…”landsfadern” Fredrik Reinfeldt visste att de sjuka skulle drabbas hårt!

Denna ”landsfaders” lögner börjar bli rent ut sagt ynkliga och att han visste vad han gjorde bör nog ingen tvivla på, jag menar han är ju ”vaken” i förhållande till ”det sovande folket” om man får tro hans retoriska babbel?

Den ledare Aftonbladet publicerar idag borde funnits på förstasidan och reaktionen bör bli hård mot den iskalla och människofientliga politik Reinfeldt för…och hur är det med sjukförsäkringsreformen om man ställer den mot andemeningen i vår grundlag, så här säger regeringsformen:

”2 § Den offentliga makten ska utövas med respekt för alla människors lika värde och för den enskilda människans frihet och värdighet.

Den enskildes personliga, ekonomiska och kulturella välfärd ska vara grundläggande mål för den offentliga verksamheten. Särskilt ska det allmänna trygga rätten till arbete, bostad och utbildning samt verka för social omsorg och trygghet och för goda förutsättningar för hälsa.

Den moderatledda Alliansen skiter fullständigt i människors ”värdighet, välfärd, trygghet” när man genomför en ”reform” som drabbar många sjuka så hårt!

Aftonbladets ledarskribent Ingvar Persson ställer en del frågor som inte bara bör ställas utan också offentligt besvaras:

Struntade i följderna

Nu vet vi alltså att Reinfeldts regering fattade beslutet, väl medveten om vad som skulle hända.

Vad är det för en regering som driver igenom beslut trots att man vet att de kommer att krossa vardagen för många människor, och som sedan har mage att tala om ödmjukhet?

Vad är det för politik att först med öppna ögon fatta ett beslut, och sedan spela överraskad av det lidande som blir resultatet?

Dokumentet leder också till frågor om statsministerns sätt att hantera sina närmaste medarbetare. Det visar att Cristina Husmark Pehrsson försökte varna. Utan effekt.

Lät Husmark ta stöten

Vägen Anders Borg stakat ut skulle följas. Också om den ledde rakt ut i avgrunden. Sådan är hackordningen i regeringen. Ändå lät Reinfeldt Husmark Pehrsson ta stöten när konsekvenserna av det nya systemet väckte människors vrede. Efter valet betraktades hon som förbrukad och byttes ut.

Statsministern och hans finansminister skulle till varje pris hållas borta från en misslyckad reform, även till priset av en lojal och mångårig medarbetare.

Vad är det för en människa som gör på det viset?

Vad är det för ett ledarskap?

En del av svaret kan vi ana i dagens avslöjande.

DN är av förklarliga skäl inte öppet kritiska, utan konstaterar mer undanglidande att saken enligt tjänstemän på socialdepartementet debatterades/dokumenterades.

Personligen tänker jag inte skriva de ord jag finner mest passande som beskrivning av denna ”landsfader”, men jag kan ta en liknelse: Förr när hästhandlarna i Småland gjort upp en affär så spottade man i näven innan man tog i hand på avtalet…den loska jag skulle lägga i näven innan jag ens hälsade på ”landsfadern” skulle i dag vara…ja, jag skulle nog samla mig en stund för att nå rätt proportioner!

…och till de ryggradslösa s.k. Kristdemokraterna som svansar runt ”landsfadern” vill jag fråga, vad tror ni er (”herre”) Jesus menade med orden: Allt vad ni har gjort för en av dessa mina minsta bröder, det har ni gjort mot mig.”

…det var en kristen och etiskt god gärning att vara delaktiga i denna s.k. reform oavsett konsekvens för många sjuka?

Vi har en regering som via lögn och mobbningsliknande agerande mot medarbetare till varje pris skall hävda sin demokratiska ”ödmjukhet”…

…fy fan!

PS:  Alliansregeriongen föll i frågan när riksdagen idag beslutade om en förändring av reformen. Förändringarna är otillräckliga och skall ses mest som en markering mot Alliansregeringens ovilja att förändra ett omänskligt system och Gunnar Axéns (M) ord om att riksdagsbeslutet skall ses som ett ”hån mot medborgarna”, bör tolkas som att Moderaternas politik ÄR ett hån mot de sjuka!  DS.

 

 

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till …”landsfadern” Fredrik Reinfeldt visste att de sjuka skulle drabbas hårt!

 1. Ulf Claesson skriver:

  Det är ondska vi talar om. Ren och oförfalskad ondska! En nazism, helt enkelt. Må Reinfeldt brinna i Helvetet för detta. Och är inte detta åtalbart som anstiftan till grov misshandel?

 2. Ping: Axén i P1, han vred sig som en mask på kroken « Röda Berget

 3. arrami54 skriver:

  …visst är det cynisk ondska Alliansen uppvisar mot de sjuka m.fl. grupper, men en ondska som ligger utanför åtal och ansvar. Det enda personliga ansvar dessa individer riskerar är att väljas bort och det hoppas jag sker via nyval och så fort det bara går!

 4. Ping: Diktator Reinfeldt vill fortsätta mörda sjuka & Svensk Näringsliv vill hjälpa till med diktaturbygget! » HumanLabRat bloggar

 5. Det är väldigt tråkigt att de lidande blir mer lidande pga av en reform. Men glöm inte att den är stor vilket innebär att det i vissa fall blir problem. Den ska göra Sverige till ett mer aktivt land och förhoppningsvis skänka glädje till dem som kommer in i arbetslivet igen. Istället för att skriva som du gör skulle jag vilja peka på reformen felaktiga utformning och utförande.

 6. arrami54 skriver:

  …det är exakt vad min reaktion handlar om:reformens felaktiga utformning och utförande…och att den genomfördes i vetskap om konsekvenserna, ökat lidande!

Kommentarsfältet är stängt.