ett resultat av det mångkriminella helvete som socialister skapat och hans grundtankar är logiska och intelligenta” får mig att inse att du inte saknar kulturella och psykologiska beröringsgrunder och kärlek till Anders Breivik…han blir nog en omhuldad ”martyr”, eller hur?

  …avslutningsvis, jag skulle uppskatta om du INTE kommenterade här igen! Ursäkta min provokativa ton, men jag tyckte du förtjänat den! 😉

  Kram!

  PS: Trodde det var ett tydligt krav inom Sverigedemokratin (som du omhuldar!) att invandrare skall lära sig svenska? Jag är medveten om att kommentars-skribenten ovan var ”dansk” och jag hade cannabis-fristaden Christianias nationalsång, ” I kan ikke slå os ihjel”, i tankarna när jag gav honom en liten språklektion. Du vet, det är nog inte bara Anders Breivik som använder droger för att bl.a. framstå som ”PI:itiskt” störd och ologiska i sitt hat…? DS.

 5. Pingback: En kommentarsfältshatare som kom ut ur skärmen « ardin.se

 6. arrami54 skriver:

  Snälla ”goa” små SD-sympatisörer och nationalistiska kommentarsfältshatare, skriv inga långa svammel kommentarer här, starta upp era gliaceller (astrocyterna) och aktivera hjärnan för en stunds självkritisk eftertanke och reflektion, men först av allt…läs denna ytterst tänkvärda och kloka länk:
  http://www.naknasanningen.com/erik-hellsborn

  Kram! 🙂

 7. Elving skriver:

  Ja .. vilka är det som håller hatet levande?

  Är det de som vill prata om problemen – eller de som sätter munkavle på folk för att de inte är oreserverat positiva?

  Är ett undertryck av åsikter, tankar, problemställningar och komplikationer – konstruktivt eller destruktivt?

  I mina ögon är det tveklöst – destruktivt och kontraproduktivt.

  Vi måste sluta med att vara så snabba att döma.

  Man är inte rasist för att man är kritisk. Man är inte ett hot mot samhället för att man är muslim.

  Att inte tillåta människor att tänka och tycka högt och öppet leder till ett slutet samhälle som i sin tur skapar grogrunden för rasism, fördomar och motsättningar. Att inte acceptera kritik utifrån olika håll och synvinklar av olika företeelser eller förhållningssätt skadar samhället mer än något annat.

  Det är den totala motsatsen till ett öppet samhälle – och får konsekvenser i enlighet med detta.

  Olika förhållningssätt behöver få mötas. Stötas och blötas gentemot den tvättbräda som demokratin utgör så att det icke gångbara tvättas bort från det moderna och tidsenliga samhälle som gagnar människan.

  Att till 100% garantera att något liknande det som hände i Oslo och på Utöya inte kommer att hända igen – går inte. Oavsett vad vi gör. Människor med galna idéer kommer alltid att finnas. Tyvärr. Men om vi i det långa loppet vill skapa ett samhälle som så gott det går vill undvika eller minimera det samhälleliga undertryck som förr eller senare alltid verkar tendera att ta sig sådana här uttryck förr eller senare så måste vi arbeta för att det skall vara OK att prata om, vara kritisk till och undra över – ALLT.

  DET är ett öppet samhälle. Ett konstruktivt samhälle. Ett samhälle där man belyser olika sidor av saker och företeelser – för människors bästas skull.

  Det är ett ansvarsfullt och människovänligt samhälle vi skall sträva efter. För alla medborgare i landet. Oavsett ursprung. Oavsett religion eller ideologi. Oavsett kultur. Oavsett hudfärg, kön eller ålder.

  Vi måste bestämma oss för att vi skall ha det bra tillsammans i det här landet.

  Sedan skall allting – alla religioner, ideologier och förhållningssätt prövas mot detta enkla mål.

  Och det som inte håller måttet skall tvättas bort på vårt lands demokratiska tvättbräda.

  Huruvida du sedan är muslim, kurd, jude, kristen, svart, vit, röd eller gul – saknar i slutändan betydelse.

  Frågan är vad som är bra för oss alla i landet. Inte vem du är …

  I detta avseendet är jag nationalist.

 8. arrami54 skriver:

  Hatarna är väl främst de som alltid spyr ut sin rasism, kulturrasism, sina fobier, fördomar och fientlighet mot specifika folkgrupper, som mörkhyade invandrare, romer, muslimer för att ta några exempel.
  Hatet bottnar dessutom ofta i fanatisk fundamentalism och har ofta toner av den gamla rasbiologins sjuka människosyn.
  Det handlar sällan om positiv och konstruktiv problemlösning och talet om ”munkavle” faller oftast om man beaktar att yttrandefriheten aldrig är en total frihet utan en frihet under ansvar. Det är t.ex. inte konstruktivt att låta idéer, åsikter, uttryckta tankar som gränsar till ”hets mot folkgrupp” stå oemotsagda.
  Det handlar oftast inte heller om att vara snabb att döma, idéer som bottnar i fascism, nazism, rasism, främlingsfientlighet är tongångar så historiskt gamla att deras ”rynkor” och övriga kännetecken är lätta att känna igen…och hur klokt är det att upprepa ett stort misstag om och om igen?
  Du skriver: ”Man är inte rasist för att man är kritisk.”…givetvis inte, det handlar om HUR man är kritisk!
  Det demokratiska samhället byggs inte via tystnad, det byggs via lagar och överenskommelser som bottnar i mänskliga rättigheter, kunskap m.m. Vår grundlag är ett bra exempel och vi kan t.ex. lyfta fram Regeringsformen som bl.a. säger följande:
  ”2 § Den offentliga makten ska utövas med respekt för alla människors lika värde och för den enskilda människans frihet och värdighet.
  Den enskildes personliga, ekonomiska och kulturella välfärd ska vara grundläggande mål för den offentliga verksamheten. Särskilt ska det allmänna trygga rätten till arbete, bostad och utbildning samt verka för social omsorg och trygghet och för goda förutsättningar för hälsa.
  Det allmänna ska främja en hållbar utveckling som leder till en god miljö för nuvarande och kommande generationer.
  Det allmänna ska verka för att demokratins idéer blir vägledande inom samhällets alla områden samt värna den enskildes privatliv och familjeliv.
  Det allmänna ska verka för att alla människor ska kunna uppnå delaktighet och jämlikhet i samhället och för att barns rätt tas till vara. Det allmänna ska motverka diskriminering av människor på grund av kön, hudfärg, nationellt eller etniskt ursprung, språklig eller religiös tillhörighet, funktionshinder, sexuell läggning, ålder eller andra omständigheter som gäller den enskilde som person.
  Samiska folkets och etniska, språkliga och religiösa minoriteters möjligheter att behålla och utveckla ett eget kultur- och samfundsliv ska främjas. Lag (2010:1408).”

  Jag tror på de svenska grundlagarna, att kunskap är av godo, att öppenhet och mänskliga rättigheter har ett högt värde som skall bevaras, jag tror på det demokratiska samhällets solidariska grundidé…på det viset är jag nationalist…

Kommentarer är stängda.