…så dog demokratin.

Satt i natt och avnjöt Charles Fergusons dokumentär ”Inside job”om vad som orsakade den globala finanskrisen. Svaret står tydligt och att de ansvariga fortfarande besitter samma positioner, samma makt över ”demokratin ” är minst sagt skrämmande.

Vill hänvisa till Kerstin Gezelius (DN) recension:

Fergusons politiskt opartiska hållning gör inte filmen ljusare än Moores. Snarare tvärtom. Hans avslöjanden om korruptionen inom den akademiska världen och redogörelse för hur det snart bara är de verkligt förmögna som kommer att ha råd att komma till högskolor över huvud taget ger akut klaustrofobi. Och det hopp som Moore fäste vid den nye presidenten grusar Ferguson i en dramaturgiskt genial och djupt deprimerande sekvens mot slutet där Barack ”Change” Obama leende återinstallerar var och en av de skyldiga i deras maktpositioner. Efter den här filmen kan man aldrig mer inbilla sig att USA:s president är världens mäktigaste man.”

Barack Obama har ingen makt, den reella och verkliga makten ligger hos smarta och psykopatiska finansmän som kopplar av med kokain och prostituerade i en omfattning som mer än tydligt avslöjar deras sjukdom/diagnos. Detta kriminella gäng som riskfritt sysslar med uppenbara bedrägerier är de som håller världens ”demokratiska” ledare som gisslan och det är de fattigaste delarna av demokratiernas medborgare som får betala varje gång deras medvetet skapade ”bubblor” spricker. Problemet kan sammanfattas i orden ”avreglerad marknadsekonomi” och det är en tragisk komedi att höra dessa finansfurstar skydda sig med ord om att deras ekonomiska ideologi endast handlar om ”åsikter”…snacka om ett kriminellt nätverk av ekonomiskt ”prästerskap” som tror på oetisk girighet!

Kerstin Gezelius träffar helt rätt i sin recension med orden:

Men Ferguson är betydligt mer insatt och når betydligt djupare. Han har alltid en följdfråga för mycket åt sina nervösa intervjuobjekt. ”Kan vi stänga av den där ett ögonblick?” ”Du har två minuter kvar. Give it your best shot.” ”Ett tryckfel är ett tryckfel.” ”Det förstår jag inte varför jag måste diskutera med dig” eller helt enkelt.” ”Det är inte samma sak eftersom öhm… öhm… öhm… öhm… öhm…” (Svar på frågan om man skulle tycka att en rapport om ett nytt läke-medel var trovärdig om den som skrev rapporten hade fått hundra tusentals dollar av läkemedelsföretaget i fråga). De allra flesta har bara avböjt medverkan. Många blev förbjudna att delta.

Man blir lite impad av Alan Greenspan, avregleringsgurun. Han är inte som de andra, skuldmedvetna fifflarna som ertappats med handen i kakburken. Han är balsamerad i sin övertygelse om att fri konkurrensens i alla dess mutationer och oväntade avarter är av godo och att allt hade varit ännu värre utan hans ekonomiska politik.

Någon gång skulle man gärna vilja se filmen om hur man vidmakthåller den tron medan hela städer slocknar och folk jagas från sina hem. Tyvärr får vi väldigt sällan se dokumentärer från ”det andra hållet”. ”De” har viktigare saker för sig än att göra film. ”De” gör pengar.”

Michael Moores ”Capitalism. A love story” är bra, men ”Inside Job” är i sin neutralt sakliga ton snäppet bättre och avslöjar vilka som äger demokratin med all önskvärd tydlighet.

Tyvärr lär vi inte få se en positiv förändring och den nödvändiga regleringen av marknaden som världens folk så väl behöver. Banker, finansinstitut håller politikerna i västvärldens s.k. demokratier som gisslan och vet att de får pengar av staterna varje gång de medvetet misslyckas…bankerna är socialiserade i kris/skuld, men fria att hugga till sig all vinst och folket betalar glatt, allt under det att de rika blir rikare!

Även i Sverige har vi tydligt sett avregleringens effekter och även den svenska Socialdemokratin tillhör de ”troende” som tillber det ekonomiska prästerskapets idéer. Avregleringen av elmarknaden och Apoteksmonopolet är bara två detaljer som blivit kostsamma för medborgarna. Den svenska Alliansregeringen är liksom Europas övriga regeringar lika fångade och handlingsförlamade under finansfurstarnas bojor som det grekiska folket är idag och en förändring kommer inte via ”netikett” och feg tystnad…tystnad har aldrig byggt demokratin!

Filmen ”Inside Job” börjar med att beskriva vad som hände Island och där är det övertydligt hur den ”avreglerade finansmarknaden” åt upp demokratin med hull och hår.

