…så föds terrorn.

 

…de hittade honom sittande, tyst med spår av tårar i det smutsiga ansiktet. Han höll i en liten hand som stack fram under den sprängda betongen i det som en gång var hans hem i Gaza.

Mahmoud har inga tårar kvar, han skräckslagna sorg har övergått till en isande tomhet…alla i hans familj är borta. Handen han först vägrade släppa när hjälpen kom, tillhörde hans lilla syster, Basma. Hon blev bara fyra år.

Det tog många dagar innan Mahmoud började tala igen, en ung pojke på 13 år, helt vilse i en tom verklighet…

Ungefär samtidigt som Mahmoud drogs ut från sitt raserade och rasfarliga hem, studerade Israels ledare Ehud Olmert opinionssiffrorna…skulle attacken på Gaza rädda honom kvar vid makten?

Fem år senare tog Mahmoud tillsammans med arton kamrater emot uppdraget med stolthet och en övertygelse om rättfärdigheten i hämnden. Hans sargade tomma själ hade lätt ockuperats av hämnd och fundamentalism…

Sex av dem hade lyckats köra in i centrala Tel Aviv i bilar som var dolda bomber…på exakt samma klockslag och till de borttonande orden om att ”Gud är stor” dog Mahmoud tillsammans med hundratals andra….

Det är inte svårt att förstå våldets spiral, orsak och verkan…det som är svårt att förstå är varför inte världens ledare använder sin makt för att stoppa den destruktiva idioti som aldrig kan lösas med mer våld? Lösningen ligger i att leta fram de som tjänar på våldet och fredligt neutralisera dem…vi kan ju börja med rensa upp i vapenindustrin.

Till vem/vilka säljer Sverige sina vapen?

När man tänker efter, verkligen sätter sig in i orsak och verkan är det svårt att döma alla som likt ”Mahmoud” i min fiktiva (?) historia ovan, slår tillbaka mot fienden med de medel de har…

Hur skulle du gjort om du ”gått i hans skor”?…om du delat hans erfarenhet? Kan DU garantera att du mött fienden med ett fredligt leende och en blomma?

Det är inte palestinierna eller judarna vi skall förakta…det är våldet som förtjänar förakt och oavsett vem som använder det!

 

 

Ett medlemskap i Amnesty är ett sätt att slåss, för vad som är rätt!

 

 

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till …så föds terrorn.

 1. sarahmara skriver:

  Du har helt rätt, så jag kan bara instämma.
  Hoppas du har det bra=)
  kramizar

 2. kickie skriver:

  Amnesty gör en bra o värdig insats.

  Ha de gött o många goa varma kramizar!

 3. arrami54 skriver:

  …exakt: ”Amnesty gör en bra o värdig insats.” Kram 😉

 4. arrami54 skriver:

  …bra, du lär dig: Jag har alltid rätt! 🙂
  Kram!

 5. Pingback: …om den svenska nationalismens mångkulturella hat! | Varghjärta

 6. Pingback: …nationaldagens ton… | Varghjärta

 7. Pingback: …det regnar inte på Venus. | Varghjärta

Kommentarer är stängda.