Så föds hatet som skapade massakern på Utöya.

 

För ungefär ett halvår sedan skrev  SD:s Kent Ekeroth så här på sin blogg:

”I vanlig ordning kommer Dilsa Demirbag Sten och babblar om att ”vi ska inte skuldbelägga en hel grupp” bla bla bla. Varför inte? Islam som ideologi ger upphov till denna sorts beteende och dessa åsikter är utspridda i den muslimska världen”

Ja du, herr Kent Ekeroth, varför ska vi inte skuldbelägga en hel grupp för vad en (?) individ med gruppens ideologi gör? Jag vänder Kent Ekeroths ord mot honom själv och skriver: Varför skall vi inte skuldbelägga SD? Sverigedemokratin som ideologi ger upphov till denna sorts beteende och dessa åsikter är utspridda i den högerextrema världen!

Om vi ska skuldbelägga muslimer och islam, så som du gör, hur tänker du kring terrorattentatet i Oslo? Terroristen var anti-islam, nationalist, kulturkonservativ och kristen. Ungefär som du och många inom ditt parti.

Du kanske ska tänka lite på vad du säger och skriver om islam/ muslimer? Det är sällan bra när man spyr ut så mycket av rädslans hat…det kan ju faktiskt inspirera idioter som tänker och tycker som du!

Det hat som speglades i Norge och som bara skapar sorgens tomhet och förtvivlan, föds i den rädslans hatretorik ni inom Sverigedemokraterna sprider. Ni och andra högerextrema grupperingar har en delskuld i det som hände och jag ställer frågan igen:

Om vi följer er tankegång angående islam och muslimer, varför skall vi inte skuldbelägga er nu?

Personligen lägger jag skuld på er och ”Varför inte?”, ni har säkert många liknande, av det störda hatet skadade  individer bland er…det är bara att studera det näthat som omger er…och jag undrar, lägger ni ner ert hatspridande mot alla icke etnisk svenskar nu och satsar på ett jämlikt människovärde istället?

Det är ingen tvekan om att denna ”etnisk norska” terrorist speglar exakt  det hat Sverigedemokraterna lever på och det är bara en tidsfråga innan någonting liknande händer här, i Sverige.

…och det skall bli intressant vad Sverigedemokraterna kommer att säga om terrorattackerna i Norge nu?

Läs även detta!

…min sommar dog lite igår, liksom glädjen och jag sörjer för alla oskyldiga som drabbades av hatet i Norge…

”Det går inte att mäta sorgen och medkänslan till de anhöriga efter en katastrof som dödat hundra människor.”

 

 

 

Annonser
Det här inlägget postades i Min syn på SD!. Bokmärk permalänken.

20 kommentarer till Så föds hatet som skapade massakern på Utöya.

 1. Mattias skriver:

  Vore det inte mer logiskt att läsa vad Anders Behring Breivik själv skriver istället för att tro på det olika tidningar skriver om honom? Det är nog ytterst få nationalister, om ens någon, som skulle anse att en person med hans åsikter är en nationalist. Han definierade förövrigt sig själv som antirasist och gav uttryck för sionistiska åsikter, vilket få nationalister gör.

 2. arrami54 skriver:

  …ja du, får man tro hans egna ord så var han nationalist och vad jag kan se så har media citerat honom korrekt…men sanningen är väl för PK och passar inte?
  Givetvis förstår jag att alla inom t.ex. SD kommer att göra allt för att förneka alla ideologiska likheter mellan dem och denna galna terrorist…men likheterna består och är väldigt tydliga!

 3. Erik skriver:

  Nej, så här föds hatet:

  ”Vi kan inte acceptera att Arbeiderpartiet subventionerar dess våldsamma ”Stoltenberg jugend” som systematiskt terroriserar politiskt konservativa”.

  Så hade han skrivit och det är väl så nära ett motiv man kan komma (bomben utanför Stoltenbergs arbetsplats och massakern på vad gärningsmannen kallar ”Stoltenberg jugend”).

  Om man behandlar folk odemokratiskt och ojuste med våldsamma mötesstörningar tillräckligt många gånger så finns ju risken att man retar upp en knäppskalle tillräckligt mycket för att det ska resultera i något sånt här vansinnesdåd.