I Sverige hånar Alliansregeringen t.ex. de sjuka via en sjukförsäkringsreform som i sitt cyniskt osmakliga människoförakt inte ligger långt ifrån de psykopatiska finanstrollens” agerande. Tyvärr ser jag hur media och bloggare som t.o.m. säger sig vara ”röda” spelar med och tystar kritiska röster…tystnaden avreglerar demokratin…men det inser inte de ”duktiga” slavarna och även bloggare som ”Jinge” tystar de röster som inte faller i hans smak (det kallas netikett säger han!)

DN tog bort länken till mitt förra inlägg om ”landsfadern” Fredrik Reinfeldt och ”Jinge” strök en kommentar som på inget sätt störde hans netikett, antar dessa små reagerade på min liknelse med ”hästhandlarnas handslag”, men för fan…inte skulle ett dylikt handslag vara mer negativt för herr Reinfeldt än en tungkyss! …och jag kan garantera att jag varken planerar att ta herr Reinfeldt i hand eller tungkyssa honom, det överlåter jag med varm hand till andra!

Se filmen ”Inside Job” och tänk efter, de som inbillar sig att Sverige inte är gisslan under samma falska demokrati bör vakna upp…NU!

 

 

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

10 kommentarer till …så dog demokratin.

 1. peterlarson skriver:

  Det är en bra film och det skulle göras och visas fler sådana, det hoppas jag kommer.
  Ett problem är bara att de som verkligen borde se den (och andra i samma genre) ”zappar” över till något underhållningsprogram, eller hävdar att det är ”vänsterpropaganda” eller ”bakåtsträvande gröna-vågen-nonsens”
  Men du, Reinfeldt och hans vapendragare har aldrig varit svagare, blekare och mer handlingsfattiga sedan 2006, så framtiden ser ljusare ut än på länge.
  Bortsett då för att Alliansen redan totalkvaddat vissa saker som inte kan repareras i en handvändning.

 2. arrami54 skriver:

  …jo, man märker tydligt, inte minns på de kommentarer folk lämnar under t.ex. DN:s artikel om Alliansens förlust idag i riksdagen att politisk medvetenhet inte är folks starkaste gren! 😉
  Ett problem med denna film är att man inser att finansinstituten totalt ”äger” demokratierna i Europa och har köpt USA helt, bl.a. via skuldberget de byggt med sina bedrägerier…Island, Irland, Portugal, Spanien, Grekland är bara några exempel på länder som gick i fällan, även Tyskland har stora skuldproblem, men eftersom de främst ligger på delstatsnivå så är det än så länge tyst.
  …jag ser inte hur demokratin kan överleva om inte ”marknaden” och då främst finansmarknaden regleras hårt igen och vi bygger upp starka statsägda banker (under demokratisk insyn och kontroll) som motpol till de finansgangsters som helt styr marknaden idag…?
  På ett sätt förstår jag den som ”zappar” vidare i tittytainmentlandskapet media målar upp…jag förstår att de inte orkar engagera sig eftersom makten är så långt bortom deras ”kontroll”, de har gett upp och lever gärna under en såld demokrati, bara den egna plånboken är någorlunda välfylld.
  Filmen väckte en stark vrede hos mig, men den var skrämmande eftersom den också visade på vilken total kontroll dessa finansgangsters har och hur svag demokratin är i deras välgillrade fälla….det finns en ton av uppgivenhet även hos mig och den skrämmer mig mest!

  Alliansen har alltid varit svag, de vann på att kortsiktigt ”köpa folk” via skattelättnader…men när den förda politikens konsekvenser blir uppenbara då förlorar denna politiska idé lika fort igen. Vi har en svag, cynisk regering som knappast överlever till nästa valdag, men jag har svårt att lita på Socialdemokratin, de har gått för långt till höger och är lika fast i det marknadsliberala tänket…den här planeten tål inte mänsklig konsumtionsidiot så länge till och vill vi inte förlora totalt så krävs en verklig revolution snart.

  …tyvärr är jag övertygad om att vi går mot en våldsam systemkollaps, både ekonomiskt och ekologiskt!

 3. Ping: Dr DOOM förutspår… | Varghjärta

 4. Ping: USA är en död demokrati… | Varghjärta

 5. Ping: Demokratin under hård test. | Varghjärta

 6. Ping: Europas Förenta Stater, NEJ TACK! | Varghjärta

 7. Ping: När kapitalismen kräver solidaritet! | Varghjärta

 8. Ping: ”Den ljusnande framtid är vår …” | Varghjärta

 9. Ping: …tre tragedier. | Varghjärta

 10. Ping: …varghatarna tar inte semester. | Varghjärta

Kommentarsfältet är stängt.