…orsaken till SAAB:s problem?

Ja, de är många men en del ligger i en ”skvaderpolitikers” mentala ovilja och prestige som till stor del bygger på en medveten lögn, enligt Alliansens recept:

”Staten kan inte driva företag, kan inte och skall inte ens hjälpa till!”

Det finns hos Alliansen en medveten övertro på privatiseringar, helst skall all vård, åldringsomsorg, barnomsorg, skola m.m. drivas av privata vinstintressen. Vinsten blir dubbel, de friheter som är självklara under offentlig flagg, som meddelarfriheten m.m. reduceras och demokratin blir ingen belastning för marknadsekonomin!(…enligt Alliansens moderata filosofi!)

Enligt de privata vinstintressenas ideologi så ägs den anställde och kan behandlas hur som helst…vilket delvis bevisas av detta exempel!

Att staten inte bara kan, utan kan bedriva företagsamhet framgångsrikt, saknas det inte exempel på! Så Allians-lögnen måste bygga på andra premisser….gissa vilka? (De är nämnda ovan!)

SAAB överlever inte och grundorsaken är att den senaste ägarbilden och statsmaktens intresse via ”näringsministern” har varit nära noll…nuvarande ägare har säkert gjort sitt bästa och talet om att det handlar om maffians försök att tvätta pengar och att det handlar om ”vinstmaximering” för privata ”gangster”-intressenter är nog mest en ryktesbaserad skröna uppfunnen av dem som inte bryr sig om de anställda.

Mauds ord om att : ”– Jag känner verkligen starkt för de anställda som fått den här midsommarhälsningen.” …köper undertecknad överhuvudtaget inte, vad går upp mot personlig politisk prestige och omvårdnad om idén att staten inte skall engagera sig?

…tyvärr tror jag vi ser en industri gå i graven och det tämligen onödigt. Det finns kanske en adekvat liknelse: Läkaren var berusad och operationen gick fel…han tog inte bort den ofarliga tumören, han tog bort hjärtat!

…vila i frid SAAB!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

14 kommentarer till …orsaken till SAAB:s problem?

 1. Britta skriver:

  Det kan inte vara någon rolig helg för anställda på SAAB. Jag är verkligen dåligt insatt i den här frågan, fast jag läst spaltmeter. Jag önskar att livet vore lättare ibland. Svart, vitt. Ja, nej. Istället fastnar jag för å ena sidan å andra sidan och försöker se saker från olika håll. Då blir man otydlig, men samtidigt flexibel. Jag önskar att livet vore lättare…

  Du, jag tittar in för att önska dig en fin midsommar och hoppas att du mår bra. Här har det regnat idag, det är ganska bra för det är torrt i markerna. Det kommer nog sol sedan – efter nästa helg när jag har semester:-)
  Ha det så gott! Kram

 2. arrami54 skriver:

  …önskar även dig en skön och go midsommar!
  Livet är inte lätt och långt ifrån svart-vitt…men handlingsförlamning och ointresse leder ingenstans!

  Här nere är det lite sol och det ser ut som om vädret blir okej under midsommar…nu år jag ut och laddar grillen för några dagar av absolut stiltje och avkoppling! 😉
  Kram!

 3. mariadesuede skriver:

  Ja, det pratas om det i franska nyheter…

  Jag skrev ocksà om det, nog är det skvaderpolitikerns fel alltid, hon har ju gjort allt för att förstöra för SAAB och dess anställda.

  Örnkramar

 4. arrami54 skriver:

  …ja, passivitet tycks vara Mauds näringspolitiska ledstjärna!?

  Kram.

  PS: Ha en skön helg! DS.

 5. pluppa skriver:

  BRA skrivet och vad beträffar MAUD…………så kan hon……..up her ass,om du ursäktar utrycket??!
  Ha en trevlig midsommar 🙂
  Inne hos mig kan du nog få dig ett litet leende,just angående helgen 🙂
  Kramen

 6. arrami54 skriver:

  …hon gjorde så och avgick! 😉
  Angående ditt inlägg:…ja, nog kan man bli förbannad, men nog kan det heta missommarafton…många missar aftonen p.g.a. en alltför hög berusningsgrad och vaknar upp dan efter med en och samma fråga i huvudet: ”Vad fan hände?” 🙂

  Kram och ha en skön MIDSOMMARAFTON! 😉

 7. HEMIMAMMA skriver:

  Så fruktansvärt det måste vara för saabfamiljerna…

  Hemikram och Glad Midsommar ♥

 8. arrami54 skriver:

  …ja, de känner nog både förtvivlan och besvikelse idag.

  Detsamma, kram!

 9. mariadesuede skriver:

  En legend har avlidit 83 àr gammal…

  http://parisiska.wordpress.com/2011/06/25/columbo-en-legend-ar-dod/

  Vem minns inte hans Peugeot 403?

  Örnkramar

 10. arrami54 skriver:

  …ja, kommissarie ”Columbo” har gått ur tiden! Kram.

 11. Brain Seltzer skriver:

  Men oavsett tidigare ägares skyfflande med olika bolag och dolda tillgångar som inte kommit bilfabriken i Troillhättan till gagn, så har ju SAAB inte sålt så bra. Varken före eller efter ägarbytena. Det enklaste svaret är att man kan inte ta betalt för en BMW eller MB men sälja koreansk kvalitè. För faktum är att i jämförelse så ligger SAAB långt efter andra bilar i samma prisklass.
  Om de sålde bilar så skulle det gå bättre. Dessutom är SAAB`s marknadsandel försvinnande låg, så Maud ser kanske inte någon fjäder i hatten med att hjälpa SAAB.

 12. arrami54 skriver:

  …haha…jag har inte kollat hur SAAB ligger till i t.ex. Svensk bilprovnings statistik visavi koreanska bilmodeller…du har kanske en källa?

  Sen vet jag inte om konsekvenserna av en eventuell konkurs för SAAB skulle bli en ”fjäder i hatten” för Maud ? Var ligger vinsten i att låta företaget försvinna, kanske i onödan?

 13. Brain Seltzer skriver:

  Det var inte konkursen som skulle vara en fjäder i hatten för Maud, utan hedern av att hjälpa företaget. Hon ser förmodligen företaget som en liten spelare bland de stora drakarna.

  Svensk bilprovning ger knappast en rättvis bild av hur bilägarna upplever SAAB’s kvalité. Men både genom egna erfarenheter och andras så ligger naturligtvis inte SAAB i samma division som BMW och MB.

 14. arrami54 skriver:

  Jag vet inte vad Maud ser, antar att ur grodperspektiv är även SAAB en drake för henne, eller så skrämmer ryssen henne? Vad som är intressant är varför hon är så förbannat passiv och jag delar nog fackets syn och kritik helt. Läs i bl.a. dagens DN:
  http://www.dn.se/ekonomi/lofven-kritiserar-regeringen

  Håller med om att SAAB inte når BMW:s kvalité…men nog ger bilprovningens statistik en rättvisande bild av SAAB:s kvalité och var det inte i förhållande till koreanska bilar?
  Tror SAAB har en ljus framtid om de frågetecken som finns rättas ut enligt fackets kritik ovan och om de nischar sig som ett miljöalternativ…innovativt har ju företaget visat sig vara förr!

Kommentarsfältet är stängt.