  Bättre att bemöta folk med extrema åsikter med argument och dialog än med våld, kränkning och utfrysning.

 4. arrami54 skriver:

  …så du menar, likt denna dåre, att det tidigare i Norge skett terrordåd av motsvarande typ mot politiskt konservativa, typ SD:s tvillingparti Fremskrittspartiet?
  Vill nog att du förtydligar orden, de kan tolkas som ett hot…sluta stör SD:s möten eller så händer samma sak här! Är det detta du menar?
  Hur har denna person, som sköt 85 socialdemokratiska ungdomar behandlats odemokratiskt och ojust?
  Jag håller med dig om att dessa extrema åsikter uppfyllda av främlingsfientlighet/hat och rasism som t.ex. SD uppvisar skall bemötas med dialog och argument…men det är ett givet argument att idag använda deras hatretorik emot dem…givetvis är det muslimhat SD sprider en del i den hattragedi vi nu sett i Norge.

 5. Gonzo skriver:

  Det är lätt för er att diktera som vissa besserwissare påstår, nationalisten har inte med nationalism göra.. Här läser man att SD kommer att förneka allt, hur kan man tro det. SD har uttryckt sorg för Norge och Typiskt pk ska alltid försöka slingra sig ur att det är en nationalist. man kan vara nationalilst på annat sätt, men inte att man är nazist elelr kommunist för att vara nationalist. Jag kan även oxå vara nationalist för att jag älskar mitt land utan att vara med i ngn extremistorganisation. Det kan vara så att han inte gillade deras sätt för att det är ett invandrarvänligt parti, om du tittar på kriminella invandrare begår mest brott av alla nordbor. Här är två knäppskallar som fått fnatt i huvuden att tro att det löser deras problem sig med våld och död, Det hade varit bättre om de gick ut med diplomatiskt nivå, men skulle det hjälpa och lösa problemen när det inte går att lösa problem? Var det så det fick dem att döda ? skit!!!! Vänstern tror även på en revoltionärt våld pga det berömda Maos lilla röda där det står från boken att det är rätt att revoltera med våld. Ur gevärsmynningen löser allt för kommunisterna. Men det var kanske nödvändigt för Kina på den tiden. Men inte i det demokratiska länder som i Norge.. .

 6. arrami54 skriver:

  …SD kommer mest att känna sorg över att det var en ”etnisk norrman” och inte en muslimsk terrororganisation som låg bakom…givetvis kommer de att beklaga händelsen, fan vore annat!
  Det lyser igenom var du har dina sympatier i orden: ”Det kan vara så att han inte gillade deras sätt för att det är ett invandrarvänligt parti, om du tittar på kriminella invandrare begår mest brott av alla nordbor.”
  Jag har läst många retoriskt lika hatfyllda unga män med sina ideologiska rötter i SD att jag egentligen inte är förvånad över att detta vidriga hände…vi kan bara hoppas att det aldrig händer igen!
  …och en förutsättning är att invandrarhatet tystnar, liksom hatet mot Islam och muslimer…m.a.o. att grupper som SD och liknande tystnar och tonar bort helt!

 7. HEMIMAMMA skriver:

  Jag följer debatten bla här:

  http://www.newsmill.se/artikel/2011/07/23/sd-kvinnor-f-rs-ken-att-utse-syndabockar-spelar-f-r-varen-i-h-nderna

  Och jag slås av hur omedvetna om sin egen roll ett flertal SD are verkar vara…

  Är de unga och naiva eller förslagna?

  Bra inlägg. Själv skrev jag på Hemimammas hem.

  Hemikram

 8. arrami54 skriver:

  …jag är inte förvånad över deras omedvetenhet och det finns ingen trovärdighet i T Borgs inlägg på Newsmill, hon ser inte att det generella hat de sprider är en av grundorsakerna till tragedin.
  Jag vänder Kent Ekeroths ord mot honom själv och skriver, varför skall vi inte skuldbelägga SD? Sverigedemokratin som ideologi ger upphov till denna sorts beteende och dessa åsikter är utspridda i den högerextrema världen!

  Kram.

 9. Gustavsson skriver:

  Efterblivna galningar spekulerar, tex arrami65 som anser att alla SDare är lika massmördaren. SDare är altså massmördare?

