…de stal motsvarande 41.8 miljarder kronor!

Man börjar förstå varför USA antagligen går i ”konkurs” före Grekland och varför George W Bush anses vara ett ”ekonomiskt geni”, det enda geniet på samma nivå är väl ”grodornas drottning” Sarah Palin? (Pentagon ej inräknade eftersom de ingenting tycks veta!).

…detta är nog århundradets stöld!

(Eller var det så att toapappret tog slut för USA:s soldater?)

”For the first time, federal auditors are suggesting that some or all of the cash may have been stolen, not just mislaid in an accounting error. Stuart Bowen, special inspector general for Iraq reconstruction, an office created by Congress, said the missing $6.6 billion may be ”the largest theft of funds in national history.””

…en sak är säker, tjuvarna var många eller så hade de väldigt stora fickor!

”USA-tjänstemän har vittnat om att hanteringen av transporterna på plats i Irak kännetecknades av underbemanning med dålig finansiell kontroll som följd, vilket kan ha gett spelrum för giriga händer att ta för sig.” (DN).

Man förstår varför man i USA alltid tjatar om ”Guds” hjälp och välsignelse…den behövs!

 

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till …de stal motsvarande 41.8 miljarder kronor!

 1. UrbanochKarin skriver:

  Godmorgon 🙂
  Nej nu förstår jag inte riktigt. Är det Iraks egna oljepengar man fört tillbaka till Irak, så måste pengarna som USA skulle använda för återuppbyggnad av Irak ha försvunnit i USA!
  Som det verkar så är pengarna borta i vilket fall, då man inte klarat av bokföringen.
  (i Sverige hade man nog blivit åtalad för bokföringsbrott) 🙂

  Stämmer det ryktet, att länder allt mer börjat handla med Australiska dollar så känns det som USA är ute på riktigt hal is och knappast blir det bättre med alla digitala pengar i omlopp, när nästa lågkonjunktur tar fram klorna. Då måste man väl betala tillbaka i riktiga pengar?

  En oroande värld som inte en minut blir lugnare av att nu Sydamerikas folk åter börjar ifrågasätta sina politiker och deras politik.
  Ha en bra dag 🙂
  /Urban

 2. fabostintan skriver:

  Kunde (grymt nog) inte sluta att le när jag såg det här på nyheterna igår. Såg för mig själv hur dom svängde planen över några lantställen här o där o släppte av lite last, synd dom inte susade förbi här…snacka om guldregn!
  Ha en skön solig (förhoppningsvis) dag
  🙂

 3. arrami54 skriver:

  Ja, enligt vad jag förstår och vad DN skriver så är det Iraks pengar: ”Samtidigt är det pinsamt för USA att inför Irak försöka förklara hur pengarna – irakiska oljeinkomster, beslagtagna irakiska tillgångar och medel från olja mot mat-programmet – kan ha försvunnit. Irakiska myndigheter har uttryckt stor frustration och hotat med att ta saken till domstol.”
  …och det verkar som om Pentagon (ytterst ansvarig för hanteringen av pengarna) helt glömt detta med bokföring…pinsamt och det ställer dem i ett tragikomiskt ljus. Givetvis borde ett antal ”ansvariga” generaler ställas inför rätta för bokföringsbrott, men man väljer tydligen att helt lägga ner utredningen…historien är för pinsam!

  Jag vet inte hur det är med Australiens dollar men USA-dollarn ligger risigt till, skulle deras räntekostnader stiga så är det nog lika illa för USA som för Grekland. Det finns en uppenbar risk och troligen tappar USA snart kreditvärdighet, vilket innebär stigande räntekostnader.

  I Sydamerika änder även positiva saker och jag har hört att det förs samtal om en inre marknad (likt EU:s), vilket skulle ge kontinenten en välförtjänt ”vitamininjektion” och göra den självständigare gentemot USA.
  …det är en oroande värld, inte minst ekonomiskt och det finns uppenbara risker…vad händer i Europa om det folkliga motståndet i t.ex. Grekland gör att ekonomin rasar och Grekland lämnar Euron/EMU?

  …personligen tror jag vi kommer att se många stora kriser de kommande åren och det verkar som om nuvarande finanssystem är bankrutt och korrupt.

  Detsamma! Må gott!

 4. arrami54 skriver:

  …håller med dig, skrattade själv…trots att det bakom komedin döljer sig en mycket farlig tragedi. Vad händer om det korrupta USA-imperiet faller ihop ekonomiskt?
  USA:s statsskuld slår i taket…idag är den över 14000 miljarder dollar och att svinnet (stölder/bedrägerier?) inom försvaret och krigsindustrin är enormt är känt sen tidigare.

  Detsamma, hoppas solen lyser över dig! 😉

 5. Hemimamma skriver:

  Komik på hör nivå =0)
  Hemikram

 6. Hemimamma skriver:

  Komik på HÖG nivå =0)
  Snygg flagga till höger förresten =0)
  Hemikram

 7. arrami54 skriver:

  …visst är det! Kram.

 8. arrami54 skriver:

  …ja du, någon påtalade att jag skulle vara tydligare…och nu tror jag symboliken och orden är glasklara! 😉
  Kram.

Kommentarsfältet är stängt.