  Varghjärta tror att samma sak kan hända i Sverige. Uppenbarligen har du aldrig läst en tidning. Senast i julas försökte en muslim spränga några hundra julshoppare i småbitar i Stockholm. Han misslyckades och bara han själv dog tack och lov. Men massmord och försök till massmord pågår hela tiden i Europa. Säkerhetspoliser i olika länder har lyckats stoppa hundratals terrordåd, 99 % av terrorn begås av muslimer. Varför är ni så glada när en Europe begår samma slags terror?

 10. arrami54 skriver:

  Studera antalet terrordåd i Europa 2006-2009 enligt Europol:
  Totalt antal: 1770
  Islamic: 6 (0.34%)
  Right Wing Ethno-Nationalist and Separatist: 1596 (90.17%)
  Left Wing: 106 (5.99%)
  Other/Not Specified: 62 (3.50%)
  …så ser du tydligt att de som leder är …? …fan du, det är INTE islamska grupperingar, utan högerextrema nationalister och separatister.

  …i övrigt är du inte värd tiden och svaret!

 11. Ping: Hemimammas tankar om sorg och kamp – Att förlora de unga till helvetet i Paradiset… « HEMIMAMMA – Livet är politiken från sorgens perspektiv

 12. mariadesuede skriver:

  Ja, de allra flesta terrodàden begàs ju av separatister, det är ju självklart och mànga Basker flyr till Frankrike för att fly fràn den spanska polisen, fast de arresteras ofta för att överlämnas till Spanien. Sen finns det alltid enskilda galningar…

  Oavsett det ideologiska skälet bakom terrorattackerna, det är fruktansvärt!

  örnkram ♥

 13. Ping: Spràkens utveckling & nationalismen | Finns mitt Sverige kvar ?

 14. arrami54 skriver:

  …visst är det fruktansvärt oavsett de ”ideologiska” skälen! Sen kan man ifrågasätta alla ideologier som tror att meningslöst våld mot oskyldiga leder utvecklingen framåt i positiv mening.
  Den okunniga kommentaren jag besvarade ovanför dig här har t.o.m. lyckats missa Mangs, den nye ”lasermannen” i Malmö, samma typ av förövare som vi nu sett i Norge, även om Mangs sköt endast mot invandrare…samma ideologiska sjuka ligger
  bakom!
  Det finns ett mönster i vilken ideologi som tänder de ”ensamma galningarna” och Expo har ett par intressanta artiklar som gäller Anders Breiviks samröre med de hatideologier som även innefattar SD: http://expo.se/2011/terrormisstankt-aktiv-pa-nazistforum_4190.html

  Kram!

 15. kickie skriver:

  Hejsan!
  Är det verkligen möjligt att han lyckats skapa denna fruktansvärda tragedi helt ensam? Mina tankar går till vårt grannland och alla som drabbats. Dem som tror att vi är förskonade här i Sverige ska inte vara för säkra. Hatets vindar blåser även här.

  Många goa varma kramizar!

 16. arrami54 skriver:

  …vi får se vad utredningen visar, men det finns tydligen vittnesmål från de överlevande ungdomarna på Utöya som pekar mot att det fanns ytterligare en skytt.(?)
  Visst blåser hatets vindar även över Sverige och vi har ju redan sett hur en liknande individ beskjutit invandrare i Malmö.

  Tänker på alla överlevande som i chock tvingas sörja sina barn, sina vänner….

  Kram.

 17. Gloria Mundi skriver:

  Fängsla alla vita män med vapenlicens som är över 20 år och inte har egna barn. SÅ! KLART!

 18. arrami54 skriver:

  …tyvärr har du rätt, vi män står för den övervägande delen av allt våld…det svaga könet som slår hellre än argumenterar (?)

 19. queenias skriver:

  ja… allt hänger samman. Tack för ett bra inlägg!

  …. har varit så ledsen. Du har rätt. En del av glädjen försvann i fredags….

 20. arrami54 skriver:

  Visst hänger det samman, samma hat sprids från en uppsjö av nationalistiska källor och jag är uppriktigt rädd för att vi lär få se fler attacker mot demokratin från detta håll!

  …och visst försvann en del av vår glädje…
  😦

Kommentarsfältet är stängt.